Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

International Day of Awesomeness - Ge bort dessa 3 fantastiska sömngåvor

en profilbild av TSA-författaren Andjela

Skrivet av Anđela Rajković

Certifierad sömnkonsult

Utvalda bilder för International Day of Awesomeness.

2 maj 2024 3 min läsning

Hallå där fantastiska kille! Glad internationell dag för häftighet!

Varje år den 10 mars firar vi International Day of Awesomeness. Och som namnet antyder använder vi den här dagen till att göra fantastiska saker - saker av episka proportioner. Så idag, släpp taget om allt som håller dig tillbaka och gör något fantastiskt tillsammans med dina vänner, familjemedlemmar, grannar eller arbetskamrater.

Men om du tänker att "jag är för gammal för det här", då ska du gå och lägga dig. Att sova är också fantastiskt på sitt eget sätt - Det borde vi veta, helt säkert. Men om du vill göra sömnen extra fantastisk kan du överväga att köpa några fantastiska sömnpresenter till dig själv och till människorna i din närhet.

Definition av International Day of Awesomeness

Men innan vi börjar prata om alla fantastiska sömnrelaterade presenter som du kan köpa, låt oss prata mer om ursprunget till den här högtiden.

Allt började 2008. När Kevin Lawver insåg att han var fantastisk i sin praktikants ögon meddelade han det på Twitter. Efter det blev just den här dagen, den 10 mars, känd som International Day of Awesomeness.

Dessutom valdes denna dag också eftersom den infaller på Chuck Norris födelsedag - som vi alla är överens om är känd för sin grymhet.

Men du behöver inte vara Chuck Norris för att fira International Day of Awesomeness. Du behöver inte ens vara Kevin Lawver. För att göra fantastiska och otroliga saker kan du vara vem som helst. Så använd den här dagen som en ursäkt för att vara fantastisk. Eller använd den bara för att få ditt livs mest fantastiska sömn.

Varför sömn är viktigt

En bild av en sovande kvinna.

På tal om att ha den bästa sömnen i ditt liv - låt oss också berätta varför det är viktigt. Förutom det vanliga - att ha en god sömn innebär att ha mer fokus, koncentration, uthållighet etc., innebär det också att ha bättre fysisk och mental hälsa. Ja, sömn har många hälsofördelar. Låt oss därför nämna ett par av dem:

Som du har sett, om du inte få en god sömnkvalitet varje natt (eller åtminstone de flesta nätter) kan du äventyra din fysiska och psykiska hälsa avsevärt. Så jobba på din sömnhygien. Om du inte vet hur kan du börja med att berika din sovmiljö med följande fantastiska sömnrelaterade produkter.

Unika och fantastiska sömnpresenter

Okej, från den här artikeln har du lärt dig två saker. Ett, du måste bara göra något fantastiskt den här dagen, något i sann Lawver-stil, eller till och med något i sann Chuck Norris-stil. Och för det andra måste du bara arbeta med din sömnhygien. Vi kan inte berätta vilken fantastisk sak du ska göra, men vi kan berätta vilken fantastisk sömnrelaterad present du ska köpa till någon du älskar (ja, den personen kan vara du också!).

P.S. För att få den bästa sömnen bör du naturligtvis investera i högkvalitativa sovprodukter som en madrass, kuddar, lakan etc. Men det vet du ju redan. Så vi kommer inte att nämna dessa produkter, nej. Vad vi ska nämna är något som du förmodligen inte känner till, något som kan förbättra din sömnkvalitet på det mest fantastiska sättet.

Present #1 Mörkläggningsgardiner

En bild av mörkläggningskurer.

Om dagsljus är något som dödar din sömn, kan du verkligen dra nytta av mörkläggningsgardiner. Dessa är utformade för att hålla ditt sovrum (eller något annat sovrum) tyst och mörkt. Dessutom, om du bor någonstans där det i allmänhet är varmt, kan du också dra nytta av dessa gardiner eftersom de, som namnet antyder, blockerar solstrålarna och därmed gör ditt rum svalare att sova i.

Gåva #2 hörlurar för sömn

En bild av hörlurar.

Förutom ljuset är det förmodligen ljudet som håller dig vaken på natten. Du kanske bor på en livlig gata med många människor och djur som gör mycket ljud, så det är inte konstigt att du inte kan snooza. Men oroa dig inte, du kan enkelt åtgärda det problemet med ett par sömnhörlurar. Du kan antingen använda dem för att stänga ute ljudet omkring dig eller för att "maskera" ljudet med någon typ av musik eller vita ljud.

Gåva #3 Pyjamas

En bild av en glad kvinna i pyjamas.

Det här säger sig självt - en bra pyjamas är oftast lika med god sömn. Så investera i några gjorda av siden eller ekologisk bomull. Gå hela vägen - leta efter de bästa pyjamasarna på marknaden. Lita på att de kommer att göra dina nätter mycket bättre. Och som ett bonustips - försök att sova kommando (dvs. bär inga trosor eller boxershorts under pyjamasen). Detta kommer att hjälpa dig att uppnå den ultimata sömnen.

Slutsats

Du behöver inte vara en kändis för att vara fantastisk. Så låt inte det vara en ursäkt för att inte göra något roligt och galet.

Och om du inte är så förtjust i nöjen och galenskap, och om allt du vill göra den här dagen är att vila och sova, så oroa dig inte. Det kan också vara fantastiskt. Se bara till att du vet hur man sover - det vill säga, se till att du har rätt sömnprodukter och prylar så kommer din sömn att vara lika fantastisk som du är.

Om författaren

Anđela Rajković
Som CPD-certifierad sömnkonsult och vältränad sömnentusiast finner jag stor glädje i att dela med mig av min expertis till våra läsare - helst de som älskar att sova. Med en bakgrund i engelska språket och litteraturen och en förkärlek för forskning söker jag alltid nya sätt att dela med mig av den senaste sömnvetenskapen och sängrelaterade upptäckter. Och när jag inte är i kontakt med mina läsare kan du hitta mig när jag utforskar naturen eller, ja, när jag kryper ner i sängen.
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska