Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Dormeo S Plus Evolution Memory Foam Madrass recension

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

en bild av Dormeo S Plus Evolution Memory Foam madrass

2 maj 2024 4 min läsning

Dormeo-madrasser är en av de mest sålda madrasserna i Europa. Detta är inte förvånande för någon i nischen, eftersom Dormeo erbjuder många olika madrasstyper, och varje madrass är av hög kvalitet. Dormeo erbjuder också kuddar, täcken, skydd osv. Vi har testat många av deras produkter, och nu är det vår tur att testa Dormeo S Plus Evolution Memory Foam madrass.

När du ska köpa en ny madrass är det viktigt att du gör din research. De kan trots allt vara ganska dyra och de kommer att diktera din sömnkvalitet i ungefär ett decennium eller mer! Så idag tittar vi närmare på en särskilt intressant madrass - Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrassen.

Vad har den att erbjuda? Hur skiljer den sig från andra Dormeo-madrasser? Är det en idealisk madrass för dig? Ta reda på allt detta och mer i vår recension av Dormeo S Plus Evolution Memory Foam madrass!

Fördelar

En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Helt säker
Madrassen är allergivänlig, antibakteriell och motverkar dammkvalster
en ikon som visar många alternativ
Mängder av alternativ
Madrassen kan anpassas för att passa dina sömnpreferenser
En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Andningsbar
För att vara en memory foam-madrass är den mycket ventilerande och svalkande

Nackdelar

En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Inte idealisk för magsovare
Lite för mjuk för vissa magsovare
En ikon som visar avgasning
Lätt avgasning
Memoryskummet kan ha en lukt den första natten
En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Inte alltför budgetvänlig
Budgetorienterade sovare kanske vill ha en annan madrass

Vem är Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrassen för?

Dormeos S Plus Evolution Memory Foam-madrass är en mycket mjukare än Dormeo S Plus Memory Foam-madrass, så det är det bästa valet för sido- och ryggsovare. Vissa magsovare kommer dock att tycka att den är tillräckligt fast eftersom den har två sidor, varav den ena är fast.

Det är allergivänlig så det är bra för allergiker. Andningsförmågan är bra för en madrass med minnesskumoch även om det inte passar alla heta sovare, kommer det att passa de flesta av dem, vilket inte kan sägas om andra liknande.

Vad använder vi den här produkten till?

Vi använder S Plus Evolution Memory Foam-madrassen för en bättre natts sömn och stöd. Vi använder den också för att öka blodcirkulationen och hjälpa till med muskelregenerering såväl som för:

Är Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrassen en uppgraderad version av Dormeo Standard S Plus-madrassen?

Vi har redan nämnt Dormeo Standard S Plus-madrassen, och vår granskade Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass är en uppgraderad version. Den är 3 cm djupare och har 50% mer minnesskum vilket gör den mjukare. Dessutom anpassar den sig ännu bättre till din kropp tack vare mer minnesskum.

Funktioner som du bör känna till om Dormeos S Plus Evolution Memory Foam-madrass

För att hjälpa dig att fullt ut förstå komplexiteten i denna madrass har vi valt ut de viktigaste funktionerna som vi kommer att bryta ner i den här delen av vår recension.

en illustration av dormeos s evolution memory foam-madrassstruktur
Kroppsnära Octaspring-teknik

Den Den största nackdelen med memory foam är andningsförmågan, och det är ett välkänt faktum. Värmeretention och brist på andningsförmåga är orsakerna till att varmsömniga personer brukade undvika produkter med memory foam, och även de som inte varmsömniga personer var tveksamma till att köpa något som innehöll memory foam. Många sömnföretag har arbetat för att övervinna dessa problem och de flesta har gjort framsteg, men Octaspring-tekniken som utvecklats av Dormeo har gått ett steg längre än alla andra.

Fjädrar andas mycket bättre än memory foam och sedan kom sömnexperter på idén att tillverka fjädrar av minnesskum, så vi fick Octaspring-tekniken. Tack vare denna teknik får vi 5 till 8 gånger bättre andningsförmåga jämfört med klassiskt skum. Men det är inte allt, eftersom Octaspring-fjädrarna också är kroppszonade. Detta innebär att skumfjädrarna med olika fasthetsnivåer är implementerade i madrassen för att ge unikt stöd för varje del av kroppen.

Nästa generations Ecocell

Octaspring-tekniken skulle inte vara i närheten av att vara så effektiv som den är om den var innesluten i traditionellt memoryskum, vilket återigen skulle försämra luftcirkulationen. Det är därför Dormeo har lanserat ytterligare en ny typ av skum på marknaden - Ecocell.

Ecocell-skummet har en 3D-cellstruktur som gör att det andas mycket bra och omsluter Octasprings fjädrar. Ecocell-skummet är inte bara tillverkat för att andas, det är också mycket elastiskt och ger därför ett bra stöd. Enligt tillverkaren är Ecocell permanent elastisk, så hållbarheten är i toppklass.

Anti-dammkvalster och anti-bakteriell

Madrasser med minnesskum är i allmänhet ett utmärkt val för allergiker eftersom minnesskum inte är en lämplig miljö för dammkvalster och andra allergener. Och den här madrassen är dessutom behandlad, så Clean Effect-behandlingen gör den antibakteriell, anti-dammkvalster och antistatisk. Sammantaget förväntar vi oss inte att du ska få några allergiproblem när du sover på den.

Noll rörelse

Vi är övertygade om att par kommer att ge den här madrassen A+ när det gäller rörelseisolering. De kommer att uppleva noll rörelse av flera skäl. Memory foam är utmärkt för rörelseisolering plus att memory foam är sytt direkt i överdraget, så rörelseöverföringen är noll. De individuella Octaspring-fjädrarna absorberar också rörelser och eftersom båda har sin egen del av madrassen kommer par att sova lugnt även om en av parterna har en orolig sömn.

Unik S-form

När man tittar på ryggraden har den en S-formad. Det är därför den här madrassen har ett S-format skumlager som är utformat för att följa ryggradens naturliga krökning, för att ge perfekt stöd. Detta är något som de flesta andra madrasser inte har och det är särskilt viktigt för ryggsovare, som kommer att ha lätt att hålla ryggraden i linje under hela natten.

Personlig anpassning

Dormeo S Plus-madrassen var den första madrassen på marknaden som du kunde göra personlig 100%, och du kan göra samma sak med Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrassen. Du har dussintals kombinationer tillgängliga, mer exakt, över 30 kombinationer, om du köper någon annan storlek än Single. Storleken Single erbjuder något färre kombinationer, men också mer än tillräckligt.

Det första du kan göra är att låta var och en av parterna i sängen anpassa sin sida, oberoende av den andra sidan. Allt du behöver göra är att dra upp dragkedjan och välja vilken skumdensitet du vill ha. Valet kommer förmodligen att bero på din sovposition. Du kan också rotera kärnan och på så sätt välja mellan mer studs eller mer stöd.

23 cm djup

Denna madrass tillhör verkligen inte gruppen extra djupa madrasser, men Det är inte nödvändigt att alla madrasser är extra djupa. Hybridmadrasser är vanligtvis djupare än madrasser med minnesskum, och det industriella genomsnittet för madrasser med minnesskum är 20 cm, så den här modellen är några cm djupare än genomsnittet. Det kommer att räcka för personer med högre BMI också och personer med medelvikt kan vanligtvis inte ens se skillnaden mellan 23 och 28 cm till exempel.

Medelmjuk fasthet

Om du letar efter ett mjukare och mer fylligt alternativ är det här rätt val för dig. Det är en medium-mjuk fast, men på grund av Octaspring-fjädrar och andra stödjande lager kommer du att få en känsla av att den är närmare medium-fasta madrasser. På en fasthetsskala från 1 till 10 är den 4, men känslan kan också vara 5. På grund av denna fasthet rekommenderar vi den till sidosovare och ryggsovare. Sidosovare behöver just denna fasthet för att kunna sjunka ner och därmed undvika axelsmärtor.

18 års garanti & 60 nätters provperiod

Vi rekommenderar alltid våra kunder att välja en madrass som har minst 5 års garantieftersom madrassen inte är något som bör bytas ut ofta. När en madrass kommer med 10 års garanti är det bra, och när den kommer med 18 års garanti som den här, då vet du att du har köpt din madrass för de kommande två decennierna.

Vi förväntade oss att Dormeo skulle erbjuda en 100 nätters provperiod, men en riskfri provperiod på 60 nätter räcker. Det tar ungefär en månad att vänja sig vid madrassen och efter det har du ytterligare en månad på dig att vara 100% säker på att du vill behålla den.

en bild av dormeo s evolution memory foam madrassstruktur

Granskning av Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass

en bild av ett ungt par som ligger ner på en dormeo s plus evolution madrass

S Plus Evolution Memory Foam-madrassen är en 23 cm medium-mjuk madrass. Det är en uppgraderad version med 50% mer minnesskum, så den är ännu mer bekväm och mjuk. Sidosovare kommer att älska den. Vi rekommenderar den också för ryggsovare, särskilt på grund av unik S-formvilket ger ett perfekt stöd för ryggraden.

Detta är en av de mest andningsbara och svalkande memory foam-madrasserna på marknaden. Varmsömniga och andra kan tacka Octaspring-minnesskumfjädrar och Ecocell-skum för sådana egenskaper hos denna madrass.

Detta madrass ger dig oöverträffade anpassningsmöjligheter. Anpassningsalternativ samt fullständig rörelseisolering gör den till ett favoritval för par. Du kan välja var du vill ha stöd och om du vill ha en fastare eller mjukare känsla. Den erbjuder antibakteriellt, anti-dammkvalster och antistatiskt skydd. Den levereras med en 18 år garanti för sinnesfrid och en Testperiod 60 nätter är tillgänglig.

VIKTIGA FUNKTIONER:

  • Typ: Memoryskum
  • Storlek: Enkelrum, Dubbelrum, King, Super King
  • Fasthet: Medelfast
  • Djup: 23 cm
  • Garanti: 18 år

Vad vi gillar med Dormeo S Plus Evolution-madrassen

Vad vi inte gillar med Dormeo's S Plus Evolution-madrass

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Denna Memory Foam-madrass är inget annat än revolutionerande. Den innehåller allt det bästa som Dormeo-företaget har att erbjuda. Octaspring-fjädrar och Ecocell-skum som andas och svalkar som ingen annan typ av memory foam. 

Därefter S-format lager för stöd av ryggraden. Möjligheten för båda parter att anpassa sin sömndel och så att båda sover lika bekvämt utan att störa den senare, antingen med madrassfunktioner eller på grund av rörelseöverföring är fantastisk. Anti-bakteriellt, anti-dammkvalster, anti-statiskt skydd och 18 års garanti är bara några av de saker som är värda att nämna.

Hur testade vi produkten?

en bild av en inofia latex memory foam-madrass i ett sovrum

Alla Dormeo-madrasser levereras gratis, så denna Memory Foam-madrass är inget undantag. Enligt den information som för närvarande finns tillgänglig på webbplatsen måste du vänta 5 till 7 dagar på att madrassen ska levereras till dig. Det finns en möjlighet att du kommer att debiteras för leverans om du bor i Highlands och Islands. Dormeo levererar inte till Gibraltar och Kanalöarna.

Den kommer till din hemadress dammsugen och förpackad i en låda. Packa försiktigt upp den och låt den stå i 24 till 48 timmar för att återfå full storlek.

Stark kemisk lukt kommer att förekomma under de första dagarna, men du behöver inte oroa dig, det är inte en följd av giftiga kemikalier. Med luft det, avgasning kommer att försvinna, och tillverkaren råder dig att lufta den varje dag i 20 minuter.

Även om det är mycket osannolikt att en madrass från en seriös tillverkare som Dormeo skulle vara skadad, bör du alltid kontrollera detta, eftersom misstag inträffar både under produktion och leverans. Vi utsatte den för ett rulltest för att kontrollera hållbarheten.

Efter det återstår det för vårt testteam att tillbringa en månad med att använda den här madrassen varje dag. Specifikt testade vi den i 35 nätter innan vi kunde skriva den här recensionen.

Slutsats

Och det är allt du behöver veta om Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrassen! Så, vad tycker du? Kommer det här att bli din nästa nya madrass? Se till att berätta för oss vad du tycker i kommentarfältet!

Vanliga frågor om din Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass

I vårt sista avsnitt hittar du lite mer användbar information om din nya Dormeo's S Plus Evolution Memory Foam-madrass.

Bör sidosovare sova på Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass?

Ja, sidosovare bör sova på den här madrassen, den är perfekt för sidosömn tack vare den kroppskonturering, det stöd och den tryckavlastning som den ger.

Är Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass lämplig för rygg- och magsovare?

Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass är lämplig för ryggsovare som kommer att få en god natts sömn på den, medan den kan vara för mjuk för magsovare, särskilt tyngre magsovare.

Hur rengör jag min Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass på rätt sätt?

Vi rekommenderar att du använder ett madrasskydd, och du kan ta bort fläckar med diskmedel utspätt med vatten och dammsuga den ibland för att ta bort damm.

Är Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrass lämplig för allergiker?

Den rekommenderas för allergiker eftersom den är tillverkad av allergivänliga material och ger ett antibakteriellt, dammkvalsterhämmande och antistatiskt skydd.

Hur länge håller Dormeo S Plus Evolution Memory Foam-madrassen i genomsnitt?

Med tanke på garantitiden och den övergripande kvaliteten förväntar vi oss att din nya madrass ska hålla i minst 18 år, kanske till och med två decennier.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Madrass
22 april 2024

Allt om högdensitetsskum

Har du någonsin undrat vad det undre lagret i din nya memory foam-madrass är tillverkat av? Oftast är det tillverkat av högkvalitativa...
Utvald bild för kan en madrass orsaka ryggsmärta
22 april 2024

Kan en madrass orsaka ryggsmärta?

Till att börja med måste vi diskutera hur din madrass påverkar din ryggrad i allmänhet. Sedan går vi in på detaljerna och hur du kan...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska