Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Senast uppdaterad den 22 april 2024

Fantastiska pojk sovrumsidéer för att göra dem till det coolaste barnet

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

Sovrum med träbädd och marinblå och gula mjuka möbler.
Tonårspojkarnas sovrumsidéer kan vara svåra att få rätt, men med hjälp av deras personlighet och deras intressen borde det inte vara några problem. Det är ett sömnutrymme där du kan kasta allt som din tonårsson gillar i ett rum. Du kommer att kunna komma med några riktigt fantastiska pojk sovrumsidéer.

Oavsett om det är en tonårspojkes sovrum eller ett barns sovrum du dekorerar, kommer det att finnas många likheter i inredningsidéerna och var inspirationen kommer ifrån. Vi kan ge dig några av de viktigaste idéerna och de bästa tipsen men varje tonårspojke och liten pojke kommer att vara annorlunda. När de är yngre är det mer troligt att de vill ha roliga och lekfulla designidéer. Men när de blir äldre kanske de vill ha ett mer vuxet system med en cool atmosfär.

Arbeta dig igenom våra tankar genom att ta inspiration från det vi har föreslagit. Följ upp detta genom att sätta dig ner med din tonåring för att se vad han skulle vilja ha i sitt sovrum och om det finns några idéer som han vill lägga till.

Med lite lagarbete kan den perfekta makeovern bli verklighet.

8 sovrumsdesignidéer för ett sovrum för tonårspojkar

Vi har försökt att minska det till åtta designidéer som kan hjälpa dig att vägleda dig på ditt uppdrag att uppnå ett fantastiskt tonårspojks sovrum. Välj så många eller så få från listan med idéer nedan för att skapa något som ditt barn kommer att älska.

Gör plats för en högsovare

Om du har två tonårspojkar som delar sovrum är det bästa sättet att spara utrymme att använda en våningssäng istället för två enkelsängar. Men om du har ett litet rum för en tonåring är det värt att ta en titt på en högsäng. Med en högsovare blir det extra utrymme för andra spännande inredningsdetaljer. Den här typen av säng brukar ha sängen ovanpå och en arbetsyta under. Du kan också hitta de som har en bäddsoffa för när deras vänner kommer för att stanna. Så beroende på vad du vill få ut av din tonårspojkes sovrum, beror det på vilken du väljer.

Det finns så många olika varianter av högsovare, oavsett om det behövs ett spelutrymme, någonstans där de kan slutföra sitt skolarbete eller en plats där deras vänner kan umgås. Du kommer att hitta något som passar deras behov. Om du å andra sidan letar efter förvaring för att hålla rummet städat kan du alltid skaffa en högsovare som har lådor och skåputrymme under sängen.

Rekommenderad läsning:

Bygg ett arbets- och hobbyutrymme

Att ha en egen arbetsplats kan få dig att känna dig riktigt vuxen. En plats i tonårspojkarnas sovrum där de kan arbeta hårt, borta från middagsbordet, är alltid en bra idé. Att skapa ett skrivbord kan ge dem självständighet och kan också fungera som ett utrymme för deras hobbyer - konst och hantverk, bygga LEGO eller skriva berättelser. Bredvid skrivbordet kan du sätta upp öppna hyllor där de kan lägga sina viktigaste saker och ha sina skolmaterial lättåtkomliga.

För att göra arbetsytan komplett kan du hitta en cool bordslampa att ställa på skrivbordet och försöka knyta den till det valda temat.

Gör det med sporttema

Sport är inte för alla men många tonårspojkar tycker om det och har en favoritsport. Du kan alltid kombinera några sporter för deras sovrumsdesign. Kanske vill de ha en basebollväggmålning, deras sporttroféer på displayen eller sportutrustning på väggarna. Till exempel att ha två lacrossepinnar eller cricketbats korsade i en X-form för att skapa en kontaktpunkt.

Det finns så många bra idéer för att koppla designen till sport. Du kan till och med ha en subtil nick till sport genom att ha en gallerivägg med sportrelaterade utskrifter.

Inklusive street-style

Tonårspojkar kan tycka att street style är coolt, särskilt bland sina vänner och det första som kommer att tänka på är en graffitivägg. Nu säger vi inte att de ska gå vidare och spraymåla sovrumsväggarna, men det kan införlivas.

Ett möjligt sätt att göra detta kan vara att ha en svart tavla vägg gjord med tavelfärg. Det kan finnas ett urval av krita i deras rum som de kan använda för att klottra på den ena väggen och dekorera hur de vill. Det som är bra med detta är att tonårspojkar ofta ändrar sig, de kan städa bort väggen och börja klotter igen. Ett enkelt sätt att ha en graffitivägg i sitt sovrum.

Blå vägg, trägolv med ett skrivbord och en stol i trä. En blå ryggsäck placerad framför.

Djärva färger och accenter

Djärva färger brukar vara en framgång hos tonårspojkar eftersom det är lätt att fånga deras uppmärksamhet och ha ett visuellt intresse. När det gäller att välja möbler kan du hålla det enkelt men göra det djärvt. Ett annat alternativ skulle vara att ha elektriska accenter på möblerna för att ge sovrummet en spännande känsla. Marinblått är alltid ett bra val att gå med, men vem säger att du inte kan välja en elektrisk blå istället?

Ibland kan de stora möblerna göra rummet överväldigande om de är djärva. Det är alltid värt att lägga till en färgklick genom mjuka möbler eller möbelaccenter, som handtagen och benen på ett nattduksbord.

Skapa intresse genom skiktade texturer

En tonårspojke vill inte att deras rum ska vara en ton, en textur och en stil. Var är det roliga i det? De vill ha allt... ibland lite för mycket...

När du har färger i en liknande nyans kan de alla smälta samman till en. Så genom att använda textur kan du skilja dem åt. Genom inredningen kan du lägga olika texturer i lager. En matta kan vara den första, följt av en stoppad stol och kasta kuddar för att avsluta. Du kan bli galen på texturerna för att få spänningen och häftigheten in i ett utrymme.

Gör ett statement med tapeter

Vi nämnde en DIY-graffitivägg som kan verka som hårt arbete. Ett alternativ skulle vara att sätta rolig tapet på väggarna. Välj en accentvägg och skapa din funktionsvägg med en funky design. Du kan till och med hitta graffiti tapeter för att hålla fast vid temat street-style.

Om du går för den industriella atmosfären kan du välja en exponerad tegelväggsdesign. De som är fotbollsfans kan tycka om en stadion tapet eller deras favoritlags logotyp. Kanske vill du bara ha något djärvt för att verkligen göra ett uttalande och om så är fallet, hitta ett coolt och invecklat mönster.

Häng upp väggkonst

Att lägga till väggkonst i sovrummet är en enkel inredningsidé som kan hjälpa till att väcka ett tema till liv och introducera ditt färgschema hela tiden. Konst kan vara mer än bara ett tryck på väggen. Naturligtvis kanske din tonårspojke gillar att ha några grafiska utskrifter men det finns många sätt att hänga dem på väggen. Det kan vara i rutnätsstil, en gallerivägg med flera bilder eller ett stort inramat tryck.

Om utskrifter inte är deras grej kan du alltid titta på stora väggmålningar som kan gå över två av väggarna. Kanske vill de ha en design som löper hela vägen runt väggarna. Väggklistermärken kan dock räcka för att uppnå deras önskade idéer.

Vad du ska tänka på innan du börjar med ett pojkrum

I stället för att dyka huvudstupa in i din tonårspojkes rum utan någon planering, finns det några steg du bör ta innan du ens börjar makeover. Arbeta dig igenom våra rekommendationer och notera vad som skulle fungera för pojkrumsidéer, mer specifikt din tonårspojke.

Storlek på rummet

Först och främst bör du ta en titt på sovrummets storlek och det utrymme du har tillgängligt för att inreda. Har du ett tillräckligt stort rum som ger dig mycket frihet att inreda eller är det ett mindre rum som du måste planera noggrant?

I ett stort rum kan du ha enkelsängar för två pojkar som delar rum, men i ett mindre rum kan du överväga våningssängar. Ta vara på det naturliga ljuset i ett mindre rum eftersom det kan ge utrymmet en luftig känsla och öppna upp rummet.

Beroende på sovrummets storlek kommer det också att avgöra hur du använder förvaringsutrymmet.

Användning av utrymme

Att använda utrymmet klokt kan förändra hela rummets praktiska egenskaper. Om du har bestämt dig för vilken eller vilka sängar du ska ha är nästa steg att se vilken golvyta du har kvar. Helst vill du att dina tonårspojkar ska hålla utrymmet snyggt så allt behöver en plats.

Det kan vara förvaring i sängramen, öppna hyllor för att visa upp ägodelar, extra sittplatser med inbyggd förvaring - det finns så många möjligheter om du tar dig tid att planera.

Barnrumsinredning med böcker, väckarklocka och dinosaurieleksak.

Färgschema

Därefter vill du fundera på vilka färgscheman som skulle passa i tonåringens sovrum. Ett bra ställe att börja är att ta reda på deras favoritfärg, du kan sedan använda den för att hitta komplementfärger. En annan idé kan vara att ta en färgpalett från deras favoritsportlag, spel, TV-show eller film.

Om du inte har så mycket tur med det eller om din tonårspojke vill ha en avskalad och mer vuxen känsla kan du arbeta med neutrala toner - börja med vita väggar. De ger en lugnande och avslappnande atmosfär.

Ett klassiskt färgschema för ett tonårsrum är marinblått i kombination med grått. Det är den perfekta bakgrunden för ett sovutrymme.

Intressen

Att arbeta med din tonårspojkes intressen kan ge personlighet till de designidéer som du kan införliva genom inredningen. Precis som med färgschemat, när du väl känner till deras favoritsaker ger det dig ett humörkort att arbeta från. Du kan lägga till aspekter av TV, film och spel till de möbler, sängkläder och färger du väljer.

Sovrumstema

Utifrån deras intressen kan du få en uppfattning om vilket tema de vill ha i hela sovrummet.

Har de en förkärlek för naturen? Vill du få coola poäng genom att skapa en industriell atmosfär? Eller så kanske de föredrar en mer rustik stil för en mer edgy känsla. Se om du kan få deras nuvarande möbler att fungera under deras tonårstid - ge dem en makeover med lite färg och voila!

Slutsats

Inte ens ett välvt tak kan komma i vägen för dina inredningsidéer. Använd det till din fördel. Varje litet utrymme kan göras praktiskt och funktionellt, du måste bara använda det på bästa sätt.

Tonårspojkarnas sovrumsidéer kan vara så enkla eller så svåra som du gör dem. Alla dessa idéer är fantastiska och kommer sannolikt att göra en tonårspojke nöjd med sitt sovrum men kom ihåg att varje barn är annorlunda. Ta dessa idéer och ändra dem när du behöver, för att göra ditt barns dröm sovrum. Vi kan bara ge allmän inspiration och det är upp till dig att springa med den.

Ta våra bästa tips ombord och pojkens sovrumsidéer kommer att börja bli verklighet!

Sprid ordet vidare

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska