Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

OTTY Original Hybrid Madrass Review av The Sleep Advisors

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

OTTY Original Hybrid Madrass

26 april 2024 5 min läsning

Många skulle hävda att OTTY Original Hybrid-madrass är den bästa madrassen på marknaden när det gäller förhållandet mellan pris och värde. Med tanke på att det är ett mäktigt påstående ville vi testa det och se själva om det är sant eller inte. Låt oss starta denna OTTY hybridmadrassgranskning!

Fördelar

En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Fast och stödjande
Mycket bekväm och stödjande.
En ikon som föreställer en termometer med goda termoreglerande egenskaper
Bra temperaturreglering
Utsökt temperaturreglerande.
en ikon som visar ett avtagbart lock
Avtagbart skydd
Avtagbart och tvättbart överdrag.

Nackdelar

En ikon som föreställer kedjelänkar som indikerar låg hållbarhet
Bristande hållbarhet
Vissa kunder har klagat på hållbarheten.

Vem är OTTY Original Hybrid-madrass för?

Ärligt talat är den här OTTY-madrassen för alla. Men om vi verkligen måste peka ut en grupp människor som mest sannolikt kommer att dra nytta av en madrass som den här, skulle vi säga att det är människor med ryggont och andra sömnrelaterade smärtproblem som verkligen kan få ut det mesta av den här. Även om detta inte annonseras som en val av ortopedisk madrasshar den verkligen många kvaliteter som skulle sätta den i den kategorin. Låt oss hoppa in i OTTY madrassgranskning och ta reda på varför den här produkten gjorde hans snitt.

Vad använder vi den här produkten till?

Den här OTTY-madrassen är en madrass som vi skulle kunna använda om vi ville förbättra vår totala sömnupplevelse. Att döma av de nätter vi har tillbringat med den här madrassen är vi övertygade om att nästan alla skulle kunna dra nytta av denna OTTY-hybrid - på ett eller annat sätt.

Detta är en mycket bekväm, mycket stödjande madrass till ett mycket konkurrenskraftigt pris, som inte bara kommer att få dig att sova som en ängel utan också hålla dig sval under natten. Som du kanske vet är hybrider i de flesta fall inte riktigt kända för att vara svala och behagliga att sova på. Tack vare Cool Blue gelminne kan OTTY Sleep Factory erbjuda mycket, särskilt till varma sömnare!

Funktioner som du bör veta om OTTY Original Hybrid-madrass

Låt oss nu ta en titt på några av de viktigaste egenskaperna hos denna OTTY hybridmadrass.

Avtagbart och tvättbart överdrag

OTTY Hybrid är en av de två OTTY-madrasser som levereras med ett avtagbart och maskintvättbart madrassöverdrag, som också är ett topplager. Det är ett ganska tjockt, stickat polyesteröverdrag (97% polyester och 3% spandex) som är lätt att ta av och som kan maskintvättas i 40 grader.

Det är också ganska flexibelt och slitstarkt, vilket innebär att du kan tvätta det så ofta du vill. Eftersom det finns 3% spandex i det här madrassöverdraget är det också motståndskraftigt mot rynkor och krympning. Det perfekta topplagret, enligt vår mening!

Temperaturreglerande memory foam

En av de mest unika egenskaperna hos OTTY Original Hybrid är temperaturreglerande blått memory foam. Detta blå memory foam är infunderat med gel, vilket hjälper till med andningsförmågan och den övergripande temperaturregleringen. Eftersom gelen är infunderad i minnesskum ökar den dess lyhördhet och hjälper den att avleda värme på ett mycket effektivare sätt. Bland alla hybridmadrasser kan den här, med ett lager av minnesskum med gel, erbjuda de bästa kylningsegenskaperna.

2000 Inkapslade 16 cm pocketfjädrar

Denna madrass innehåller också upp till 2000 individuellt inkapslade, fullstora, 16 cm höga pocketfjädrar. Det är inte vanligt att en hybrid har fullstora fjädrar, men det är just det som gör att OTTY-madrassen skiljer sig från konkurrenterna. Varje pocketfjäder rör sig individuellt, vilket ger en solid studs och utmärkt stöd.

Därför är en viss nivå av stöd bra och den här OTTY-madrassen med pocketresårer kommer att vara ett bra val för sovande med nack-/skuldersmärtor. Dessutom är de placerade precis under Reflex Foam-lagret, vilket hjälper till med den smidiga övergången, liksom komforten.

HD-basskum

Hela madrassen stöds av ett 4 cm högt skumlager med hög densitet. Detta lager ger inte bara stabilitet och grund för hela madrassen, utan det hjälper också till att hålla pocketfjädrarna borta från marken, vilket förlänger deras livslängd. Vi skulle kunna säga att det också är ett baslager.

FIRA- och CertiPur-certifikat

Alla madrasser i OTTY-katalogen uppfyller de brittiska brand- och hälsoreglerna. För att bevisa detta levereras OTTY Original Hybrid med både FIRA- och CertiPUR certifikat under sitt bälte.

FIRA-certifikatet garanterar att madrassen är brandhämmande och CertiPUR-certifikatet garanterar att madrassen är fri från skadliga kemikalier och/eller gifter, t.ex. TCPP, parabener eller fosfater. Därför kommer din sömnupplevelse att vara fri från giftiga material.

Granskning av OTTY Original Hybrid madrass

Man på OTTY Original Hybrid Madrass

Efter att ha granskat OTTY-madrassen känner vi att det är säkert att säga att det här bara kan vara den bästa madrassen till denna prispunkt. Eftersom det är en kombination av fjädrar och skum är det verkligen ett av de bästa hybridvalen du kan göra just nu.

OTTY hybridmadrass är anmärkningsvärt bekväm och stödjande, vilket man kan förvänta sig av en hybrid med fullstora pocketfjädrar och flera lager minnesskum, både vanlig och hög densitet. Det vi blev mest imponerade av är det stöd du får från den här madrassen - återigen delvis tack vare pocketresårstrukturen. Tack vare Airflow-stödlagren på sidorna är den här madrassen lika bekväm och stödjande nära kanterna som den är i mitten.

En annan mycket stark sida hos denna, och i stort sett alla andra OTTY-hybrider, är anmärkningsvärd temperaturreglering. Denna OTTY-madrass blir inte varm och ångande, inte ens under de hetaste sommarnätterna. OTTY madrass har verkligen hittat guld med sitt Blue Gel memory foam.

Med en så bra madrass till det här priset är det nästan oförskämt att prata om saker som är "fel" med den, men vi hittade några mindre nackdelar med OTTY Original-madrassen.

Först och främst är avsaknaden av handtag något av ett problem. Du måste rotera madrassen en gång var sjätte månad för att hjälpa den att bli jämnt inkörd och för att undvika att garantin upphör att gälla, och avsaknaden av handtag gör den uppgiften något svårare. Madrasser med memoryskum (även om den här inte är tillverkad av 100% memoryskum) är ofta tyngre och därför kan detta vara ett litet problem vid manövrering.

Vi har också betygsatt detta OTTY-madrass som 7,5 av 10 på madrassens fasthetsskalavilket innebär att den kan vara för fast för vissa lättviktiga sidosovare.

Slutligen har vi märkt några klagomål om hållbarheten hos just denna madrass, men enligt vår egen erfarenhet har vi inte hittat någon anledning att vara orolig för hållbarheten hos OTTY Original Hybrid.

Vad vi gillar med OTTY Original Hybrid-madrassen

Vad vi inte gillar med OTTY Original Hybrid-madrassen

Kolla in alternativen till OTTY Original Hybrid madrass

Denna OTTY-madrassgranskning skulle inte vara komplett utan våra förslag på alternativen. Om du inte råkar tycka att OTTY Original Hybrid är intressant eller tilltalande, oroa dig inte - vi har kommit förberedda. Här är det bästa alternativet för dig att överväga - Simba Hybrid Luxe!

Simba Hybrid Luxe madrass

en produktbild av madrassen simba hybrid luxe

En Simba Hybrid Luxe är så lyxig som vanliga hybridmadrasser kan bli. Till skillnad från andra madrasser med memory foam som ofta bara består av ett par lager, har den här madrassen 10 olika lager.

Den levereras med ett avtagbart överdrag, den är allergivänlig och viktigast av allt - att sova på den känns som himmelriket på jorden. Allt som allt är det här en madrass som liknar vår testperson - bara mycket dyrare.

Du kan kontrollera vår ingående granskning av Simba Hybrid Luxe madrass.

Fördelar

En ikon som föreställer ett förstoringsglas som indikerar hög kvalitet
Hög kvalitet
Madrass av minnesskum av hög kvalitet.
En ikon som föreställer kedjelänkar som indikerar hållbarhet
Hållbarhet
Utmärkt hållbarhet.
En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Fast och stödjande
Utmärkt stöd och komfort för hela kroppen.

Nackdelar

En ikon som visar en produkt som inte är rörelseisolerande
Inte så bra rörelseisolering
Undermålig rörelseisolering
En ikon som visar att produkten inte är vänlig mot sidosovare
Inte för sidosovare
Den kan vara för fast för sidosovare
En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Högre prislapp
Den kan vara dyrare än liknande madrasser.

Överväg Panda Memory Foam-kudde om du köper den här OTTY-madrassen

en produktbild av panda lyxig bambu memory foam kudde

Panda Bamboo Memory Foam-kudden är en av de bästa kuddarna du kan köpa och sova på. Den är 12 cm djup, vilket gör den perfekt för både sido- och ryggsovare. Den ger ett betydande stöd för nacke och huvud, men den är inte för fast eller obekväm som vissa andra liknande kuddar.

Bortsett från det är den också ganska hållbar, gör ett bra jobb med att hålla saker svala och andas, och är också vegan och allergivänlig.

Fördelar

En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
100% säker för personer med allergier.
En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Andningsbar
Temperaturreglerande och andningsbar
En ikon som föreställer en medalj som indikerar en garanti
Garanti
10 års garanti.

Nackdelar

En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Magsömn
Kan vara för fast för vissa magsovare.

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Vad gör den här OTTY-madrassen speciell? Tja, vi skulle kunna säga utmärkt stöd eller otroliga temperaturreglerande egenskaper, men i verkligheten är det allt detta och mer. Expertrecensioner berömmer den här produkten överallt! OTTY hybrid är verkligen en av de mest kompletta, allround, medelfasta hybridmadrasserna på marknaden, och om du lyckas få tag på den när den är på rea - finns det inget sätt du kommer att kunna få en bättre valuta för pengarna någon annanstans. Fjädrarna är av hög kvalitet och det är det perfekta valet för en säng med resårbotten. Samtidigt eliminerar den problemen med rörelseöverföring så att du inte får den där studsiga effekten som kan förstöra din nattsömn.

Hur testade vi produkten?

En kvinna som ligger på en Otty original hybridmadrass under testprocessen

Vi har alltid försökt att vara så objektiva som möjligt när vi gör våra madrassrecensioner, och det var också fallet när vi testade denna OTTY-hybridprodukt.

Var och en av våra teammedlemmar har sovit på den här madrassen i tio nätter. Under den perioden har de skrivit ner alla sina intryck, och när vi alla var klara med testprocessen satte vi oss ner, jämförde våra anteckningar och sammanställde vår recension.

 

Det första vi har märkt är att OTTY Original Hybrid expanderar helt mycket snabbare än vissa andra madrasser. Inom 6 timmar efter att ha skrivit den här OTTY-madrassrecensionen var madrassen redo att sova på. Vad vi alla var överens om är att det här verkligen är en av de mest bekväma madrasserna på marknaden. Den är behaglig runt tryckpunkterna, den sjunker inte för mycket, även om du är en tung person. Den ger utmärkt stöd för nästan alla typer av sängramar, oavsett sovposition, och den är verkligen utmärkt på att hålla sig sval och torr under hela natten.

Eftersom vi har märkt av flera klagomål på hållbarheten hos OTTY-madrassen, ägnade vi särskild uppmärksamhet åt madrassen under rulltestet. Lyckligtvis har vi inte märkt några tecken på att madrassen sjunker ihop, vilket några av kunderna har sagt att de har. Vi märkte dock att OTTY hybrid förmodligen inte kommer att hålla så länge som du skulle ha velat. Realistiskt sett tittar du på cirka 6 till 7 år, men vid denna prispunkt, enligt vår mening - det är mer än tillräckligt. Bättre att byta madrass än sängbotten.

Vanliga frågor om din OTTY Original Hybrid-madrass

I slutändan ville vi avsluta vår OTTY hybridmadrassgranskning genom att svara på några av de frågor om OTTY hybrid som vi har hittat online.

Måste jag köpa OTTY sängram/bäddbas för att använda OTTY Original Hybrid-madrassen?

Jo, det kan du, men OTTY Original Hybrid fungerar utmärkt med alla typer av sängramar eller sängbottnar som du kanske redan har.

Hur underhåller jag min OTTY Original Hybrid-madrass?

Rotera madrassen en gång i månaden under de första sex månaderna och sedan en gång i kvartalet under resten av dess livslängd. Överdraget är dessutom avtagbart och kan maskintvättas, så du kan hålla det rent utan problem.

Hur fast är denna OTTY Hybrid-madrass?

Vi ger denna OTTY-madrass 7,5 av 10 möjliga betyg på skalan för fasthet.

Kommer denna OTTY Hybrid-madrass i en låda?

Ja, precis. Precis som alla andra hybrider är denna OTTY-madrass en säng i en låda.

Är OTTY Original Hybrid-madrass bra för sidosovare?

Ja, det är den. Även om den är på den fastare sidan är den ändå ganska bra för sidosovare.

Är OTTY Original Hybrid-madrass bra för ryggsömn?

Ja, den här OTTY-madrassen är utmärkt för ryggsömn.

Är OTTY Original Hybrid-madrass bra för magsömn?

Ja, den här OTTY-hybriden är perfekt för dig som sover på mage.

Kommer denna OTTY-madrass med en gratis provperiod?

Ja, det gör det. När vi skrev denna OTTY-madrassgranskning fick vi en provperiod på 100 nätter. Det betyder att du kan prova produkten under en testperiod på 100 nätter innan du köper den.

Erbjuder OTTY-företaget leverans för den här produkten?

Ja, premiumleveransen ingår i priset och produkten levereras till det rum du väljer. Det finns också möjlighet att ta bort gamla madrasser om det behövs.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Utvalda bild av hur man fixar en hängande madrass.
02 maj 2024

Hur fixar man en hängande madrass?

Madrassen är avgörande för en god natts sömn. Ignorera inte dess betydelse och fortsätt att använda en som inte ger dig tillräckligt med sömn...
Man lägger madrass på säng
22 april 2024

Vad är Open Coil Madrass?

Beroende på vad du vill kan du stöta på flera fördelar och nackdelar med båda typerna av madrasser. Det är därför valet av ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska