Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Gula sovrumsidéer som kommer att hålla ditt sovrum i den optimistiska andan

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

gula sovrumsidéer-som-kommer-att-hålla-ditt-sovrum-i-den-optimistiska-andan

2 maj 2024 7 min läsning

Det kan vara svårt att ge ditt sovrum en makeover och välja en färgpalett. Vi har vackra gula sovrumsidéer som du kan prova, så att du håller dig optimistisk varje dag.

Är gult din favoritfärg, men du har inga gula sovrumsidéer (eller senaps sovrumsidéer)? Vi är här för att ge dig en genomgång. Inklusive fördelarna med ett gult sovrum och vilka färger som fungerar bra med ett gult tema. Du kommer att kunna förvandla ditt traditionella sovrum till ditt drömgula sovrum. När vi pratar om ett gult tema menar vi inte att täcka tak till golv och vägg till vägg med ljusgul.

Gult är en primärfärg som har många nyanser - senapsgult, ljusgult, djärvt gult, dämpat gult, guld och gult med olivtoner. Listan kan göras hur lång som helst, men det är du som bestämmer vilken nyans du vill ha.

National Optimist Day har precis passerat så varför inte få varje dag att kännas som en optimistisk dag genom att inreda ditt sovrum med gula nyanser?

Varför blir du glad av gult?

Gult är en solig nyans som omedelbart kan pigga upp humöret. Varma färger är inbjudande och förknippas med sommarmånaderna, som solskensgult, då du känner dig mer positiv och energisk. Färgexperter har till och med kommit överens om att färgens konnotationer alla härrör från glädje och lycka - en alltigenom glad färg. Den kan också representera vänskap, skratt och hopp. Så på vintern, när det är brist på solljus, kan det hjälpa dig att höja humöret att omge dig med gula färger (men inte för mycket gult). Dina ögon dras omedelbart till den ljusa färgen, och den ger dig något att fokusera på samtidigt som den frigör serotonin.

Varför gör gult dig lycklig

Hur hjälper ett gult sovrum dig att sova?

Ett sovrum med gult i rummet kan göra hela skillnaden - oavsett om det är gula väggar, gula mjuka möbler, gula sovrumstillbehör eller moderna delar. Om du tar in gult i ett rum kommer det att vara ett bekvämt utrymme att sova i. Även om gult kan ses som energiskt, vilket du inte vill ha när du försöker sova, har det en mysig känsla. Lägg till gult och ditt rum kommer att kännas som ett mysigt litet utrymme för dig att krypa upp i sängen. Att bara ha ett rum att sova i som gör dig glad kommer att göra dig på bättre humör för att somna.

Produkter som hjälper dig att skapa ditt gula sovrum

Nu är det dags att få alla dina sovrumsidéer härifrån och se hur du kan lägga till gult i ditt rum för att passa din stil. Vi har valt grå och gula sovrumsidéer, men du kan byta ut det grå mot en annan färg efter eget val.

Sängram

Till att börja med ska du alltid komma ihåg att sängen är mittpunkten i alla sovrum. Den står vanligtvis i mitten av rummet och är en viktig möbel. Så glöm inte att samordna din sängram med sovrummets färgschema. Det finns så många alternativ för sängramar att du kan hitta något som passar en modern stil eller en rustik stil. Om din nuvarande sängram är i bra skick kan du bara lägga till en fotgavel eller sänggavel för att slutföra utseendet.

Rekommenderad läsning:

Haymond stoppad sänggavel

haymond-uppstoppad-huvudgavel

Den här gången har vi valt att lägga till en sänggavel till din säng i stället för att helt byta ut sängramen - det är ett bra alternativ om du vill lägga till en färgklick. Den stoppade sänggaveln är otrolig. Den finns i storlekarna single, small double, double, king och super king, så det finns en storlek för alla sängar. Tillverkad i en guld/ockra färg som kommer att sticka ut från vanliga vita väggar. De eleganta linjerna med knappdetaljer ger den ett lyxigt och modernt utseende. Ditt rum kan förändras genom att du helt enkelt lägger till den här på sängens ovansida.

Gula sängkläder

Sängkläder är en enkel produkt att uppdatera i ditt rum. Du måste dock välja ett mönster eller inget mönster, siden eller bomull, trådantal och alla andra avgörande faktorer. Lyckligtvis har vi gjort det hårda arbetet åt dig. Vi har hittat ett underbart alternativ som kommer att fungera med gula sovrumsidéer samma som med många andra.

Betsy Gul & Vit Vändbart Bäddset

habitat-betsy-gul-_vit-återvändbar-sängkläder-set

Ett påslakan med två örngott som passar till enkel-, dubbel- och king size-sängar. Det är ett vändbart set, så du kan välja mellan två i ett, vilket skapar ett gult och vitt bäddset. Den ena sidan är vit med svarta prickar och den andra sidan är gul med vita prickar överallt. Vi skulle rekommendera att ha den svartvita sidan om du vill ha mycket gult i rummet, annars passar den gula sidan perfekt. Du kan alltid vika över toppen av täcket så att du fortfarande har en antydan till gult som visas.

Mjuka möbler

Fortsätter till nästa kategori. Du behöver alltid ha några extra dekorativa föremål på din säng för att få den att kännas bekvämare och mer lockande att stiga ner i. Mjuka möbler inkluderar mattor och gardiner, som kan göra skillnad för ditt rum.

Gaveno Cavaila Super Soft Popcorn texturerad pläd

gc-gaveno-cavailia-supermjuka-popcorn-texturerade kast

Vi tycker inte att en säng är komplett utan en bekväm och dekorativ pläd. Den har en livlig färg, senapsgul, och är supermjuk att ta på. Ett syfte med den gula färgen är att vara mysig, så det här är det perfekta tillskottet till din säng. Du kan svepa den runt dig medan du sitter och läsa en bok på kvälleneller så kan du låta den stå framme vid sängkanten. Det är den perfekta accessoaren för att ge ditt rum en färgklick.

Vi rekommenderar att du har pläden över sängens gavel om du väljer att inte ha den ottomanförvaring som föreslås nedan. Annars kan den förvaras snyggt på en hylla eller i en korg tills den behöver användas.

 

Gailey fyrkantig spridningsdyna med fyllning

gailey-fyrkantig-scatter-kudde-med-fyllning

Om du lägger till en pläd behöver du lägga till en kudde eller två. Den här passar perfekt till sänggaveln som vi nämnde ovan - i färgen ockra. Det är ett mjukt sammetsöverdrag med tofsade sömmar runt kanten. Du kan även kombinera den med det grå alternativet för att hålla dig till ett färgschema.

Tänk dig en svartvit säng med den här kudden placerad i mitten av de två kuddarna. Det skulle fullända din sängestetik.

Möbler

Nu till de större möblerna i rummet. Möbler kan vara fåtöljer, toalettbord, lådor, nattduksbord, förvaringsskåp och hyllor. Det är produkter som kan fylla ut utrymmet i ett sovrum om det behövs och som samtidigt har ett användbart syfte.

Kolton 115cm bred sammet rektangel enfärgad förvarings Ottoman

kolton-115cm-bred-velvet-rektangel-massiv-kolour-förvaring-ottoman-med-förvaring

Det här är en statementmöbel för ditt sovrum och passar perfekt med sänggaveln från Wayfair. Det är en ottoman i mjuk sammet som kommer att ge förvaringsutrymme i ditt rum samtidigt som den är smakfull. Du kan placera den i slutet av din säng, som en fotbräda. Det finns också gott om utrymme inuti om du väljer att använda avdelare för att hålla dina föremål organiserade. Locket är försett med gångjärn och benen är av metall, vilket ger en kvalitetsprodukt.

Förvaringsmöbel med 4 kubik

habitat-fyrkanter-4-kub-förvaringsenhet

En klassisk möbel som kan hittas i de flesta människors hus, men det beror på att det är en häftklammer för alla rum. Du kan skaffa kubförvaringslådor att sätta på hyllorna, eller så kan du använda dem för sovrumsinredning. Föreställ dig produkterna nedan fördelade på hyllan för att skapa ett djärvt utseende. För att få ut det mesta av den här produkten kan du placera två lådor i motsatta hörn (längst upp till höger och längst ner till vänster) medan du visar föremål i de återstående två. Den gula färgen kommer att stå ut mot baksidan av enheten - välj antingen grå eller vit träbearbetning.

Om du behöver mer plats för flera saker har du utrymme på toppen av skåpet för att placera ett smyckesfat för dina smycken, en växt för att göra det hemtrevligt och din aktuella bok.

Inredning i hemmet

Även om en fullständig rumsförändring kan vara svår för dig, kan du lägga till några ljusa och djärva dekorationer för en oväntad färgklick som fångar din uppmärksamhet när du går in i rummet. De kan fungera som accentföremål eller som pricken över i:et i ditt sovrum.

Golvlampa Drei Tripod Ochre

drei-ripod-ochre-golvlampa

Självklart har du din taklampa, men ibland vill du ha ett mindre ljus på kvällen. Det är här den ockrafärgade lampan kommer in i bilden. Om du inte vill skaffa ett nattduksbord för att ha en lampa på det, kan du bara placera den här bredvid din säng. Ett fullt ljus kan vara för mycket senare på dagen. Du kan tända den här lampan så att du får tillräckligt med ljus för att läsa din bok eller varva ner innan du går och lägger dig.

Konstgjord orkidé Ochre i grå kruka

konstgjord orkidé-ockra-i-grå-kruka

Om du inte är så förtjust i blommönster men vill ha blommiga element i ditt rum rekommenderar vi att du skaffar en enkel växt att visa. Dessa gula blommor är ett härligt tillskott till ditt sovrum, och ännu bättre är att de är konstgjorda så det finns inget underhåll. Den levereras med en urtvättad grå, nästan off-white, kruka vilket innebär att du inte behöver hitta en matchande kruka att köpa. Att ha en växt i ditt rum kan skapa en mer hemtrevlig och mysig känsla.

Placera den ovanpå din förvaringsenhet så att den får en framträdande plats.

Weijl Ballong Hund Skulptur Modern Dekor

weijl-ballong-hund-skulptur-modern-dekor-resin-staty

Dessutom kommer en djärv gul prydnad definitivt att vara iögonfallande i alla sovrum, särskilt om du har valt neutrala / grå väggar eller har valt några nyanser av grå eller blå tillbehör. Ballonghunden har en modern känsla för den eftersom den är förenklad i design men det är en ljus funktion att ha. Det är ett sött tillskott till ditt rum för dem som är hundälskare och gula älskare.

Riviera Stripe Yellow keramikvas

riviera-stripe-gul-keramik-vas

Att lägga till andra mönster i ditt sovrum för att kontrastera med varandra är viktigt för inredningen. Att ha den här vasen på din hylla eller ditt toalettbord är precis vad du behöver tillsammans med sängkläderna. Vasen har en bred rund bas med en smal kant och är färdig med en glaserad beläggning. Den är randig i gult och grädde och kan ställas fram tom som den är. Å andra sidan finns det möjlighet att lägga till blommor som du själv väljer.

Ytterligare funktioner

När vi går vidare från möblerna i sovrummet ska vi titta på vilken inverkan väggarna, golvet och taket kan ha på hela sovrummet. Oavsett om du vill behålla neutrala sovrumsväggar eller vill måla dem, kan vi rekommendera vad som fungerar bäst med resten av dina möbler. Det är viktigt att hålla sidorna av sovrummet i ditt färgschema.

Om du är besatt av den gula sänggaveln och ottomanen föreslår vi att du håller väggarna neutrala. Du kan välja en ljusgrå nyans eller hålla dig till vit färg. Men om du inte vill köpa sänggaveln kan du bestämma dig för att ha en gul accentvägg genom att måla väggen bakom din säng. Att välja att ha fyra gula väggar kan vara för intensivt om du inte hittar en blekgul snarare än en solskensgul. Oavsett kan gula sovrumsväggar få ett litet sovrum att känna sig ännu mindre, så grå väggar eller vita väggar bör målas på majoriteten. Ett annat alternativ för väggarna är att måla halvgula och halvvita väggar för att skapa färgblockering. Vissa av er kanske känner sig extra kreativa och vill skapa din egen väggkonst med färg genom att måla en väggmålning på väggen.

När det gäller resten av rummet är det bäst att hålla sig till varma toner för golvbeläggningen. Att ha trägolv kommer att hålla sig till färgschemat. Det finns alltid ett alternativ att ha gula tak för att passa temat, men det kan vara svårt att uppnå. De som har högt i tak kan tycka att det är en bra idé, så det gula kommer att föra in rummet något för att göra det mysigare.

Väggkonst

En väggmålning kan vara mycket att göra och vita väggar kan vara för kliniska, du kan alltid hitta utskrifter att sätta på väggen för att fylla negativt utrymme. Här är några optimistiska som vi har hittat:

Feeling Groovy Konsttryck

känsla-groovy-art-tryck

Feeling Groovy Art Print - En kombination av blått och gult med en silhuett av en palm på en ö.

Retro "You Are My Sunshine" konsttryck

du-är-min-solstråle

Retro "You Are My Sunshine" konsttryck - Med varma färger på en vit bakgrund.

It's a Good Day to Be Happy in Yellow Konsttryck

it_s-a-good-day-to-be-happy-in-yellow-art-print

It's a Good Day to Be Happy in Yellow Art Print - Ett ljusgult tryck med vit text och vit kant, som passar perfekt i ett gult sovrum.

Färg

Vi har hittat färg i olika kulörer för att göra sovrummet komplett och här är de:

Gul färg - Hot As Mustard

varm som en väggmålning

Gul färg - Hot As Mustard - Varmgul kritväggsfärg, Frenchic

Grå färg - Moon Whispers

måne-viskar-väggmålning

Grå färg - Moon Whispers - Palest, Silvery Grey Chalk Wall Paint, Frenchic

Vit färg - Silent White

tyst-vit-väggmålning

Vit färg - Silent White - Cool Off-White Chalk Wall Paint, Frenchic

Vilket färgschema ska jag välja för ett gult sovrum?

Det finns några färgställningar som fungerar i ditt sovrum om du vill att det ska innehålla nyanser av gult. Du kan helt enkelt arbeta med bara gula nyanser men vi rekommenderar att du lägger till lite extra färg. Regel ett är att kombinera gult med svala toner.

För det första fungerar ett modernt grått och gult sovrumsschema underbart tillsammans. Det är ett vanligt val, som håller sakerna eleganta och lugnande men roliga! Dessa två färger kombinerar varma och svala nyanser. Att använda grått kommer att tona ner den gula livligheten, vilket är perfekt när du behöver sova i det rummet, och det gula kan hjälpa till att lyfta neutrala toner.

Att para ihop gult med marinblått är ett vackert färgschema att gå efter. Föreställ dig kuddar i senap och marinblå sängkläder, en mörk nyans av gult med en mörk nyans av blått kompletterar varandra så bra. Marinblå är ett bra alternativ till att använda svart och det ger en elegant sovrumsinredning. Ett sovrum med gult (senap) kombinerat med blått kommer att skapa värme i rummet.

Slutligen är ett gult och grönt sovrum ett annat färgschema du kan välja. Ljusgul med ljus salvia grön, eller senapsgul / guld med smaragdgrön är båda lämpliga matchningar. Den senare ger en lyxig känsla till ditt sovrum, medan den förra är mer neutral och den gröna ger svala toner till sovrummet.

Slutsats

Sammanfattningsvis är inredningen i ditt sovrum mer än bara inredningen. Du måste tänka på placeringen av dina möbler och den estetik du vill uppnå. Fundera på vilka färger du vill använda och vilken upplevelse du vill ha.

När du tänker på ett sovrum med gult tänker du omedelbart på solskensgult som kan fungera bra som en accentvägg. Att använda ljusa färger på varje vägg kan dock vara för mycket men det finns många nyanser att välja mellan. Gult är en primärfärg så det fungerar bra med svala nyanser och varma nyanser.

Som vi nämnde tidigare kan gult aktivera hjärnan och är därför inte särskilt bra för sömnen. Men om du parar ihop det med svalare färger blir det något dämpat. Svala färger kan lugna ner rummet, och det är därför vi har valt att rekommendera ett gulgrått sovrum.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Artiklar du inte vill missa

enkel-design-av-sovrum-figurbild
02 maj 2024

Enkel sovrumsdesign

Den rena flickans estetik har varit trendig under ganska lång tid nu, och det verkar inte gå någonstans. Enligt vår mening har det gett ...
en utvald bild av fengshui sovrumstips
02 maj 2024

Feng Shui sovrum tips

Feng Shui är den princip enligt vilken hemmet är ordnat för att skapa ett bra energiflöde i kroppen. I det fallet har det en po...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska