Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Vad är en ottomansk säng och vad erbjuder den?

en profilbild av TSA-författaren Alex

Skrivet av Alex Petrović

Certifierad sömnkonsult

Säng med öppnat förvaringsutrymme

24 april 2024 4 min läsning

Om du någonsin behöver extra förvaringsutrymme i ditt sovrum - ottomanska sängar erbjuder de bästa förvaringslösningarna! Men - vad är en ottomansk säng? Vi är övertygade om att du har hört talas om dem, men vet du verkligen vad ottomanska sängar är och varför de är så populära?

Ja, i princip, ottoman sängar är sängramar med förvaringsutrymme under sovytan. Alltså en förvaringssäng.

De liknar sängstommar av typen divan, men till skillnad från divansängar levereras ottomanbäddar utan en madrass att sova på.

Men låt oss inte gå in för mycket på detaljer just nu. Låt oss ta det ett steg i taget. Så, låt oss se vad är en ottoman säng och vad erbjuder den?

Hur fungerar en ottomansk säng?

en bild av förvaringsmekanism för ottomansk säng

Ottomanska sängar använder en gaslyft hydraulsystem för att höja upp basen från strax under madrassen, vilket gör det snabbt och enkelt att komma åt förvaringen undertill.

Ottoman förvaringsbäddar är mycket lätt att öppna. Du tar bara tag i fotändan och lyfter. Den hydrauliska lyftmekanismen kommer att göra allt det tunga lyftet och driva den övre delen av sängramen med endast en minimal ansträngning från din sida. När den ottomanska sängramen är öppen kommer den att vara kvar där tills du stänger den. De hydrauliska lyften håller utan problem vikten på madrassen som du har på din ottomanska förvaringssäng, så du behöver inte oroa dig för att sängen ska kollapsa på dig när du lägger undan några saker i förvaringsutrymmet.

Också, vissa ottomanska sängramar levereras även med elektriska lyftar, så att du kan komma åt förvaringsutrymmet under sängen via en fjärrkontroll om du föredrar bekvämligheten eller är fysiskt oförmögen att öppna ottomanska sängar.

Vad du bör tänka på när du köper en ottomansk säng

Det finns en hel del saker att tänka på när du handlar ottomanska sängar. Du måste fråga dig själv hur mycket vilken förvaringskapacitet du behöver, vilken sängstorlek du behöver, kommer din nya säng att passa din befintliga madrass, vilken sängbotten du behöver och så vidare.

På den noten, här är en kort översikt över de viktigaste sakerna att tänka på när du handlar en ottomansk säng.

Förvaringsfack för ottoman

en bild av en man som lider av nacksmärtor

Det första du bör tänka på när du köper en divan, en ottoman eller någon annan förvaringssäng är naturligtvis det tillgängliga förvaringsutrymmet.

Alla ottomaner har inte samma mängd förvaringsutrymmeInte heller kommer den att passa ditt rum eller tillfredsställa dina behov. Därför är det upp till dig att hitta den perfekta förvaringslösningen för ditt sovrum.

För det mesta, kommer du att upptäcka att de ottomanska sängarna erbjuder en hel del förvaring utan att slösa bort dyrbar golvyta.

Eftersom det inte finns några lådor och sängen öppnas vertikalt bör du ha mer än tillräckligt med utrymme för att hålla ditt sovrum städat och ha alla dina saker snyggt placerade i förvaringsenheten till din nya säng.

Naturligtvis varierar förvaringsutrymmet beroende på sängstorleken, men kom ihåg att Förvaringsboxens djup kommer också att spela en viktig roll.

En separat madrass

Det som gör ottomanbäddar bekväma är de separata madrasserna som du får till dem. Till skillnad från Divansängar, en ottoman säng levereras inte med en madrasseller någon annan form av liggunderlag. Det är bara en sängram. Du måste alltså köpa en madrass.

När det gäller vilken madrass som fungerar bäst - det är upp till dig. Du bör välja din madrass beroende på dina sovpreferenser - inte din ottomanska säng. Det enda du behöver tänka på är att din madrass passar perfekt till din nya ottomanska säng, och det är allt.

Skummadrasser, hybridmadrasser, pocketfjädrar - alla fungerar alldeles utmärkt.

Fjädrande lameller

Till skillnad från divansängar är ottomanska sängbottnar inte solida. Botten på ottoman-sängstommarna är fjädrande lameller. Vad innebär det för dig?

Tja, en resårbotten är ett utmärkt val för de flesta madrasser, så länge som lamellerna inte är för långt ifrån varandra. För bästa prestanda bör du välja en bas där lamellerna sitter 7 cm från varandra.

Det kommer inte bara att utgöra en fast och robust bas för madrassen att vila på, men det gör också att din madrass kan andas och hålla sig sval.

Vissa ottomanbäddar har justerbara fjädrande lameller, vilket är utmärkt om du vill anpassa stödet och komforten efter dina egna behov.

En sänggavel

En bild av en ottomansk säng med huvudgavel

Det enda du kommer att lägga märke till med den stoppade ottoman-sängen är huvudgaveln. Den huvudgavel kan tyckas obetydlig för vissa, men det är det verkligen inte - särskilt inte när det gäller ottomanramar.

Du kommer att vilja leta efter en robust, solid sänggavel så att du bekvämt kan vila huvudet mot den medan du slappar i sängen. Men en usel sänggavel är också lika med usel strukturell integritet för hela sängen, så vårt råd till dig skulle vara att hålla sänggaveln så nära en vägg som möjligt, eftersom det skulle göra att den håller mycket längre.

Även en sänggavel gör att du kan ta ut svängarna lite extra om du vill anpassa din ottomanska säng. Skaffa en i konstläder eller dyrt sammetstyg, eller behåll den bara naken och visa upp kvalitetsträet - valet är ditt.

Fördelarna med att äga en ottomansk säng

Låt oss nu ta en titt på varför du skulle vilja äga en ottoman säng och vilka fördelar du kan förvänta dig att få från den.

Först och främst - du kommer att spara utrymme med den här. En säng som den här är perfekt för små sovrum. Du kan ställa in extra möbler i ditt rum eftersom din säng också fungerar som din garderob och förvarar kläder, filtar, extra sängkläder och sängkläder i förvaringslådan.

En ottomansk säng kan vara så bekväm som du vill. Det är du som väljer vilken madrass du vill sova på - sängramen stöttar bara upp den. Så du kan glömma att förlora en god natts sömn för att din divansäng inte är tillräckligt bekväm. Lämna dem till gästrummet - du kan njuta av din ottoman.

Slutligen kommer en ottomansk säng att hålla dig en riktigt lång tid. Vissa problem kan uppstå med gaslyfthydraulik, men det händer bara med ottomanska sängar av lägre kvalitet, och det är inte något du bör oroa dig för. Innan du går vidare till att välja de bästa ottomanerna, bör du känna till tre huvudfördelar med ottomansk säng:

I slutändan kommer de ottomanska sängarna vanligtvis i ett paket med en madrass. Var på utkik efter bra paket som innehåller madrass + ottoman. En av dem är Emma Sömnpaket. På så sätt slår du två flugor i en smäll samtidigt som du har en ottoman med mycket förvaring!

Slutsats

Övergripande, vad är en ottomansk säng? Vi skulle säga att det är ett utmärkt val för alla som letar efter extra förvaringsutrymme! Men vad tycker du? Finns det någon annan förvaringssäng som du gillar bättre? Se till att låta oss veta i kommentarerna!

Vanliga frågor om din ottomanska säng

Låt oss avsluta med att svara på några vanliga frågor.

Vilken madrass passar bra till en Ottoman-säng?

Så länge lamellerna är bra och ordentligt utspridda - bör vilken madrass som helst fungera bra med en ottomansk sängram.

Hur mycket vikt kan en Ottoman-säng bära?

För det mesta klarar lyftarna att ta mellan 40 och 80 kg.

Kan jag få plats med en resväska i en Ottoman-säng?

Förmodligen. Så länge din ottomanska sängram är tillräckligt djup bör det inte vara något problem att få plats med en resväska.

Kommer alla Ottoman-sängar med en bas?

Ja, det gör jag. Varje ottomansk säng levereras med en bas.

Kan jag sätta ben på en ottomansk bas?

De flesta ottomanska förvaringssängar levereras med ben, så du behöver inte installera separata. Det skulle dock vara bättre om basen var så nära marken som möjligt, särskilt om du tänker förvara många saker i förvaringsenheten.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Alex Petrović
Sömnkonsult
A CPD-certifierad sömnkonsult med mer än 2000 timmars forskning om alla de olika sätt som vi kan få en god natts sömn på. Som tidigare sömnlös vet jag hur svårt livet kan vara utan nattlig återhämtning och jag älskar att jag får dela med mig av allt jag har lärt mig till er alla. Så förhoppningsvis kan vi alla sova gott!
Relaterade inlägg

Det bästa från vår blogg

Utvalda bilder för Lucid Dreaming 101
22 april 2024

Lucid Dreaming: Allt du behöver veta

Låt oss börja med en förklaring av vad lucid dreaming är - bara så att vi alla är på samma sida. För att förenkla, &nbsp...
Utvalda bilder för ljusexponering och sömn
24 april 2024

Ljusexponering och sömn

För att undersöka det invecklade sambandet mellan ljus och sömnregelbundenhet fokuserade forskarna i denna studie på 75 ungdomar i åldern 15 till 1...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska