Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Simba Hybrid barn våningssäng madrass recension

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Simba hybrid barnmadrass mönster

22 april 2024 8 min läsning

Simbas madrasser är bland de mest bekväma och högkvalitativa madrasser som finns på den brittiska marknaden för sömn. Om du någonsin har använt dem vet du redan det. När det är dags att köpa en madrass till ditt barn vill du definitivt ge honom eller henne den perfekta nattsömnen. Vi har testat den enda madrassen för barn som Simba har att erbjuda och här är vår recension.

Vem är Simba Bunk Bed madrass för?

Den är avsedd för barn från tre år och uppåt. Tack vare sina mångsidiga egenskaper är madrassen lämplig för alla sovpositioner. De flesta barn i den här åldern är kombisovareoch även om barnet alltid sover i samma position kommer madrassen att vara bekväm och ge stöd.

Den är lämplig för både enkelsängar och våningssängar, eftersom den är tillräckligt smal även för de flesta våningssängar. Simba våningssängsmadrass är ett bra val om barnet har allergier eller astma.

Vad använder vi den här produkten till?

Vi använder Simba Bunk Bed madrass för att skapa den perfekta sovmiljön för vårt barn. Och madrassen är verkligen av yttersta vikt för varje person. Vi använder den för det stöd, den komfort och den tryckavlastning som den ger. Simba erbjuder ett brett utbud av fördelar för den här produkten och därför är den perfekt för:

Fördelar

En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Stöd
Ett fantastiskt stöd
En ikon som föreställer kedjelänkar som indikerar hållbarhet
Hållbarhet
Hög grad av hållbarhet
En ikon som föreställer en medalj som indikerar en garanti
Certifierad
CertiPUR-certifierad.

Nackdelar

En ikon som föreställer en pengapåse som indikerar en dyr produkt
Högt pris
Högt pris jämfört med liknande produkter
En ikon som visar avgasning
Avgasning
En lätt avgasning

Funktioner som du bör veta om Simba Bunk Bed madrass

Simba Bunk Bed madrass är en komplex madrass och det är därför vi har valt ut så många som 8 funktioner som du bör känna till. I den här delen av vår recension kommer du att kunna lära dig mer om var och en av funktionerna individuellt.

En bild av simba hybrid våningssäng madrass illustration av konstruktion.

5-lagers konstruktion

Samma som Simba Hybrid-madrassen för vuxna, Simba Bunk Bed madrass har 5 lager. Till skillnad från vuxenversionen som är 25 cm tjock är barnmodellen 16 cm tjock. Barn väger ojämförligt mindre, så 16 cm är mer än tillräckligt, medan 25 cm skulle vara onödigt.

Det första lagret är sovytan, följt av 4 lager som ger stöd, tryckavlastning och komfort. Närmast barnet finns skum med öppna celler, sedan fjäderlager, HD-skum och längst ner finns en stödbas av skum. Vi kommer att ägna ett separat stycke till vart och ett av lagren.

Hypoallergeniskt stickat överdrag

Du behöver inte oroa dig i det här fallet, eftersom madrassen Simba Bunk Bed har en allergivänligt överdrag. Förutom att överdraget är allergivänligt är det också mycket mjukt och bekvämt. Andningsförmågan är på högsta nivå, och även locket transporterar bort fukt, så barnet kommer alltid att vara bekvämt och sovytan kommer att vara torr.

Skum med öppna celler

Madrasser med skumskikt är ofta varma eftersom skum är ett material som håller kvar värme, vilket är mycket obehagligt, särskilt under sommarmånaderna. Det är därför Simba har valt att använda ett skum med öppna celler i stället för ett klassiskt Visco-skum i den här madrassen. Skumlagret med öppna celler är upp till 30 gånger mer andningsbart jämfört med traditionellt memory foam.

Obehindrat luftflöde är en fördel och den andra fördelen med skum med öppna celler är tillsatsen av grafit som gör att detta lager inte bara andas utan också kyler. Det är därför ditt barn inte kommer att svettas under natten, utan kommer snarare att ha god sömn eftersom det inte finns något överflödigt skum eller material som gör honom/henne varm. Läs mer Godnattsaga för en god natts sömn och låt ditt barn njuta av den översta våningssängen för barn!

HD-skum med förstärkt kantstöd

Kantstödet är viktigt av två skäl. Det första skälet är att kantstödet är nödvändigt för att man ska kunna använda hela madrassens yta. Och det andra skälet är rörelseisolering. När det gäller madrassen Simba Bunk Bed är rörelseisolering irrelevant, men kantstödet är mycket viktigt.

Barn vänder och vrider sig ännu mer än vuxna och det är därför du ofta märker att ditt barn sover på sängkanten. Om kantstödet är otillräckligt kommer barnet att känna sig obekvämt. Högupplöst skum syftar till att lösa detta problem eftersom det har förstärkta kanter.

Titan Aerocoil pocketfjädrar

Titan Aerocoil pocketfjäderlager ligger i mitten av denna madrass, om vi tar en titt på tvärsnittet. Detta lager har som främsta uppgift att fördela kroppsvikten jämnt men också att ge stöd. Även om titan förmodligen associerar dig med något mycket fast, är den här madrassen inte för fast. Den är medelfast, perfekt för alla sömnpositioner.

Titanfjädrar är avgörande för hållbarheten och pocketfjädrande madrasser har vanligtvis betydligt längre livslängd. De är praktiskt taget oförstörbara, särskilt eftersom ett barn som förmodligen väger mindre än 30 kg kommer att sova på madrassen.

Stödbas av skumplast

Stödbasen är det tjockaste av 5 lager och är tillverkad av skum med hög densitet. Skum med hög densitet är långlivat, och detta är särskilt viktigt för basskiktet, som måste ge stabilitet åt hela madrassen. Skum med hög densitet är fast, men som vi redan sagt är den totala madrassen medelfast eftersom andra lager är mycket mjukare jämfört med stödbasen. Under årens lopp kommer stödbasen inte att förlora sina egenskaper.

CertiPur-certifierad

Simba Bunk Bed-madrassen är CertiPur-certifierad, vilket garanterar att skummet som används är säkert för både ditt barn och miljön. CertiPUR är en seriös organisation som frivilligt testar och analyserar egenskaperna hos skum som används för sömnprodukter. CertiPUR-certifiering är det viktigaste certifikatet av denna typ både i Europa och USA.

100% koldioxidneutral

Förbränning av fossila bränslen är det huvudsakliga sättet att släppa ut koldioxid. Koldioxid är mycket skadligt för människor, särskilt för andningsorganen, och skapar också en växthuseffekt som påverkar den globala uppvärmningen. Därför är det viktigt att köpa produkter som är koldioxidneutrala, som den här madrassen och andra produkter från Simba's. Det innebär att företaget tar hänsyn till koldioxidutsläpp under produktionsprocessen och det är något du själv kan bekräfta genom att besöka Simbas webbplats.

Lämplig för 3+ år

Simba våningssängsmadrass är inte avsedd för spädbarn och småbarn. Den här madrassen är lämplig för barn från tre år och uppåt. På grund av dess dimensioner kommer den att passa ditt treåriga barn, hela vägen till tonåren och även senare, eftersom den här madrassen är lika stor som många vuxna madrasser. Med rätt skötsel kommer detta att vara en av dina bästa investeringar, eftersom ditt barn kan använda den i många år.

Granskning av Simba Hybrid våningssäng madrass

En bild av Simba Hybrid Bunk Bed madrass full storlek.

Simba Bunk Bed madrass, ofta kallad Simba Hybrid barnmadrass, är en 5-lagers konstruktion, 16 cm tjock madrass utformad för barn från 3 år. På grund av sina mått (190 x 90 cm) kan den användas av tonåringar och även vuxna. Det första lagret är hypoallergeniskt, andningsbart skydd. Skyddet är mycket mjukt och slitstarkt, och den enda nackdelen är att det inte går att ta av.

Skiktet under överdraget består av skum med öppen cellstruktur som andas tack vare konstruktionen och dessutom är kylande tack vare tillsatsen av grafit. Aerocoil-fjädrar i titan ger stöd och fördelar kroppsvikten jämnt. Under fjädrarna finns två lager som ger stöd och stabilitet. De två HD-skumlager har kantförstärkning och basskiktet är tillverkat av fast, extremt tåligt skum med hög densitet.

Ditt barn kan prova denna Simba-madrass i 200 nätter och bestämma om han vill behålla den. Den är CertiPUT-certifierad så den är säker. Den här madrassen är också miljövänlig eftersom det är koldioxidneutral.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Vad vi tycker om Simba Bunk Bed madrass

Vad vi inte gillade med Simba Bunk Bed madrass

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Simba-madrasser är välkända inom sömnindustrin och det är tydligt att detta är en lite dyrare Simba-produkt. Om du vill ha en premiummadrass för ditt barn, kommer du inte att gå fel om du väljer Simba Bunk Bed madrass. Den här madrassen har alla egenskaper hos en premiummadrass för vuxna, och det är inte ofta fallet med barnmadrasser.

En bild av Simba Hybrid våningssängsmadrass.

Barnmadrasser är mycket ofta grundläggande, medan den här modellen har 5 lager, både bekvämt skum och fjädrar, så det är en hybrid. De stödjande fjädrarna är titanfjädrar av hög kvalitet som säkerställer en hälsosam hållning för ditt barn när det sover. Andningsförmågan är bra så att ditt barn kommer att tycka att det är bekvämt året runt. Den är mycket hållbar och en provperiod på 200 nätter är mer än tillräckligt, eftersom det tar cirka 30 dagar för kroppen att vänja sig vid den nya madrassen.

Hur testade vi produkten?

Eftersom madrassen till Simba Bunk Bed endast finns i en storlek är det mycket enkelt att beställa. Allt du behöver göra är att lämna dina uppgifter och vänta på att madrassen ska levereras till dig.

När den anlände kontrollerade vi först skador och nivån på utförandet. Som väntat är utförandet på högsta nivå. Sedan gjorde vi hållbarhetstester, och under de första två dagarna väntade vi på att avgasningen skulle försvinna.

Även om det här är en madrass för barn var det lätt för oss att testa den, eftersom storleken också passar vuxna. Vårt testteam, åtminstone de medlemmar i testteamet som är kortare än 185 cm, testade den under flera veckor. De kom fram till mycket liknande slutsatser som när de testade Simba Hybridmadrass för vuxna. Även om det finns en liten skillnad eftersom modellen för barn är 9 cm tunnare, är alla prestanda nästan desamma.

En bild av Simba hybrid våningssängsmadrass på en våningssäng.

Vi förväntar oss att ditt barn kommer att bli mycket nöjd, för om madrassen är så bekväm och stödjande för vuxna så är den det säkert även för barn. Flera medlemmar i testteamet gav madrassen till sina barn för att testa den och även om barnen inte kan ge en så detaljerad recension berättade de att de hade sovit bra.

Vanliga frågor om madrassen till din Simba våningssäng

Nedan följer vanliga frågor om din nya Simba Bunk Bed-madrass och svaren på dessa frågor kommer att avsluta denna recension.

Finns det en speciell madrass för våningssängar?

Det finns madrasser som är speciellt anpassade för våningssängar, men alla madrasser kan också vara lämpliga för våningssängar om storleken på madrassen matchar storleken på våningssängen.

Kan jag lägga madrassen till Simba våningssäng på en bottenplatta?

Ja, lamellerna ger en stabil och stödjande bas för madrassen.

Hur länge håller Simba Bunk Bed-madrassen i genomsnitt?

Simba Bunk Bed madrass är mycket hållbar, tack vare Simba-teknik så att den kommer att hålla minst 5 år, men vi förväntar oss att den ska hålla ännu mer än 10 år.

Hur rengör jag madrassen till Simba våningssäng?

Överdraget är inte avtagbart, så du kan inte rengöra den här madrassen annat än genom dammsugning och du bör använda lakan, vilket inte påverkar andningsförmågan negativt.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Rekommenderad läsning:

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Utvalda bilder för Emma Original VS Emma Hybrid
02 maj 2024

Emma Original VS Emma Hybrid

Emma Original anses allmänt vara den bästa madrassen som Emma någonsin har tillverkat. Den var Storbritanniens mest sålda madrass två år i rad, för att inte tala om...
Utvald bild av Simbatex Foam Mattress Review.
02 maj 2024

Simbatex skum madrass recension

Om du längtar efter en Simbatex skummadrass men vill ha ett mer budgetvänligt alternativ, kan Simbatex Essential-madrassen vara den rätta för dig.
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska