Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Sovrumsidéer i marockansk stil

en profilbild av TSA-författaren Andjela

Skrivet av Anđela Rajković

Certifierad sömnkonsult

mm-morrokanskt-sovrum-fi

22 april 2024 6 min läsning

Upptäck en värld av livlig elegans och kulturell rikedom när vi presenterar en samling fascinerande sovrumsidéer i marockansk stil, där fängslande färger, utsmyckade detaljer och exotiska influenser sammanflätas för att skapa en fristad av överflöd och lugn.

I den här artikeln kommer vi att fördjupa oss i den förtrollande världen av marockansk inredning, utforska dess särdrag och erbjuda en uppsjö av idéer för att ge din egen sovplats exotisk charm. Från livfulla färger och intrikata mönster till lyxiga textilier och utsmyckade möbler, sovrum i marockansk stil utstrålar en oemotståndlig lockelse. Dessutom kommer vi att visa upp några anmärkningsvärda marockanska produkter som enkelt kan höja atmosfären i ditt sovrum och fördjupa dig i överflödet och mystiken i denna extraordinära designestetik.

Så gör dig redo att inspireras av magin i marockanskinspirerade sovrum!

Vilka är egenskaperna hos ett sovrum i marockansk stil?

Marockanskinspirerade sovrum är kända för sina distinkta och fängslande egenskaper som förflyttar dig till den förtrollande världen av arabiska nätter.

För att uppnå ett autentiskt marockanskt utseende är vissa element viktiga. En av dessa är sänghimlen, som pryds av böljande draperier i livfulla färger och rika texturer. Dessa sänghimlar skapar en intim och romantisk atmosfär som påminner om marockanska palats. Ljusa gardiner i djärva färger och intrikata mönster ger en färgklick och sprider mjukt, omgivande ljus som ger ett varmt och inbjudande sken. För att förstärka den visuella effekten kan man använda ljusa textilier som marockanskinspirerade mattor, kuddar och plädar för att ge rummet en livlig energi. En annan anmärkningsvärd detalj är det utsmyckade taket. Ofta pryds det av handgjorda gipsarbeten, dekorativa plattor eller snidat trä, vilket visar det intrikata hantverk som är synonymt med marockansk design.

Dessa egenskaper kombineras harmoniskt för att skapa ett marockanskt inspirerat sovrum som strålar av en fängslande och tidlös lockelse.

Hur kan en Marockansk stil sovrummet hjälper dig att sova?

Ett sovrum i marockansk stil kan avsevärt bidra till förbättra sömnkvaliteten genom sina genomtänkta designval och sin lugnande atmosfär. En viktig aspekt är att använda en neutral färgpalett och ett lugnande färgschema. Jordnära toner som mjukt brunt, varmt beige och dämpade krämer dominerar det marockanskinspirerade sovrummet och skapar en lugn miljö som främjar avkoppling. Dessa lugnande färger har en djupgående effekt på vårt humör, hjälper till att lugna våra sinnen och förbereder oss för vilsam sömn. Dessutom framkallar de mjuka nyanserna i marockansk inredning en känsla av lugn och harmoni. Detta gör att vi kan varva ner från dagens stress och finna tröst i vår sömnhelgedom.

Dessutom innehåller sovrum i marockansk stil ofta element som hjälper till att slappna av, till exempel användning av eteriska oljor. Lavendel, kamomill, sandelträ och andra väldoftande oljor är kända för sina sömnförbättrande egenskaper. Den subtila och lugnande doften av dessa eteriska oljor kan hjälpa till att skapa en lugn atmosfär som bidrar till djup och återhämtande sömn. Kombinationen av ett lugnande färgschema, naturliga material och de terapeutiska effekterna av eteriska oljor fungerar i harmoni för att hjälpa oss att somna snabbare och sova längre i ett sovrum i marockansk stil.

Produkter som hjälper dig att skapa din egen Marockansk sovrum

Nu när du vet mer om sovrum med marockanskt tema, låt oss hjälpa dig att skapa ett.

Sängram

Leonie Rotting Ek Trä Sängram

leonie-rotting-ek-trä-sängram

Snidade möbler är en vanlig syn i marockanska sovrum. King size-sängar i trä, rikt snidade sängramar och ett par gardiner som hänger från taket är något du vanligtvis ser i ett sovrum i Marocko.

Men låt oss vara ärliga - allt detta är lite för mycket för ett marockanskt sovrum . Vi behöver något lite enklare, något som har moderna linjer, men som fortfarande "andas" Marocko. Och det något finns i Leonie Rattan Oak Wooden Bed Frame.

Sängen är tillverkad av robust ek och har en fantastisk rottingsilhuett som omedelbart förflyttar dig till Marocko. Och om du vill förhöja den marockanska känslan kan du lägga till en hängande gardin eller ett draperi ovanför sängen - se bara till att använda genomskinliga material.

Sängkläder

Marockanska sängkläder visar upp en fängslande blandning av livfulla färger och intrikata mönster, som återspeglar Marockos rika kulturarv. Ljusa tyger prydda med arabiska mönster, som geometriska motiv eller intrikata kakeldesigner, skapar en slående visuell effekt. Populära färgval är djupa blå nyanser som för tankarna till Medelhavet och skimrande guldaccenter som ger en känsla av kunglig prakt. Tillsammans förvandlar dessa färger och material sängen till en lyxig oas som omsluter dig med den marockanska stilens lockelse och mystik.

Ayla Ikat Blue 100% Påslakan och örngott i bomull

ayla-ikat-blå

Om du vill ge ditt sovrum en marockansk känsla är ett bäddset ett bra sätt att börja.

Och, precis som tidigare nämnts, bör du leta efter en specifik färgskala - vitt och blått med några gyllene detaljer. Naturligtvis är Marocko också känt för starka färger som lila, rosa, orange, etc., så om det också är din grej, var inte rädd för att leka med färger.

Men vi kommer att hålla oss till grunderna och visa dig vårt toppval - Ayla Ikat Blue 100% Bomullsöverdrag och örngottssats. Detta bäddset är perfekt om du vill sjunka in i en östlig saga varje natt. Dessutom är det tillverkat av ren och miljövänlig bomull som gör det ännu lättare att "sjunka ner" i sängen.

Mjuka möbler

Att införliva mjuka möbler som kuddar och kast i ett sovrum i marockansk stil lägger till ett extra lager av komfort och visuell överklagande. Välj plyschiga tyger som sammet eller siden för att framkalla en känsla av lyx och överseende. Introducera en palett med rika blues, allt från djup indigo till lugnande azurblå. Detta kan göras i form av dekorativa kuddar och intrikat mönstrade plädar förstärker den exotiska atmosfären och skapar en mysig oas där du kan varva ner med stil.

En snygg kudde räcker långt.

Om du hittar en kudde som "säger" Marocko bara genom att titta på den, lita på oss, det är allt du behöver för att förvandla ditt vanliga sovrum till ett marockanskt sovrum.

Kuddfodral i tryckt canvas

set om 6 kuddöverdrag i tryckt canvas

Du har säkert ett par "nakna" prydnadskuddar som bara ligger och skräpar i ditt hem, eller hur? Om svaret är ja, överväg att klä upp dem. Med denna uppsättning blå kuddfodral kan du göra dina kuddar vackrare och ditt sovrum mer marockanskt.

Och det bästa med de här örngotten är att det finns 6 stycken i ett set. Så du kan placera dem på din säng, på ottomanen eller på stolen eller soffan du har i ditt sovrum.

Appletree Loft Bruges Waffle Weave 100% Bomullsfringad pläd

appletree-loft-bruges-våffel-väv

Naturligtvis kan du inte bara köpa en dekorativ kudde och inte lägga till en kasta där - dessa två går hand i hand.

Så vi rekommenderar att du skaffar den här mörkblå fransade pläden som kommer att se fantastisk ut tillsammans med alla typer av sängkläder du redan har.

Möbler

Marockanska möbler ger en tydlig blandning av funktionalitet och intrikat konstnärskap till ett utrymme. Marockanska möbler är handgjorda med omsorg om detaljerna och har ofta utsmyckade sniderier, metallarbeten och livfulla textilier. Från intrikat designade soffbord till omsorgsfullt utsmyckade kistor och ottomaner. Varje marockansk möbel tillför en touch av exotisk elegans och skapar en fängslande atmosfär som visar upp Marockos rika kulturarv.

Habitat Mornington rotting sängbord med 1 låda - ek

habitat-mornington-rotting

När det gäller marockanska möbler måste två saker sticka ut - sängen och nattduksborden.

Tidigare valde vi en vacker säng i marockansk stil, gjord av ek och baldakin - så vi tror att detta Habitat Mornington sängbord skulle passa perfekt till den.

Återigen, det här är inte den gamla skolan Marocko, snarare är det möbler som imiterar marockansk stil men som fortfarande kan införlivas i alla moderna inredningar.

INMOZATA Förvaring Ottoman Bänk

inmozata-förvaring-ottoman-bänk-knapp

Marocko handlar förstås om starka färger, så för att berika din säng kan du lägga till en ottomansk bänk bredvid den. Detta kommer att lyfta hela ditt rum och få det att se rikare ut.

Ett bra exempel på en ottomanbänk med förvaring är den här - Inmozata. Den mörkblå färgen och den sammetslena känslan passar perfekt in i ditt marockanska sovrum.

Heminredning

Inredningen i sovrum i marockansk stil består av en mängd olika element som utstrålar charm och kulturell rikedom. Kuddar och plädar med livfulla mönster och lyxiga texturer ökar komforten och ger färgklickar. Intrikat mönstrade mattor fungerar som statement-objekt, medan lyktor och ljuskronor kastar förtrollande skuggor och skapar ett varmt, omgivande sken. Traditionella lampor och utsmyckade vaser med intrikata mönster fulländar estetiken. De tillför rummet en fängslande blandning av elegans och exotisk lockelse.

Marockansk LED-lykta i blått och guld

blå-och-guld-marockansk-led-lykta

Om du vill ha ett marockanskt sovrum måste du bara ha en lykta. Den goda nyheten med lyktor är att du kan använda dem i taket som en ljuskrona, du kan placera dem på ditt nattduksbord och låta dem fungera både som nattlampa och som ett statement piece, etc.

Den här blå och guldfärgade marockanska LED-lyktan från Mano Mano kan vara både och. Den kan fungera som en ljuskälla. Och den kan få ditt rum att se fantastiskt ut.

Dessutom behöver du inte nöja dig med en lykta. Ju fler, desto bättre. Du kan till och med köpa en av de där snörlyktorna som du kan sätta i fönstret eller i hörnet av ditt sovrum.

Marocko Reed Diffuser

morocco-reed-diffuserare

Vilken är den första doften som kommer upp i näsan när du tänker på Marocko? För oss är det kanel.

Det är därför vi vill visa dig hur bra denna Marocko reed diffuser skulle passa in i ditt sovrum. Den har en stark doft av röd kanel, och den kommer att få ditt rum att dofta fascinerande i cirka 45 dagar.

Om du dessutom har en vän som också älskar Marocko - skulle denna diffusor vara en bra present. Den kommer redan förpackad i en vacker låda.

Thoa blommig puff ottoman

thoa-40cm-bred-rund-blommig-pouffe

Ja, ja, blått är den färg du vill gå efter när du dekorerar ditt marockanska sovrum. Men här och där måste du ha ett mittstycke - ett mittstycke som sticker ut men ändå passar in (om du vet vad vi menar).

Vi tror att denna Thoa Floral Pouffe Ottoman ger en livlig touch till din sovrumsinredning med sin slående gula nyans och blommönster, vilket gör den distinkt från andra delar. Dessutom hjälper dess överdådiga utseende till att förena hela rummet, vilket skapar en känsla av lyx och sammanhållning.

Dharamendra 172cm H Massivt trä fällbar rumsavdelare

dharamendra-172cm-h-solid-wood-vikning-rum-delare

En rumsavdelare är ett måste. Den är en stapelvara i den marockanska kulturen. Du kan använda den för att, som namnet antyder, dela upp rummet i två eller tre olika områden. Eller så kan du bara använda den som en del av inredningen.

Hur som helst är rumsavdelaren Dharamendra ett fantastiskt val för ditt sovrum med marockanskt tema och erbjuder den perfekta balansen mellan livfulla färger och lugnande blått. Dessutom säkerställer dess robusta träkonstruktion att du inte behöver oroa dig för att den ständigt välter.

Traditionell Vintage Distressed Navy Bordered Matta

traditionell-vintage-distressed-navy-bordered-rug

Marockanskt eller inte, varje sovrum behöver en matta.

Överväg att införliva en marockansk inspirerad matta i ditt befintliga sovrum med marockanskt tema för att förbättra den övergripande estetiken. Välj en matta som kompletterar det färgschema du redan har valt för ditt rum, med nyanser av blått, guld eller till och med antydningar till rött. Det är dock viktigt att upprätthålla en känsla av enkelhet och se till att mattan inte överväldigar hela utrymmet.

Mandala i blått II av Danhui Nai - Grafisk konst med omslag på duk

mandala-i-blått-i-by-danhui-nai

Och sist men absolut inte minst - väggkonst. Marockanerna är kända för sina vackra konstverk.

Att köpa ett marockanskt konstverk i original kan vara både dyrt och utmanande, särskilt om du inte befinner dig i Marocko. Låt det dock inte hindra dig från att uppnå ett sovrum i marockansk stil. Ett prisvärt alternativ är att välja en Mandala canvas grafisk konstverk. Dessa konstverk är vanligtvis billiga och mångsidiga nog för att komplettera alla sovrumsinredningar, vilket gör dem till en perfekt passform för ditt utrymme med marockanskt tema.

Vilket färgschema ska jag välja för ett marockanskt sovrum?

För ett marockanskt sovrum kan du välja mellan en mängd olika färgscheman som återspeglar den livliga och exotiska atmosfären i marockansk design. Överväg att införliva varma jordnära toner som terrakotta, sandig beige och djupa bruna som grunden för din färgpalett. Dessa färger framkalla den rustika charmen av marockanska landskap. Komplettera dessa jordnära nyanser med djärva och rika juvelfärger som djupa blå, smaragdgröna, livfulla apelsiner och juvelliknande purpur, som ger en touch av överflöd och exotism. Accenter av guld och metalliska toner kan också användas för att lägga till en antydan av glamour och lyx. I slutändan bör du sträva efter en harmonisk blandning av varma jordfärger och levande juvelfärger för att skapa ett fängslande marockanskinspirerat färgschema.

Slutsats

Sammanfattningsvis erbjuder sovrum i marockansk stil en förtrollande och uppslukande upplevelse, som förvandlar din personliga fristad till en fängslande oas av kulturell rikedom och exotisk lockelse. Genom att omfamna livfulla färger, intrikata mönster och lyxiga texturer kan du fylla ditt utrymme med magin i marockansk design.

Från de utsmyckade detaljerna i sängramen till de fängslande marockanska sängkläderna, mjuka möbler och slående heminredningselement som lyktor och vaser, bidrar varje aspekt till att skapa en verkligt fängslande marockanskinspirerad reträtt. Låt den lugnande färgpaletten och de autentiska marockanska detaljerna föra dig till en värld av arabiska nätter, där avkoppling och njutning väntar.

Med dessa sovrumsidéer i marockansk stil kan du ge dig ut på en designresa som sömlöst blandar elegans, värme och en touch av mystik, vilket säkerställer att ditt sovrum blir en fristad där drömmar flyger mitt i Marockos överflöd och prakt.

Sprid ordet vidare

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Anđela Rajković
Som CPD-certifierad sömnkonsult och vältränad sömnentusiast finner jag stor glädje i att dela med mig av min expertis till våra läsare - helst de som älskar att sova. Med en bakgrund i engelska språket och litteraturen och en förkärlek för forskning söker jag alltid nya sätt att dela med mig av den senaste sömnvetenskapen och sängrelaterade upptäckter. Och när jag inte är i kontakt med mina läsare kan du hitta mig när jag utforskar naturen eller, ja, när jag kryper ner i sängen.
Relaterade inlägg

Artiklar du inte vill missa

Utvalda bilder för Höstens sängkläder.
22 april 2024

Mysig komfort: Omfamna säsongen med höstens sängkläder

Förbered dig på att bli inspirerad när vi guidar dig genom konsten att skapa ett sovrum som inte bara välkomnar hösten utan också firar den med stil...
grädde-sovrum-idéer-fi
22 april 2024

Cream sovrum idéer

Att ha ett krämrum kommer definitivt att skapa det perfekta sovutrymmet. Det har lugnande och tröstande konnotationer, vilket är precis vad du ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska