Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Internationella kvinnodagen - Topp 5 sömnprodukter för kvinnor

en profilbild av TSA-författaren Andjela

Skrivet av Anđela Rajković

Certifierad sömnkonsult

Utvalda bilder för Internationella kvinnodagen.

2 maj 2024 3 min läsning

Hallå där, underbara damer! Glad internationell kvinnodag!

Vi borde hylla kvinnor varje dag, inte bara den här dagen - det är en självklarhet.

Men eftersom vi inte (Skam!), låt oss använda denna dag till att göra två saker. För det första, låt oss lära oss mer om kvinnodagens historia. Och för det andra, låt oss berätta för dig, män, vad du ska ge dina underbara betydande andra på denna dag.

Spoilervarning - dessa presenter kommer att göra din dam mycket glad och mycket avslappnad (eftersom hon äntligen har fått en god natts sömn).

Definition av Internationella kvinnodagen och varför den är viktig

En bild av kvinnor som skrattar.

En sak i taget - låt oss berätta historien om kvinnodagen. Vi råder er, killar, att anteckna och dela med er av dessa fakta till era damer. Lita på oss, ni kommer att få extra poäng om ni gör det.

Nämligen, Internationella kvinnodagen (IWD) är en särskild dag för att fira kvinnors politiska, ekonomiska, sociala och kulturella framgångar över hela världen.. Det är den dag då vi minns alla de strider som kvinnor har fått gå igenom för att uppnå jämställdhet och fred. Och det är den dag då vi betonar hur viktigt det är att stärka kvinnors egenmakt!

Varje år firar vi denna dag den 8 mars. Och det har vi gjort i ett sekel - ända sedan det första officiella firandet av kvinnodagen hölls 1911.

Ja, kvinnor kunde skapa en jämställd värld. Eller gjorde de det? Även om det sägs att män och kvinnor har samma rättigheter verkar det inte vara så. Jämställdheten idag är inte vad den är tänkt att vara - kvinnor över hela världen måste fortfarande ta itu med saker som ojämlika löner, begränsad tillgång till utbildning (och till och med sjukvård), diskriminering på arbetsplatsen och i skolan samt könsbaserat våld. Därför firas denna dag inte bara för tidigare prestationer utan används också som en rörelse eller ett evenemang där kvinnor har möjlighet att samlas, kräva förändring och till och med protestera om det behövs.

Totalt sett, Internationella kvinnodagen är ett avgörande ögonblick i den pågående kampen för jämställdhet och kvinnors rättigheter. Det fungerar som en påminnelse om de framsteg som har gjorts, liksom det arbete som fortfarande måste göras för att skapa en värld där alla kvinnor kan leva fria från diskriminering och förtryck. Så låt oss ta ställning, låt oss engagera oss i denna rörelse, låt oss öka medvetenheten och låt oss alla ha samma agenda - att skapa en värld där det inte finns någon skillnad mellan män och kvinnor.

Lista över de 5 bästa sömnprodukterna för kvinnor

Nu förstår du varför kvinnodagen är så viktig! Så våga inte göra ingenting!

Det första du kan göra är att stödja kvinnors rättigheter genom att lära dig mer om diskriminering i deras liv och hjälpa dem att bekämpa den, inte bara i ditt land utan i alla länder i världen.

Och det andra du kan göra är att köpa en present till din underbara dam. Du kan välja en traditionell gåva - en chokladask, blommor, en flaska champagne eller en bit smyckenEller så kan du vara originell och ge din väninna något hon verkligen behöver för att göra livet lite enklare. Ni vet vad det är - en sömnrelaterad produkt, förstås!

Oroa dig inte - vi kommer inte att lämna dig hängande. Vi kommer att dela med dig av de bästa sömnprodukterna för kvinnor. Så här är de. Fokusera!

Gåva #1: Ett örngott i siden

En bild av ett lakan i siden

Okej, du kan helt enkelt inte gå fel med den här. Varje kvinna på denna planet vet hur fördelaktigt dessa silkes örngott kan vara för dem - de kan förbättra tillståndet för deras hud och hår. Dessutom visade sig silkes örngott vara mycket fördelaktigt när det gäller att förbättra sömnkvaliteten också!

Men gå inte bara ut och köp det första sidenkuddfodralet du hittar. Köp det bästa silkes örngottet på marknaden! Du kan ta en titt på några av våra alternativ eller utforska dem själv. Och vad du än gör - se till att få örngottet i din dams favoritfärg.

Present #2 till Internationella kvinnodagen En helt ny kudde

En bild av kuddar.

Du kan köpa det bästa silkekuddfodralet i världen, men om din dam har en fruktansvärd kudde kommer allt att gå till spillo. Så om du märker att detta är fallet skulle det vara mycket bättre att få en kudde i present. Lita på oss, efter en natt med att sova på en kudde av god kvalitet kommer din dam att älska dig till månen och tillbaka.

För att köpa den bästa UK-kudden på marknaden, igen, bör du göra lite forskning. Gör en undersökning om olika kuddar. Och ännu viktigare, gör en undersökning om din dams sömnpreferenser. Till exempel älskar vissa människor att sova på tjocka kuddar. Andra föredrar tunnare. Vissa föredrar hårda kuddar. Andra föredrar mjuka. Och så vidare.

Gåva #3 En fluffig värmande filt

En bild av en kvinna insvept i en filt.

Mars månad är fortfarande kall och dyster, så det här är din sista chans att köpa en uppvärmd filt. Detta är en annan av de gåvor du inte kan gå fel med. Dessa typer av filtar är perfekta för dem som alltid har kalla lemmar, för dem som älskar att mysa och för dem som vill spara lite pengar på sin elräkning i mars.

Det finns många elektriska filtar på marknaden, så se till att du vet vad din dam behöver. Hon kan till exempel behöva en överfilt, inte en underfilt, eftersom hon vill kunna ta med sig den från ett rum till ett annat. Hon kanske vill ha en värmande filt i kingsize-storlek istället för en enkel, eftersom hon vill använda den för att mysa. Eller så kanske hon vill ha den i en viss färg eftersom hon vill att den ska matcha hennes inredning, det vill säga temat i hennes rum.

Present #4 till Internationella kvinnodagen En ny uppsättning lakan

En bild av en kvinnas hand på ett lakan.

Du kanske tycker att det är ganska obekvämt att köpa lakan som present. Men låt oss lugna dig! Om du köper några fina, bekväma, mjuka lakan av god kvalitet kommer du faktiskt att köpa en gåva som någon kan älska och använda i evigheter. Sänglakan är inte bara en användbar gåva utan också en gåva som kommer att påminna din dam om dig. Tänk bara på det - varje gång din dam går till sängs kommer hon att titta på dessa lakan och tänka på dig.

För att ge henne de bästa lakanen måste du först se till att veta storleken på hennes säng och naturligtvis hennes favoritfärg och stil. Om du vill göra något extra den här dagen, varför inte överraska din dam med inte bara lakan utan med hela sängkläder - du kan också få örngott (minst två) och ett påslakan. Du kan också köpa kuddar, filtar, täcken etc.

Vi förstår att män (dock inte alla) har svårt att handla tjejiga och hemtrevliga saker. Oroa dig inte - om du fastnar, kolla in Dunelm. Där kan du hitta allt du behöver för din kvinnas sovrum och mer därtill. Vi är säkra på att du kommer att hitta den present du behöver på deras hemsida, men även om du inte gör det är vi säkra på att du kommer att hitta en presentinspiration.

Gåva #5 A diffusor/luftfuktare/avfuktare

En bild av en diffusor och vita handdukar.

Den sista men absolut inte minsta presenten du kan ge till din vackra dam är en slags sömnpryl. Nämligen en sak som en diffusor, luftfuktare eller avfuktare kan vara mycket användbar i alla sovrum. Diffusor är vad du kan få om din dam gillar aromaterapi, eteriska oljor etc. Luftfuktare är bra för dem som bor någonstans där det ständigt är torrt - damer med torr hud kommer definitivt att behöva detta. Och avfuktare är för platser som har höga luftfuktighetsnivåer - damer som vaknar med frissigt hår vet hur det är.

Så om du någonsin hört din snyggare hälft prata om någon av dessa saker, har du nu chansen att imponera. Naturligtvis, precis som med allt, gör din forskning med diffusorer, luftfuktare och avfuktare också!

Slutsats

Förhoppningsvis har vi hjälpt dig att uppskatta din dam lite mer. Och förhoppningsvis har vi hjälpt dig att välja den perfekta presenten. Så vad väntar du på - sätt igång och shoppa.

Om du vill imponera ännu mer på din dam kan du förutom en present också laga en romantisk middag (ja, själv) och under middagen berätta för henne om alla de historiska bitar du lärt dig om denna dag. Vi är säkra på att detta kommer att ge henne ett leende på läpparna.

Dela med dig av nyheterna

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Anđela Rajković
Som CPD-certifierad sömnkonsult och vältränad sömnentusiast finner jag stor glädje i att dela med mig av min expertis till våra läsare - helst de som älskar att sova. Med en bakgrund i engelska språket och litteraturen och en förkärlek för forskning söker jag alltid nya sätt att dela med mig av den senaste sömnvetenskapen och sängrelaterade upptäckter. Och när jag inte är i kontakt med mina läsare kan du hitta mig när jag utforskar naturen eller, ja, när jag kryper ner i sängen.
Relaterade inlägg

Det bästa från vår blogg

Kvinna som läser i sängen
22 april 2024

Läsa före sömn - varför ska man göra det?

Ja, ja, det kan vara roligt att läsa innan läggdags, men det är inte bara det som kan vara roligt. Att läsa före sänggåendet kan nämligen hjälpa ...
Utvalda bilder av Sleeping upright
22 april 2024

Att sova upprätt 101

Den mest uppenbara nackdelen med att sova i sittande ställning är nack- och ryggproblem. När allt kommer omkring har ditt huvud vanligtvis inte...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska