Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Natur sovrum idéer för en inbjudande hamn

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en presenterad bild av designidéer för natur sovrum

22 april 2024 4 min läsning

Det finns något uppfriskande och avkopplande med natur sovrumsidéer, vilket gör det perfekt för en sovrumsdesign. Vi är här för att vara din inredningsarkitekt som hjälper dig att uppnå ditt sovrum med naturtema. Från sängramar till väggkonst kan du förvandla ditt utrymme.

Det är definitivt värt att överväga att införliva naturen i ditt sovrum eftersom det skapar den perfekta bakgrunden till ditt sömnutrymme. Det är ett tema där du kan introducera din egen inredningsstil samtidigt som du tar med dig naturen in - med början med naturligt solljus.

Låt Moder Jord piffa upp ditt sovrum.

Vad kännetecknar ett naturnära sovrum?

Tänk bara naturligt i allt. Naturligt ljus, naturliga material och naturliga toner. För ditt natursovrum måste du använda grönska i kombination med trä - båda lägger till visuellt intresse för rummet. Ett naturrum bör ha rätt balans mellan värme och svalka från de naturliga elementen. Tänk växter, god luftkvalitet, jordnära toner och en antydan till djur. En blandning av alla dessa hjälper dig att uppnå denna design.

Hur hjälper ett naturrum dig att sova?

Det här sovrummet skapar en avkopplande sovplats för en god natts sömn. Det är helt naturligt och har en koppling till omvärlden. Så du kommer omedelbart att känna dig lugn och fridfull, vilket är det humör du vill ha för att förbättra din sömnkvalitet.

Produkter som hjälper dig att skapa ett naturnära sovrum

Ett naturtema knyter an till gröna sovrumsidéer. De har båda en liknande känsla av lugn. Några av de produkter vi har valt kommer att fungera för någon av designstilarna. Men här är vårt sortiment av föremål för att du ska ge ditt sovrum en makeover.

Sängram

Det är fokuspunkten i varje sovrum, så du bör se till att den passar in i temat. Du kan leta efter en grön för att arbeta med växter, en blå ram för att representera havet och himlen eller en mer naturlig färg som sand eller trä. Beroende på inspirationen i ditt rum kan ditt val av sängram variera för att passa ditt färgschema.

Rekommenderad läsning:

Ezra Ottoman Sängram

Ezra Ottoman Sängram

Vi har valt denna härliga naturliga sängram med en spindelhuvudgavel. Huvudgaveln är en fantastisk design för att lägga till lövverk eller ljusslingor i utrymmet, samtidigt som du behåller den ljusa och luftiga känslan. Den har också förvaring under sängen så att du kan gömma undan allt som inte har naturtema, extra sängkläder eller en omgång kläder. Dessutom kan det naturliga träet kompletteras med vilken annan färg som helst, så din valda färgpalett kommer definitivt att fungera med den här sängen. Så den här produkten fungerar inte bara med allt vi har inkluderat i vårt urval, utan den kommer att matcha allt annat du vill ha i ditt sovrum.

Sängkläder

Dina sängkläder kan ge rummet liv och är ett utmärkt sätt att lägga till ett stänk av färg i utrymmet. Vi har nämnt de färger som kan fungera i en naturdesign och det är de vi skulle föreslå för dina sängkläder. Om du vill använda en rolig tapet, kanske en vanlig färg skulle vara bäst, men om allt är enkelt i resten av designen kan du välja ett mönster.

Bäddset med blad i ren bomull

Bäddset med blad i ren bomull

Detta set finns i grönt och blått - båda färgerna passar perfekt till ditt tema. Färgen och stilen på setet är mycket lugnande och det är precis vad du vill ha i ett sovrum. Det är ett vändbart set så du kan välja att ha det på den spridda blomstersidan eller på den efterföljande bladsidan. Den mer livliga sidan har också fåglar och blommor. På håll ser det ut som ett vanligt mönster men när du tittar närmare kan du se alla de invecklade detaljerna. Bäddsetet är tillverkat av bomull så det blir mjukt och andas bra att sova med.

Mjuka möbler

När det gäller ditt natur sovrum är allt luftigt och känsligt och detta bör fortsätta för de mjuka möblerna. Så om du funderar på att ha gardiner skulle vi inte rekommendera tunga gardiner, det ser bäst ut att ha flödande gardiner. Sängtillbehören kan vara så vilda eller enkla som du vill och du kan kasta så många kuddar på.

Bondi Raw Edge Chateau Grå Slot Top Enkel Voile Panel

Bondi Raw Edge Chateau Grå Slot Top Enkel Voile Panel

Ett lättviktigt gardinalternativ som släpper in naturligt ljus på morgonen för att väcka dig på ett naturligt sätt. Det är en neutral färg som passar med de jordnära tonerna i hela rummet. På kanterna finns det fransar som ger den ett mjukare utseende och hjälper till att skapa en lätt draperad känsla. Om du köper två av panelerna kan det skapa samma effekt som gardiner. Det finns olika längder tillgängliga så du bör inte ha några problem att hitta en som passar ditt fönster. Sammantaget kommer det att ge ditt sovrum en sofistikerad finish.

Fearne Kuddfodral i sammet med tryck

Fearne Kudde i sammet med tryck Pepparkaka

Det här är en underbar kudde med ett vackert bladmönster. Bladen är i en vit nyans som sticker ut från den färgade bakgrunden och detta kompletteras med en kontrasterande piping runt kanten. Varje färgskala har en naturkänsla så du kan välja vilka du vill för att samordna med din färgpalett. Vi har valt pepparkaksfärgen för att införa en annan brun nyans i sovrummet, vilket ger oss en annan ton att arbeta med.

Kuddfodral i gulblommig sammet

Angeles blommig sammetskudde ockra

Ett annat kuddalternativ är den här ockrafärgade kudden med ett stort blommönster. Du kan också välja mellan några andra färgställningar, men vi ville föra in en gul ton i utrymmet. Detta i kombination med pepparkaksfärgen på den ovan kommer att se underbart ut. Sprid ut båda kuddarna på din säng för en hemtrevlig känsla eller om du har en stol för ditt toalettbord kan du lägga den där för extra komfort. Även om du bestämmer dig för att ändra temat i ditt sovrum är det vanligt på baksidan så att du kan använda det i många sovrumsidéer.

Ljusgrön Fern pläd i ren bomull

Ljusgrön Fern pläd i ren bomull

Lugn och ro - det är vad den här pläden kommer att bidra med till ditt sovrum. Den är i en vacker ljusgrön och krämfärgad nyans som skapar ormbunksmönstret. För den fulla upplevelsen har den en mjuk frans som kan kännas som ormbunksbladen som borstar sig mot dig. Pläden är tillverkad av bomull för att vara skonsam mot huden och är stor i storleken. Det betyder att du lätt kan mysa med den under de kallare kvällarna. Det är det perfekta tillbehöret till din säng.

Möbler

I en biophilic design vill du hålla rummet rymligt utan att överfylla det med möbler. Designen är mer inriktad på inredningen än på de större möblerna. Även om det inte är nödvändigt är det alltid värt att ha nattduksbord eller en byrå för att skapa lite extra förvaringsutrymme för dina tillhörigheter.

Ezra sängbord

Ezra sängbord

För att matcha sängstommen valde vi nattduksbordet från samma serie. Det knyter ihop de två delarna på ett snyggt sätt. Det är tillverkat i naturligt askträ med spindelben för en mjukare design. Nattduksbordet har en enkel design med en låda som är den perfekta storleken för dina viktigaste saker för natten. Du kan lägga din ögonmask där, en läsebok och en kuddspray. Vad du än behöver för att hjälpa dig att somna. Att ha en av dessa på vardera sidan av sängen håller utrymmet balanserat.

Inredning i hemmet

Sovrumsinredningen är där du verkligen kan ta med naturen in i rummet. Detta kan vara så enkelt att göra med tillägg av hängande växter och det är ett sätt att lägga till djup olika texturer från produkter. Tänk på vad som gör dig avslappnad i en utomhusmiljö och ta med dessa aspekter i din sovrumsdesign.

Peperomia prostrata

Peperomia prostrata

Vi var tvungna att ta med en hängande växt i vår produktlista och det är den här vi har valt. Den är endast lämplig för inomhusbruk och är ganska lätt att underhålla. Detta är det bästa tillägget till ett natur sovrum eftersom du bokstavligen tar in utsidan. Temat gör att du kan bli den galna växtdamen du alltid velat vara. Att vara omgiven av växter kan göra skillnad för din sömnkvalitet och ditt allmänna humör - så varför skulle du inte vilja ha den här växten i ditt rum?

Hängande korg med fågelbur

Hängande korg med fågelbur

Naturen består inte bara av växter, utan även av vilda djur. Vi har valt ut den här korgen i flätad rotting som du kan hänga upp på väggen. Du kan använda den som tvättkorg för att lägga all smutstvätt i eller så kan du lägga ett urval av dekorativa torkade växter i den. Detaljerna med de två små fåglarna på framsidan är så söta och gör den till en ännu bättre produkt. Det är en robust design som kommer att hänga perfekt för det ändamål du bestämmer eller kan användas i rent dekorativa syften.

Keramisk tigerhuvudvas

Keramisk tigerhuvudvas

Vi kunde inte motstå den här vasen. Ännu ett djuriskt inslag i rummet och den här gången är det en tiger. Den är 30 cm hög och kan därför användas som prydnad på nattduksbordet eller hyllan. Tigervasen är utmärkt för att lägga till lite dekoration i sovrummet, men du kan hålla dig till den avsedda användningen för att krukväxt några blommor. Vi tror att den kommer att se söt ut ovanpå ett konsolbord. Det som gör det bättre är att designen kan fungera med de andra färgerna i sovrummet så att det inte blir kontaktpunkten.

20 Maple Leaf Micro Fairy Lights

20 mikroljusstakar med lönnlöv

Vi nämnde tidigare att sängramen har den perfekta sänggaveln för att linda lampor eller bladverk runt. Det här är precis vad vi föreställde oss. Lönnlövet är en underbar form och det har gjorts ännu vackrare med guldtrådarna. Om du hänger dessa på baksidan av din säng kommer ditt sovrum att kännas så mysigt på kvällen med det lilla skenet som det skapar. Den har till och med en timer som du kan ställa in så att du kan hålla dem på medan du glider iväg för att sova.

Ytterligare funktioner

I ditt natursovrum kan du ha trägolv för att para ihop med de naturliga materialen som kan ha en mysig matta ovanpå för att ge värme. Om du vill ha matta föreslår vi att du håller den neutral med en beige nyans. När det gäller väggarna i sovrummet skulle vi hålla oss borta från lysande vit färg eftersom det kan bli för kliniskt. Men någon annan version av benvit skulle vara perfekt. Naturligtvis kan du titta på några härliga tapeter som har löv, vinstockar och blommor om en vanlig vägg inte är din stil.

I slutändan vill du att ditt rum ska kännas rymligt och öppet men med en varm atmosfär. Det är den perfekta kombinationen för en natur sovrumsdesign.

Väggkonst

Ibland kan väggytan se lite tom och tråkig ut, så det är alltid bra att titta på några konstverk för att göra väggarna mer spännande. Du kan skapa en gallerivägg med olika tryck eller så kan du välja en stor. Detta kan bero på hur resten av ditt rum ser ut.

Nature Mix And Match 18 Konsttryck

Nature Mix and Match 18 Konsttryck - Ett beige tryck med små svarta blommor för en kontrasterande design. Detta kan fungera i ett sovrum i modern stil.

Tropical Foliage 1 Konsttryck

Tropical Foliage 1 Konsttryck - En art deco-stil som skulle se fantastisk ut om den trycktes i stort format och hängdes upp ovanför sängen.

Palm Leaf Svartvit konsttryck

Palm Leaf Svartvit konsttryck - De som vill ha en minimalistisk design kommer att föredra detta enkla svartvita tryck. Det visar verkligen naturens skönhet.

Slutsats

Om du funderade på ett natur sovrum, förhoppningsvis har vi uppmuntrat dig att gå för det. Det är så lätt att uppnå med ett brett utbud av designalternativ så att du kan skräddarsy efter din stil och dina intressen. Kom ihåg att det finns andra aspekter på denna estetik, det är inte bara löv. Viktigast av allt, ha kul med din makeover och du kan till och med kombinera den med andra designidéer du har sett.

Natur sovrum idéer gör vackra sovrum.

Sprid ordet vidare

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Artiklar du inte vill missa

Utvalda bilder för Höstens sängkläder.
22 april 2024

Mysig komfort: Omfamna säsongen med höstens sängkläder

Förbered dig på att bli inspirerad när vi guidar dig genom konsten att skapa ett sovrum som inte bara välkomnar hösten utan också firar den med stil...
enkel-design-av-sovrum-figurbild
02 maj 2024

Enkel sovrumsdesign

Den rena flickans estetik har varit trendig under ganska lång tid nu, och det verkar inte gå någonstans. Enligt vår mening har det gett ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska