Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Preppy sovrumsidéer för ett roligt och dekorativt utrymme

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

preppy-sovrum-fi

22 april 2024 4 min läsning

Med preppy sovrumsidéer skulle vi inte säga att det finns ett perfekt exempel på hur ditt rum ska se ut. Designen är upp till varje individ och de saker de älskar mest. Det finns många idéer för dig att välja mellan - vi är här för att ge dig tips och dekorationsinspiration.

Preppy rum är för sovrummet, där du kan investera i detaljerna som kommer att göra ditt klassiska rum till ett roligt sovrum. Vi rekommenderar att du lämnar enkel sovrumsdesign för gästrummet ... Naturligtvis hindrar ingenting dig från att göra något rum i huset till ett preppy-rum. Gå vild med att kombinera dina favoritidéer och ta element från var och en för att skapa ditt drömrum.Preppy rum är för sovrummet, där du kan investera i detaljerna som kommer att göra ditt klassiska rum till ett roligt sovrum. Vi rekommenderar att du lämnar den enkla sovrumsdesignen för gästrummet ... Naturligtvis hindrar ingenting dig från att göra något rum i huset till ett preppy-rum. Gå vild med att kombinera dina favoritidéer och ta element från var och en för att skapa ditt drömrum.

Utan vidare dröjsmål, låt oss komma in på det.

Vad är det som kännetecknar ett preppy sovrum?

En preppy estetik är inte för dem som gillar att hålla saker minimala. Preppy sovrum är fulla av roliga, ljusa färger och mönster. Denna design kan blanda element för att passa din egen personlighet. Du kan välja djurmotiv - tänk ko-tryck eller zebraränder. Släpp loss håret med en preppy stil genom att välja ett påslakan i gingham och djärv väggdekor.

Det finns inga fasta regler när det gäller preppy sovrumsidéer, men ett bra ställe att börja är med färgglada mönster, snarare än att följa trender. För ett modernt utseende kan du para ihop det med dämpade färger eller för ett mer sofistikerat utseende kan du lägga till små preppy inslag i ditt rum. Var inte rädd för att leka och kombinera all inspiration du hittar.

Hur hjälper ett preppy sovrum dig att sova?

Den preppy looken kan skapa det perfekta sovutrymmet. Det kommer att bestå av alla saker du älskar så att du vet att du kommer att vara på gott humör innan du sover. Du hittar i ett preppy-rum, det finns användning av marinblå och grön som båda är svala, lugnande färger. Samt gula toner som är värmande. En kombination av dessa skapar en bra balans för ett sömnutrymme.

Produkter som hjälper dig att skapa ett sovrum i preppy stil

Från mönsterval till lyxiga möbler och roliga dekorativa föremål - du hittar alla aspekter av din preppy estetik för att justera efter din smak. En preppy design är unik och du kan inte gå fel med den. Det är definitivt värt att utforska. Att skapa en moodboard är alltid en bra idé med den här typen av stil - det kan verka slumpmässigt men alla produkter måste fortfarande fungera bra med varandra.

Nu är det dags att anteckna vad du vill ha i ditt preppy-rum och bli kreativ.

Sängram

Sängramen för en preppy estetik kan vara ganska enkel för att få färgerna i rummet att framträda och dekorationerna att vara i fokus. Det finns ingen särskild stil på sängen för att den ska vara preppy - allt handlar om sängens styling. Om du vill hålla ditt sovrum modernt kan sängramen göra det åt dig.

Rekommenderad läsning:

Ascot Bouclé Ottoman Förvaringssäng

ascot-boucle-ottoman-förvaringssäng-off-white

Vi valde ut denna vackra off-white förvaringssäng med en svängd huvudgavel. Kurvorna i designen gör att den ser mjuk ut och är lätt att se på. Den offwhite färgen gör det enkelt att matcha alla mjuka möbler och inredningsdetaljer med den. Ramen må vara enkel men det betyder att du kan gå så djärvt som du vill med alla tillbehör. Att använda bouclé-tyg ger mer textur och djup i rummet. Den här sängen har även förvaring undertill så att allt som inte är preppy kan döljas utom synhåll.

Sängkläder

Varje preppy rum behöver preppy sängkläder. Vi föreslår att du hittar ett med funkiga mönster som ränder eller gingham (i ljusa färger, så klart). Du kan leta efter sådana som har en rolig repetitiv design eller andra som väcker ditt intresse. Eftersom vi har valt en enkel ram vill vi att sängkläderna ska vara mer spännande.

Skinny Dip Peachy Pink påslakan och örngott - set

skinny-dip-peachy-rosa-samtäcke-och-kuddfodral-set

Det här bäddsetet ser ut som om det har prickar utspridda på det, men när du tittar noga finns det gott om persikor prickade runt påslakanet. Detta är ett exempel på en rolig repetitiv design som du kan välja. Den har en lugnande rosa bakgrundsfärg som kommer att se underbar ut mot den benvita ramen och sänggaveln. Du kanske känner att du vill ha mer extravaganta mönster, men vi tycker att det här är precis rätt mängd för att passa resten av sovrumstillbehören. Vi bygger oss upp till de djärva idéerna för att låta din personlighet lysa.

Mjuka möbler

Ditt val av gardiner och kuddar kan förändra hela den preppy estetiken så välj klokt. Det här är din chans att ha kul med färger och mönster för att ge dig en stil att arbeta med. Vi har valt ut några som kan användas som inspiration eller den verkliga affären - vi tycker personligen att de borde göra den slutliga makeoveren.

Pop Multi tuftat kuddfodral i bomull

pop-tuftad kudde i bomull-multicolour

Vi har nämnt att man ska lägga till en färgklick och det här kuddfodralet Pop gör precis det. Bakgrunden är en neutral ton som framhäver bokstäverna och stjärnorna. Den här kudden är fantastisk eftersom den ger dig fler färger att arbeta med - rosa, lila, blå och gul. Varje gång du ser detta i ditt sovrum kommer det att ge dig lycka. Att ha en tuftad design ger textur till det övergripande utseendet vilket skapar visuellt intresse - särskilt när det ligger nära boucléramen.

Blomma rosa sammet vändbar färdigfylld kudde

blomma-velvet-återvändbar-kudde-varmrosa

En blommig kudde i mjuk sammet kommer garanterat att fånga din uppmärksamhet - särskilt när den är i ljusrosa. Du kan placera den mellan dina kuddar eller slänga den på en fåtölj. Oavsett vilket finns det alltid en plats för en blommig kudde. Den här kudden finns också i fyra andra färger, så om du inte gillar rosa finns det en handfull att välja mellan. Alla färgerna kommer att passa perfekt ihop med Pop Cushion.

De mjuka inredningsdetaljerna börjar redan bli en del av helheten.

Wiggle Blue Velvet vändbar färdigfylld kudde

wiggle-velvet-reversibel-kudde-mineral

För att lägga till ytterligare en färgklick tror vi att den här Wiggle-kudden kommer att göra jobbet. Vi har valt den blå färgen, men det finns andra alternativ som blandar och matchar färger, så det beror på hur preppy du känner dig. Den kontrasterande pipingen ger ett djärvt uttalande mot kuddfodralet. Vad är det man inte kan älska? Det är ytterligare ett tillägg som omedelbart får dig att känna dig glad. Och naturligtvis är den blå färgen verkligen lugnande, och den vågiga pipingen ger en lugnande känsla.

Texturerad Pom Pom Vit Slits Top Voile

texturerad-pom-pom-vit-slot-top-voile

Tillbaka till den neutrala sidan av ditt preppy-rum. Denna voile med pom-poms är delikat och modern men med en hint av glädje. Lägg till pom poms i vilken design som helst och plötsligt är det inte längre tråkigt. Om du hänger dessa framför fönstren kommer det naturliga ljuset att komma in hela dagen och hålla saker avslappnade på kvällen. En voile är vad du behöver för att fylla stora väggytor utan att överfulla rummet.

Den är så unik men ett måste för alla sovrumsidéer.

Möbler

För preppy-möblerna vill du ha ett funky nattduksbord och ett böjt skrivbord för att hålla den glada men sofistikerade atmosfären. Bortsett från dessa finns det inga måste-ha bitar för ditt preppy sovrum. Du kan bestämma om du vill / har utrymme för att ha andra möbler i ditt sovrum.

Cloud sidobord

moln-side-bord

Det här är förmodligen vår favoritprodukt från vår lista med idéer. Ställ det här sidobordet bredvid din säng och det kommer att se otroligt bra ut tillsammans med boucléramen. En molnliknande sängram med ett molnmönstrat bord. Sidobordet Cloud håller sig till samma tema samtidigt som det fortfarande är preppy. Det är ett drömskt, cirkulärt bord med glaserad yta som har en perfekt storlek för ett ljus och andra prydnadssaker.

(Läggs omedelbart till i varukorgen).

Vitt modernt runt gavelbord

vitt-modernt-runt-ändbord-vardagsrum-unikt

Tänk dig det lilla runda bordet stående bredvid molnbordet - de utgör en underbar duo. Denna möbel kommer att betona den moderna och sofistikerade sidan av dina preppy sovrumsidéer. Det är ett enkelt vitt bord som samordnas med molnen på bordet ovan. Allt om detta svampsilhouettbord fungerar bra för ett sovrum eftersom det ger en känsla av lugn. Det ger dig utrymme att hålla dina sömnbehov - som din nuvarande färdiga bok eller din ögonmask.

Inredning i hemmet

Vad är ett preppy rum utan sovrumsinredning? I grund och botten kommer dessa mindre tillbehör att förstärka din preppy stil. Prova att introducera en liten lampa för att skapa en atmosfär eller en udda skrivbordstillbehör - beroende på vad som kommer att se bäst ut i ditt rum.

2-pack trådväggpanel med tillbehör

2-pack-wire-wall-grid-panel-med-tillbehör

Dessa är perfekta att hänga ovanför skrivbordet för att fästa anteckningar, påminnelser eller foton på. Det kan vara en plats för att hålla dina minnen eller det kan fungera som en manifestationstavla. Trådgallren kan bli ett utrymme där du verkligen kan visa din personlighet. De svarta trådarna fungerar med alla färgscheman och gör att ljusare färger framträder. Vad vi också älskar med den är att den levereras med pinnar så att du kan byta ut bilderna så mycket eller så lite som du vill.

Neonskylt med blixt

xiyunte-blixt-neon-tecken

Det är detta vi menar med att lägga till en lampa för att skapa en atmosfär. En neonlampa kan förändra hela stämningen i rummet och den här kan förändra rummets övergripande färg. Vi har valt den rosa neonskylten eftersom den passar bäst ihop med det vi har valt hittills. Det finns dock möjlighet att välja blått eller vitt också - båda skulle uppfylla ett preppy sovrum.

Lägg den på ditt vita nattduksbord och det rosa skenet kommer att reflekteras i hela rummet.

Oregelbunden estetisk fåfängesspegel

daizysight-irregular-estetisk-vanity-spegel-ramlös

En knasig vågig spegel är det tillägg du behöver för din preppy estetik. Den matchar stilen på Wiggle-kudden som vi nämnde ovan, så designen hänger ihop fint. Den har en bra storlek för att placeras på valfri yta i rummet och kan flyttas runt beroende på var du vill göra dig redo för dagen. Även om du bestämmer dig för att ge ditt preppy-rum en ny makeover i framtiden, kommer den här spegeln att kunna fungera med många andra sovrumsidéer.

Väggkonst

Det mest uppenbara sättet att fylla väggarna är genom att sätta upp tapeter för att skapa en funktionsvägg. Om detta inte är något för dig kan du göra ett collage av utskrifter och affischer som din väggdekor. Naturligtvis finns det alltid valet att måla väggarna men det är inte nödvändigt.

yingeniva-50pcs-preppy-estetiska-bilder-vägg-kollage-kit

50st Preppy Estetiskt Väggcollage Kit - Det enkla sättet att göra en collagevägg är med detta collage-kit. Det finns gott om mönster och färger som passar perfekt till de andra designidéerna. Du kan till och med arbeta bakåt och använda dessa tryck som din inspiration eller moodboard för den preppy estetiken.

preppy-rumsinredning-estetisk-kanvas-vägg-art-tryck

Preppy väggkonst i canvas - Med en kombination av rosa, grönt och blått matchar färgerna resten av inredningen. Den här uppsättningen med sex tavlor kan lysa upp ditt rum och kan hängas i rutnätsformat eller som en del av en tavelvägg.

Slutsats

Samla en samling designidéer som hjälper dig att uppnå ditt preppy rum. Planera färgschema och stil för att slutföra din estetik. Preps måste hålla fast vid vad de vet fungerar i ett sovrum och hålla sig till den klassiska stylingen - det finns inget behov av att följa trenderna när du är en prep. Ta vår inspiration och hitta det du verkligen älskar - vi vet att den preppy sovrumsdesignen är fantastisk för alla och det är så lätt att hitta saker du kan tänka dig att ha i ditt sovrum.

Njut av att få dina preppy sovrumsidéer till liv och skapa ett rum som har allt du kan önska dig.

Sprid ordet vidare

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Artiklar du inte vill missa

Utvald bild för Idéer för barnkammarsovrum
22 april 2024

Idéer för barnkammare sovrum

Överlag vill du att barnkammaren ska vara ett välkomnande rum. Det är det huvudsakliga målet. Det finns de mer uppenbara möblerna som en spjälsäng och en...
enkel-design-av-sovrum-figurbild
02 maj 2024

Enkel sovrumsdesign

Den rena flickans estetik har varit trendig under ganska lång tid nu, och det verkar inte gå någonstans. Enligt vår mening har det gett ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska