Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Tycker ditt stjärntecken om att sova?

en profilbild av TSA-författaren Alex

Skrivet av Alex Petrović

Sömnkonsult

din zodiak-tecknet-liknar-att-sova-featured-image

2 maj 2024 10 min läsning

Vi ska fördjupa oss i om ditt stjärntecken påverkar dina sömnvanor. Det kan finnas faktorer som gör det svårare för dig att somna.

En detaljerad och exakt beskrivning av alla stjärntecken hjälper dig att bättre se dina vänner, bekanta, partners och dig själv. Vissa människor behöver tre till fyra timmars sömn för att återfå styrkan, och andra runt nio eller ännu mer.

Samtidigt är astrologerna säkra på att det inte bara är kopplat till var och ens kropp utan också till födelsedatumet. Ditt teckens egenskaper kan hjälpa dig att räkna ut hur många timmars sömn per natt du behöver för att vara utvilad och produktiv.

Översikt över stjärntecknen

Sömn är en förutsättning för ett hälsosamt liv eftersom kroppen vilar och återhämtar sig under denna process. Sömnkvaliteten påverkas av många faktorer, vilket innebär att sömnen kan störas av många anledningar. Vanliga orsaker är otillräcklig temperatur i rummet, buller, sen middag, stress eller energidrycker. Alla har olika skäl till att inte sova, och ditt stjärntecken kan förklara. Till exempel kan vissa stjärntecken inte sova eftersom de ständigt tänker på hur andra uppfattar dem. Sådana är Väduren, de blir ofta trötta på andras åsikter om sig själva.

Å andra sidan försöker Oxen kontrollera varje situation, och på grund av detta kan de rulla runt i sängen och hålla sig vakna till morgonen. Vissa har också en god sömn, som Gemini. I slutändan vänjer sig människor som är födda under Jungfruns tecken ofta vid bristen på sömn och pressar sig igenom dagen. 

Har du någonsin undrat vad som påverkar dina sömnvanor? De viktigaste förutsättningarna är genetik och livsstil. Andra viktiga faktorer är de förhållanden under vilka du sover. Det är till exempel sängens och madrassens kvalitet, rummets belysning, temperaturen och hälsotillståndet. Om du vill förbättra dina sömnvanor kan du lära dig mer om ditt stjärnteckens egenskaper. Det kan vara lösningen på problemet.

Stjärntecken som tycker om att sova

Kattlurar och sovtid är speciella saker i livet för följande stjärntecken. Vissa sover känslomässigt, andra samlar energi för intensiva dagliga aktiviteter och andra följer bara sitt schema.

Väduren

Deras hyperaktiva sinne tänker ständigt på något. Till och med när de ligger i sängen fortsätter hjärnan att spela upp sina livssituationer den dagen. De älskar att analysera det förflutna och tänka på framtiden. Även om de känner till hälsoråd om hur mycket sömn de behöver försöker de uppfylla kvoten, men deras tankeprocesser hindrar dem från att göra det. Det händer att de vaknar upp efter en eller två timmars sömn och tittar på vad som är nytt på sociala nätverk eller på nyheterna. Resultatet av ökad mental aktivitet är livliga drömmar, varefter du inte kommer att känna dig helt utvilad.

Väduren

Oxen

Ett annat tecken som inte kan somna av att tänka är tjuren. Å andra sidan tycker de särskilt mycket om morgonkaffet. Det är också den bästa delen av dagen, men de behöver vila och tillräckligt med energi. De går och lägger sig före kl. 22.00. Oxen strävar efter höga standarder och hälsosamma värderingar och älskar ett bekvämt liv. Människor som är födda under detta tecken är mycket lugna och kan ignorera varje antydan till nervositet runt omkring dem. Under månader och år kan de upprätthålla perfekt balans och kontroll eftersom de kan ignorera varje antydan till ångest. Oxar är ansvarsfulla och beslutsamma.

Taurus

Cancer

På grund av sin natur gillar cancersjuka att gå och lägga sig tidigt men är ovilliga att stiga upp på morgonen eftersom de älskar att sova och få extra sömntimmar. Även om det är svårt för dem att vakna före 11, känner de fördelarna med kvalitetssömn. De är kända för att göra stora planer för framtiden men är också mycket känslosamma. På grund av detta är de ofta stressade, vilket leder till utmattning. De behöver kvalitetssömn eftersom detta tecken är fullt av bekymmer. Ett naturligt skuldkomplex följer också med dem, så om de har gjort något fel kommer de att få sömnlöshet på grund av skuldkänslor.

cancer

Vågen

Vågar gillar balans i alla aspekter av sitt liv och strävar efter 8 timmars sömn på natten - det är därför de tenderar att njuta av sömn eftersom de håller sin dag balanserad. Att vara en Våg innebär mycket människor som är tilltalande och fredsskapande under dagen så de behöver goda sömnvanor för att ladda om. De behöver tid att vila innan de går ut i världen. Om de inte somnar vid en rimlig tidpunkt eller får tillräckligt med sömn är de inte de bästa människorna att vara runt på grund av deras humör. De kommer dock alltid att kompensera för sömnbristen genom att ta igen det på helgen eller ta en snabb tupplur under dagen. Att ha en snygg och bekväm sovmiljö är viktigt för att en Våg ska kunna vila. 

libra

Stenbocken

Med detta astrologiska tecken kommer du att märka disciplin. De är ansvarsfulla av naturen och försenar aldrig sina plikter. De vaknar tidigt för att få ut det bästa av dagen. Det är därför de behöver en god vila. Det är bäst att ha en sänggåendetid på 10 pm. Det är inte för tidigt, inte för sent, och det finns tid för en god natts sömn. Även om han inte är en bekymmerslös typ som gillar umgänge och mottagningar är han spänstig, fingerfärdig och pålitlig. Stenbocken är lika självsäker och en god kommunikatör. Den är alltid försiktig för att undvika hinder. Och naturligtvis snubblar den sällan. Stenbocken arbetar flitigt med nuet och skyddar det från förvirring och förvirring, allt för att bygga en säker för vad som ligger framför oss. Därför gör ordern detta tecken lyckligt, annars tappar det sinnet.

Stenbock

Fiskarna

Inget tecken tänker så mycket på mellanmänskliga relationer som Fiskarna. Oavsett deras kärleksstatus kommer relationsfältet alltid att ge dem en anledning att tänka på kärlek. Många frågor går igenom deras huvuden; därför analyserar de konversationerna upprepade gånger. Och målet med alla analyser är att tränga in i de känslor som andra har gentemot dem och de gentemot andra. Därför flyr de ofta in i fantasin och är följaktligen inte morgontyper. De är alltid tjurig på morgonen och stanna i sängen så länge som möjligt. De vill koppla av efter en lång dag. Den bästa tiden att lägga sig ner är vid midnatt.

fiskar

Stjärntecken som föredrar att vara aktiva

Det stjärntecken som du föddes i påverkar din personlighet, dina önskningar och hur du ser på världen. Det avgör också dina sömnvanor. Om ditt stjärntecken är aktivt kommer du definitivt att vilja fortsätta läsa.

Tvillingarna

Tvillingarna tenderar att ha en komplicerad sömnrutin och kan variera från att ha några timmars sömn till 12 timmars sömn. De kan behöva lite bakgrundsljud för att hjälpa dem att sova eftersom tystnaden kan få dem att fokusera på sina tankar istället, vilket gör det svårt att somna. Det är alltid en bra idé för dem att ta en stund bort från sin telefon innan de somnar, så att de kan koppla bort världen och spendera tid på att koppla av - oavsett om det är meditation eller träning. Tvillingarna är naturligt pratsamma och vill gärna ha en konversation innan de somnar, men det innebär också att de är benägna att tänka på olika scenarier och tenderar att vara rastlösa på natten.

Gemin

Leo

Lejonet är envis, särskilt när det gäller hans idéer. Han är reserverad, oberoende och alltid lite trotsig. Du måste dela hans åsikt, annars kommer han att betrakta dig som illojal. Eftersom dagen är kort för deras breda utbud av intressen stjäl de ofta några timmar från natten för att täcka vad de än är mentalt engagerade i. Leos kan inte gå till sängs tidigt eftersom de har mer ansvar på kvällen. De vill prata med sina vänner eller titta på en serie eller en film.

leo

Jungfrun

Jungfrur planerar alltid allt i förväg. För att få ut det mesta av den kommande dagen måste du vakna mycket tidigt, så det är bäst att gå och lägga sig runt kl. 20.00. Även om det är tidigt måste jungfrurna vara som bäst på morgonen för att kunna fullgöra de viktigaste uppgifterna. De är för upptagna för att dagdrömma, medan de är för trötta för att fantisera på kvällen. Jungfrun är för kritisk, småaktig, ständigt tjatande, frågande, protesterande, instruerande och korrigerande. Men det verkar bara så. Jungfrun vill hjälpa till, påpeka misstag, lära dig för ditt eget bästa och ge gratis råd.

jungfru

Skorpionen

Skorpioner är egentligen nattaktiva fåglar. De hatar morgnar och vaknar vanligtvis trötta. De arbetar bäst på natten, så det är bäst att gå och lägga sig klockan ett på morgonen. Ring Skorpionen om du vill ha en vän som kämpar vid din sida. Skorpionen är lynnig, stark och beslutsam, ovanligt självuppoffrande, men också hänsynslös, hämndlysten, grälsjuk och oförsonlig. Det som ger skorpionen en fördel i många fall är en djup och stark intuition som gör att hon kan skilja sanning från lögn och ondska från godhet. Den är också rörlig och dynamisk. Människor födda under detta tecken är hårt arbetande och ambitiösa, vilket är anledningen till att de i allmänhet är framgångsrika i affärer och mellanmänskliga relationer.

Skorpionen

Skytten

Skytten är dynamisk, otålig och älskar action. Om det är möjligt tar han gärna ledningen. Skytten är också känd för sin drivkraft, optimism och impulsivitet. Sådana egenskaper pryder de flesta eldtecken; på grund av dem är Skytten fokuserad uteslutande på sig själv. Han tar ofta inte tillräckligt hand ens om sina medmänniskor, och priset spelar ingen roll. Han är dock inte självisk, varför han lätt förlåts för sin brist på takt. I kärlek är Skytten romantisk och passionerad, men hindren och svårigheterna är det som ger eld till hans kärleksspel. Detta är ett mycket aktivt tecken, vilket innebär att de behöver mycket sömn. Skytten behöver tillräckligt med sömntimmar för att ladda upp sin energi, så de måste gå och lägga sig tidigt.

Skytten

Vattumannen

Vattumannen är en individualist, både stridslysten och blyg, en född rebell med en självständig anda som ständigt ifrågasätter vänner och fiender, händelser och saker. Det är en ovanlig kombination av kyla, andlig försiktighet och lynnig instabilitet. De är fulla av överraskningar, deras reaktioner är oväntade och deras beteende är oförutsägbart. De ser inte natten som en tid som bör ägnas åt vila. För dem är det en möjlighet att i lugn och ro vända och vrida på olika innehåll i huvudet, göra upp planer och komma på möjliga scenarier för framtiden. När drömmen äntligen kommer till deras ögon kommer de att vara rastlösa regelbundet, vilket bidrar till deras vana att fördjupa sig i en spännande bok eller en actionfilm innan de går och lägger sig. Det är därför de brukar gå och lägga sig runt midnatt.

Vattumannen

Slutsats

Om ditt stjärntecken inte gillar att sova kan du ta en promenad på kvällen. Mild fysisk aktivitet i den friska luften hjälper dig att slappna av i sinnet och driva bort negativa tankar som kan hindra dig från att somna. Du kan också ta ett varmt bad och använda eteriska oljor för avslappning. Anta hälsosamma vanor före sänggåendet, till exempel att läsa en bok eller skriva dagbok. Sådana handlingar kommer att avleda ditt sinne från bekymmer och problem, vilket gör att du somnar lättare. Lyssna på musik eller meditation kommer också att rensa ditt sinne från negativa tankar. Om du har svårt att vakna på morgonen kan du stänga av larmet och låta naturligt ljus fylla sovrummet. Hitta på morgonrutiner, duscha eller ta en kort löprunda. Gör det som ditt stjärntecken gillar.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Alex Petrović
Sömnkonsult
A CPD-certifierad sömnkonsult med mer än 2000 timmars forskning om alla de olika sätt som vi kan få en god natts sömn på. Som tidigare sömnlös vet jag hur svårt livet kan vara utan nattlig återhämtning och jag älskar att jag får dela med mig av allt jag har lärt mig till er alla. Så förhoppningsvis kan vi alla sova gott!
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska