Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Art Deco sovrumsidéer för att skapa ett glamoröst utrymme

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

mm-art-deco-sovrum-ideas-fi

22 april 2024 4 min läsning

Ta en 1920-talsstil för att designa ditt art deco-sovrum som har djärva och spännande mönster för ett roligt fyllt rum.

Vi älskar Art Deco-design och vi är säkra på att du också gör det. Färgerna som används är så underbara och mönstren är så intrikata. En Art Deco-stil kan tolkas på ditt eget sätt och du kan skapa en modern twist med den. Varje liten detalj i ett Art Deco-sovrum är genomtänkt och inredningen ger skönhet och glamour i utrymmet.

Vi kan berätta allt du behöver veta om Art Deco-stilen, medan du väljer ut vilken inspiration du vill inkludera i din stil.

Vilka är kännetecknen för ett Art Deco-sovrum?

Vanligtvis bör ett art deco-sovrum innehålla geometriska former som är parade med böjda linjer. Du vill skapa en mjukhet men ändå hålla fast vid de djärva mönstren. Vanliga mönster inkluderar deco-fläktar, sicksack, solutbrott, virvlar och kurvor - bara för att nämna några. Färgskalan är baserad på rosa, marinblått och blågrönt med accenter i mässing eller guld. Art Deco är inspirerad av 1920-talsstilen med en modern tappning. Tänk glamour, korsat med rika texturer och en gnutta metallic.

Hur hjälper ett Art Deco-sovrum dig att sova?

En art deco-stil använder djärva färger men de är också svala färger som kan hjälpa dig att hålla dig lugn innan sängen. Värmen kommer sedan från mässings- eller guldtonerna för att få sovrummet att känna sig mysigare. Många av mönstren och formerna på möblerna är böjda vilket är lugnande och lätt för ögat.

Produkter som hjälper dig att skapa ditt Art Deco-sovrum

Det finns ett ganska brett urval av produkter för att skapa Art Deco-sovrum, det viktigaste du vill göra är att inkludera Art Deco-färger med en touch av geometriska former. Det är baslinjen för din Art Deco-interiördesign.

Här är lite inspiration för dig.

Art Deco sängram

Det är definitivt sovrummets fokuspunkt. Du kan helt enkelt lägga till en Art Deco-huvudgavel till din nuvarande sängram eller skapa ett helt nytt liv med en helt ny säng. Det finns också möjlighet att välja en enkel säng och använda tillbehör för att skapa intresse.

Orion Classic stoppad sängram

simba-säng-ram

Vi har valt den här stoppade sängstommen från Simba. Den finns i en handfull olika färger, men vi rekommenderar Ink Blot för Art Deco-sovrum. Ramen har en känsla av linne och ben i massivt trä för att hålla den robust och hållbar. En tuftad sänggavel fulländar looken och ger den en elegant, modern estetik. Du kan till och med få dem i ett paket för en helbäddsmakeover.

Lottie rosa sammet ottoman förvaringssäng

lottie-rosa-tyg-ottoman-sängram

Ett annat val är den här vackra rosa förvaringssängen. Det är ett utmärkt val om du har begränsat utrymme i ditt sovrum. Under bottenplattan finns gott om förvaring för din säsongsgarderob, extra sängkläder och allt du behöver hålla ordning på. Det är ett mjukt sammetstyg med en solfjäderformad sänggavel. Om du inte är så förtjust i rosa finns det ett blått alternativ som också passar perfekt till Art Deco.

Sängkläder

Valet av sängkläder kan vara noga övervägt men det finns en enkel lösning för att välja de bästa. Du kan matcha lakanen med din sängram - till exempel rosa med rosa. Å andra sidan kan du använda en alternativ färg till din säng - till exempel en blå sängram med rosa lakan eller vice versa.

Blush broderat vändbart påslakan och örngott

paoletti-palmeria-blush-broderad-återvändbar-undertäcke-och-kuddfodral-set

Ett underbart set med dekorativt fläktmönster broderat på överdragen. Överdelen av överdraget är ett överdådigt sammetstyg med en bomullsfinish på undersidan. Du får det bästa av två världar - svalt och skönt mot huden samtidigt som det är mjukt och lyxigt på utsidan. Det är en självklarhet, det är allt du kan önska dig av dina sängkläder. Dessutom är färgen fantastisk!

Örngott Oxford i marinblå färg

paoletti-palmeria-navy-oxford-pillowcase

Om du vill bryta av den rosa färgen lite föreslår vi att du har ett par blå kuddar. Den här designen är den perfekta matchningen. Den har ett lyxigt broderat mönster med samma finish som påslakansetet ovan. Mönstret skiljer sig dock något men det skapar en variation av fläktformerna. Vi älskar Oxford-bården på dessa kuddfodral, den gör dem ännu mer otroliga.

400 trådtjocklek Sateen Plain Dye djupt draperat lakan

400-thread-count-sateen-plain-dye

Allt som återstår för att komplettera ditt lakan är ett påslakan. Vi hittade det här hållbart tillverkade lakanet som har ett bra trådantal för att ge dig en supermjuk känsla. Bomullssatin har en härlig glans som gör att du känner dig extra glamorös. Det finns massor av färger att välja mellan för ditt underlakan, men vi har naturligtvis valt den marinblå färgen. Den här produkten är även djupt skuren så att den passar över djupare madrasser eller en madrass med en toppmadrass.

Mjuka möbler

Du behöver inte överdriva med de mjuka möblerna, bara några få tillägg kommer att se fantastiska ut. Vi har valt ut några produkter som ger ditt sovrum precis rätt mängd dekor, i en designers värld.

Kuddfodral i sammet

sammetskudde-överdrag

Tealgrön är en annan färg som fungerar vackert i Art Deco-sovrum. Det är en rik nyans som ger en moderninspirerad design. Både de rektangulära och de kvadratiska kuddarna kommer att se underbara ut på din säng framför de roströda och marinblå kuddarna. Kantbobblorna är den perfekta pricken över i:et för att ge textur och intresse till en Art Deco-inredning.

Fjäderfylld kudde

fjäder-motiv-fylld-kudde

Om nu kudden ovan är för enfärgad för dig och din stil. Då kanske du ska överväga den här marinblå kudden. Den har ett underbart påfågelfjädermönster som täcker hela kudden. Det här är verkligen inte vanligt - det sätter glamour i glamour! Du kan till och med använda båda kuddarna som mjuka överkast för att ge din säng en makeover.

Chenille Plain Throw

chenille-plain-throw

Det här är en supermjuk kvalitetspläd som du kan drapera ner längs sängkanten. Du kan föreställa dig hur allt kommer ihop - ett par marinblå kuddar och den här marinblå pläden som ligger mellan de rosa lakanen. Att ha bara dessa få produkter kan ge din Art Deco-inspiration liv. De långa tofsarna på de korta kanterna ger en känslig touch.

Deco Fan Art Deco Handtuftad matta

niki-jones-deco-fan

Ser din golvyta lite tom ut? Efter att ha sett den här mattan behöver du inte oroa dig för det. Den består av två nyanser av guld i den klassiska solfjäderformen Deco. Den böjda designen ger en mjuk känsla och färgen skapar värme i rummet för att balansera de svala färgerna som används i övrigt.

Möbler

När det gäller möbler kan du hitta något vintage som kan ge sovrummet en dramatisk känsla. Men om du tror att du kommer att få den dramatiska atmosfären med andra produkter kan du välja moderna Art Deco sovrumsmöbler istället.

Art Deco vit välvd väggmonterad hylla

codiys-art-deco-vit-arkad-väggmonterad-hylla-trä-flytande-hylla-med-öppen-förvaring

Först ut valde vi ut den här flytande hyllan med öppen förvaring med en subtil våg i inramningen. Det gör verkligen skillnad för helhetsintrycket. Den här designen känns öppen och luftig, vilket är något du skulle leta efter i ett litet rum. Den geometriska hyllan är glamorös och ger en idealisk plats att lägga dina små knick-knacks.

Sidobord i deco-stil

cartizze

Vi är besatta av det här bordet. Det har ramar i mässing som kontrasterar mot en vit marmorskiva och underrede. Det här bordet ger dig två olika utrymmen att lägga dina sängkläder på så att du kan ha allt du behöver inom räckhåll. Den kommer att se så bra ut bredvid din Art Deco-sängram. Du kan köpa ett för varje sida men bara ett av dessa bord kommer att uppnå din önskade stil.

Jaylynn stoppad Accentfåtölj

jaylynn-upholstered-accent-ordförande

En accentstol kan göra ditt rum komplett och den här finns i olika Art Deco-färger så oavsett vilket färgschema du väljer kan du hitta en som matchar. Den är enkelt glamorös med en rundad solfjäderformad rygg. Sammetsfinishen är mjuk att ta på och ger ett lyxigt uttryck i Art Deco-sovrum.

Inredning i hemmet

Heminredningen är det som binder samman allt i rummet. All din inspiration kan bli den perfekta mixen när du lägger till inredningen. Det kan vara några av de mindre bitarna i rummet men det betyder inte att det inte kommer att förändra inredningen.

Astro Lighting Vägglampa

astro

Som om pendellampan inte vore nog har vi hittat en enkel men snygg vägglampa. Dessa skulle se fantastiska ut på vardera sidan av sängen. De är lamporna du kan tända när det är senare på kvällen, du vill inte längre ha huvudbelysningen tänd men du vill inte sitta i kolsvart. De har en guldram och vit frostad panel så att den passar fint ihop med huvudbelysningen.

Imperial 6 ljus mässing och opal taklampa

imperial-6-light-mässing-och-opal-pendent

Oavsett om lampan är tänd eller släckt är den här pendeln ett djärvt inslag. Det är en bra idé att integrera mässing i fler delar av rummet. Samtida, elegant och strukturerad. Den här lampan har allt. Mässingen är blank men de opala nyanserna är matta. Den passar verkligen i alla Art Deco-stilar eller till och med i ett modernt rum. Den kommer att bli centrum för uppmärksamheten - bokstavligen.

Monroe Stor Rektangulär Väggspegel

monroe-stor-rektangulär-väggspegel

Låt oss vara ärliga, ditt sovrum är inte komplett utan en spegel och vi har hittat den bästa för ett Art Deco-sovrum. Det är en nivåformad form som har en central spegel inramad med två paneler på varje sida. Invecklade detaljer ger detta en känsla av elegans med en vintageinspirerad kant och guldkanter. Storleken på spegeln kan också bidra till att rummet känns större. Vad är inte att älska?

Demi-John vas i återvunnet glas

izolia-36cm-återvunnet-glas-demi-john-vase

En sista finess som kan stå fint på hyllan. Den ger ytterligare en färgklick och en annan textur. Du kan ha en växt i den eller bara ha den som utställningsobjekt - valet är ditt. Vi tycker att den är fin i sig själv. Det finns till och med möjlighet att få den i några andra färger (inklusive andra blåfärger).

Högfärgad glasvas

tamagni-21cm-hög-färgad-glasvas

För att få en vas i en annan storlek valde vi den här. Att ha den här och den föregående ihop på en hylla kommer att vara vackert. Det rosa fungerar med andra funktioner i sovrummet men du kan använda något av de andra färgalternativen beroende på dina preferenser. Mix och matchning kan införliva mer från din färgpalett.

Ytterligare funktioner

Hur du väljer att inreda sovrummet kan gå på ett av två sätt. Det finns möjlighet att hålla väggarna ljusa och luftiga med vitt eller en subtil färg. Å andra sidan är ett enkelt sätt att ha en Art Deco-stil genom att använda ljusa färger för att måla väggarna. Du kan välja en djärv färg som matchar dina möbler eller en annan rik nyans.

Om det inte är tillräckligt spännande att måla väggarna kan du också måla taket - kanske i en ljusare färg för att sovrummet ska kännas rymligt. Allt beror på vilken inspiration du har hittat och vilka andra produkter du har valt till ditt sovrum.

När det gäller golvet kan naturliga träfärgade golv ge värme så att ditt sovrum inte är överbelastat med svala färger. Om det inte är genomförbart, lägg bara en matta i utrymmet, som den vi nämnde tidigare.

Väggkonst

Varje sovrum behöver sovrumskonstidéer. Personligen skulle vi inte bli för galna med konstverket men det är bra att ha ett par uttalanden på väggen. Försök att hålla fast vid ditt tema så mycket som möjligt. Här är de vi gillade:

konst-deco-dröm-konst-tryck

Dream Konsttryck - Det här trycket erbjuder något lite annorlunda. Det innehåller alla Art Deco-färger med Art Deco-former - allt har kastats in i denna design för att ge en wow-faktor.

konst-deko-konst-tryck

Art Deco konsttryck - Ett abstrakt tryck med art deco-färger som blir otroligt snyggt när det trycks stort och ramas in ovanför sängen.

Slutsats

Art Deco sovrumsidéer kan kombineras med en modernt sovrum, beroende på vilka stilar du vill ha. Sovrummet är det viktigaste rummet i huset som du vill känna dig bekväm i och verkligen fokusera på dina personliga preferenser. Du kan inspireras av en Art Deco-design och blanda den med din unika touch.

Förhoppningsvis är sökningen nu över och du kan börja på ditt dröm Art Deco-inspirerade sovrum.

Den här sidan har tagits fram i samarbete med Simba.

Sprid ordet vidare

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Artiklar du inte vill missa

vintage-sovrum-fi
22 april 2024

Vintage sovrumsidéer

Ett vintagesovrum kan ha en mix-and-match-estetik med eleganta möbler, delikata mönster och en rustik charm. Många sovrum med en vint...
en utvald bild av sängar för små rum
02 maj 2024

10 Sängar för små rum

Så, vad tycker du? Känns dessa tio platsbesparande sängar som om de hör hemma i ditt lilla rum? Vi tycker verkligen det. Om inte annat så är de...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska