Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

20 Master Bedroom Ideas för söta drömmar

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

Utvald bild av idéer för sovrum.

2 maj 2024 3 min läsning

Behöver du några idéer för sovrummet för att krydda ditt utrymme? Tja, här är 20!

Okej, låt oss prata några idéer om sovrummet. Vi vet att du vet att ditt sovrum är mer än bara en sängkammare. Det är en plats där du kommer för att koppla av, varva ner och fly från vardagens liv och rörelse. Och det bör återspegla din personliga stil och smak.

Ett av de bästa sätten att liva upp ditt sovrum är med en färgklick. Oavsett om det är en djärv tapet, en accentvägg eller till och med bara några färgglada sängkläder, kan lägga till lite färg gå långt för att göra ditt utrymme mer inbjudande.

Om du är ute efter något lite mer dämpat kan du överväga att måla väggarna i en neutral färg och lägga till lite textur med mattor eller tapeter.

Dessa två master sovrumsidéer är perfekta för dig som vill skapa ett mysigt och avkopplande utrymme. Men tänk om vi berättade för dig att vi har tjugo till av dessa inredningsidéer? Du skulle älska det, eller hur? Låt oss kolla in dem då.

Lägg till ett livfullt konstverk

En bild av ett livfullt konstverk.

Att lägga till ett livligt konstverk är ett utmärkt sätt att lägga till lite personlighet i ditt neutrala rum. Det gör inte bara rummet mer inbjudande, utan kan också vara en inspirationskälla.

Om du letar efter något personligt och unikt kan du överväga att skapa ditt eget konstverk. Oavsett om det är en målning, teckning eller till och med ett collage, kommer rummet att kännas som hemma om du lägger till din egen touch.

Om du inte är konstnärligt benägen finns det många andra alternativ tillgängliga. Det finns massor av onlinebutiker som säljer konstverk, eller så kan du kolla in ditt lokala konstgalleri för att hitta något som talar till dig.

Eller kanske bara kolla på vinden. Konstverk från sovrummet kan gömma sig var som helst.

Kuddar på sängen

En bild av kuddar och sängkläder på en soffa.

Att lägga till dekorativa och accentkuddar till din säng är ett bra sätt att ge mer karaktär till ditt redan vackra sovrum. De är inte bara mångsidiga, de är också prisvärda och lätta att byta ut när du vill ha en ny look.

Om du letar efter ett snabbt och enkelt sätt att lägga till lite personlighet i dina mysiga sängkläder kan du prova att lägga till några färgglada kuddar. De kommer omedelbart att lysa upp utrymmet och göra det mer inbjudande.

Om du vill ha något a lite mer subtiltÖverväg då att använda neutrala färger som svart, vitt eller grått. Dessa färger kommer att ge en touch av elegans till din plattformssäng och kan enkelt kombineras med andra delar i rummet.

Innovation för nattduksbord

En bild av ett innovativt nattduksbord.

Vem säger att ett nattduksbord måste vara tråkigt? Med bara lite fantasi kan du göra mycket för din sovrumsinredning.

Ett sätt att ge ditt nattduksbord lite personlighet är att måla det. Du kan välja en ljus och djärv färg eller något mer lugnt. Oavsett vilket kommer det att ge rummet lite karaktär. Ett annat sätt att ge ditt nattduksbord lite stil är att lägga till några unika knoppar eller drag. Det finns en mängd olika alternativ, så du kommer säkert att hitta något som passar din stil.

Du kan också försöka lägga till några personliga föremål på nattduksbordet, som en fotoram eller en liten växt. Dessa små detaljer kommer att göra utrymmet mer inbjudande och hjälpa dig att känna dig som hemma.

Skräddarsydd sänggavel

En bild av en skräddarsydd sänggavel.

Även om vissa av oss inte vill erkänna det, är det en sänggavel som gör sängen - åtminstone på ett sätt. Det ger hela looken en helhet och kan verkligen göra ett statement.

Om du vill ha något som är helt unikt kan du överväga att göra din egen sänggavel eller anpassa din befintliga. Du kan använda allt från trä till tyg, och det kommer definitivt att ge lite personlighet till ditt utrymme.

Om du inte är DIY-typen finns det gott om andra alternativ. Du kan hitta sänggavlar i en mängd olika material, färger och stilar.

Oavsett om du letar efter något enkelt eller något mer avancerat som en stoppad sänggavel, är vi säkra på att du inte kommer att ha svårt att hitta något som tilltalar dig.

Takhöjd

En bild av ett modernt sovrum med högt i tak.

Personligen gillar vi högt i tak, men vem säger att du inte kan leka med takhöjden i ditt eget sovrum? Du kan göra vad du vill. Högt i tak eller lågt, det är helt upp till dig.

Ett sätt att påverka takhöjden (om du faktiskt inte kan göra något åt den) är att lägga till några dekorativa element. Du kan lägga till en ljuskrona eller några hängande växter. Detta kommer definitivt att ge lite personlighet till ditt utrymme.

Ett annat sätt att förändra saker och ting är att måla taket.

Du kan välja en enfärgad färg eller något annat mer invecklad. Oavsett vilket kommer det att göra ett uttalande och hjälpa dig att skapa ditt drömsovrum.

Använd väggmönster

En bild av en vit vägg med ett geometriskt mönster

Gör inte dina sovrumsväggar tråkiga - det är ett brott i våra ögon! Det finns så många sätt att göra dina väggar mer intressanta, och vi är här för att berätta allt om dem.

Ett sätt att ge dina väggar lite personlighet är genom att med hjälp av väggmönster. Du kan välja något geometriskt eller något mer organiskt. Hur som helst kommer det definitivt att ge lite själ till ditt utrymme.

Ett annat sätt att göra dina väggar mer intressanta är att lägga till lite färg i mönstren. Du kan måla dem i en enfärgad färg eller använda en gradient.

Du kan till och med använda en kombination av båda! Om du verkligen vill bli kreativ kan du prova att använda tapeter. Tapeter är ett bra sätt att lägga till textur och intresse för ditt utrymme. Se bara till att du väljer något som passar bra med resten av rummet.

Lek med gardiner

En bild av ett sovrum med gardiner

Oavsett om du är på humör för tunga, mörkläggande draperier eller något smidigt, lätt och elegant Gardiner är ett utmärkt sätt att ge lite gnista till ditt utrymme.

Gardiner finns i en mängd olika färger, mönster och material. Så du kommer säkert att hitta något som passar din stil.

Om du vill vara riktigt kreativ, då kan du prova att göra dina egna gardiner. Det här är ett bra sätt att lägga till några personliga detaljer i ditt utrymme, och om inget annat - det blir ett trevligt, roligt projekt som du kan skryta om senare.

Du kan också prova att använda olika gardinstänger för att förändra saker och ting. Det finns en massa olika alternativ, så du kommer säkert att hitta något som passar din stil.

Skaffa en sittplats i ditt sovrum

En bild av en bänk framför en säng.

Att ha en vrå där du kan luta dig tillbaka, koppla av och läsa en bok när dagen är slut är något som alla sovrum behöver. En sittgrupp som denna kommer säkert att ge en ny dimension till ditt utrymme.

Det finns några saker du behöver tänka på innan du lägger till en sittgrupp i ditt sovrum. Först måste du bestämma dig för var du vill ha din sittplats. För det andra måste du välja vilken typ av sittplats du vill ha. Och för det tredje måste du ta reda på hur hela rummet ska se ut.

När du har tänkt igenom alla dessa saker kan du börja planera din drömsittgrupp. Se bara till att det är mysigt - det är det viktigaste!

Släpp in det naturliga ljuset

En bild av ett sovrum med mycket naturligt ljus och grönska

Om vi inte talar om natten när du behöver sova, finns det inget värre än ett dunkelt, mörkt sovrum. Det är därför det är viktigt att släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt i rummet.

Nu vet vi att vissa av er kanske bor i en hyresrätt där du inte bara kan lägga till ett nytt eller större fönster, så lyssna på oss den här gången. Om du inte är säker på hur du kan lägga till mer naturligt ljus i ditt sovrum - oroa dig inte - vi är här för att hjälpa till. Först kan du försöka öppna upp gardinerna eller persiennerna. Detta kommer omedelbart att lysa upp utrymmet. För det andra kan du prova att måla väggarna i en ljus färg.

Och för det tredje kan du kanske lägga till en spegel eller två och låta den reflektera det naturliga ljus du får. Alla dessa saker hjälper dig att få ut det mesta av det naturliga ljuset i ditt utrymme. Se bara till att du inte överdriver - för mycket ljus kan vara lika illa som för lite!

Placera ett par växter

En bild av växter i sovrummet.

Grönt är en avkopplande färg, det vet vi alla, så att lägga till lite grönska i ditt rum kommer definitivt att hjälpa dig att skapa ett mer lugnt utrymme.

Det finns dock några saker du bör tänka på innan du sätter in växter i ditt rum. Först måste du bestämma dig för vilken typ av växter du vill ha. För det andra måste du se till att de placeras i ett område där de får tillräckligt med ljus. Och för det tredje måste du vattna dem regelbundet.

När du har räknat ut allt detta kan du börja planera din gröna oas. Se bara till att det inte är för överdrivet - vi vill inte att ditt sovrum ska se ut som en djungel!

Lek med artificiella ljuskällor

En bild av artificiell belysning i ett rum.

Ett av de bästa sätten att förändra utseendet och känslan i ditt sovrum är att lägga till några unika ljusarmaturer. De ger inte bara extra belysning, utan kan också bidra till att skapa en viss atmosfär i rummet.

Till exempel kan en bordslampa eller en golvlampa göra hela skillnaden i ditt sovrum. Den kan framhäva allt från sängramen till konstverken på väggarna.

Det finns massor av olika typer av ljusarmaturer, så du kommer definitivt att kunna hitta något som passar din stil. Oavsett om du letar efter något modernt eller rustikt finns det säkert en armatur där ute som passar perfekt för dig.

Skaffa en antik byrå

En bild av ett sovrum med en vintagebyrå

Skulle du tro oss om vi sa att en byrå kan förändra hur ditt sovrum ser ut och känns? Det är bäst att du tror på det, för det är sant!

En antik byrå ger inte bara lite extra förvaringsutrymme i ditt rum, utan hjälper också till att ge utrymmet en mer lyxig känsla. Om du inte har budget för en äkta antik byrå kan du alltid försöka hitta en på en loppmarknad eller i en secondhandbutik. Se bara till att du slipar ner den och lackar om den innan du placerar den i ditt sovrum.

Använd mörka färger för att göra det modernt

En bild av ett mörkt modernt sovrum.

Ett helt vitt sovrum är inte så trendigt längre. Djupt vinrött, kungligt blågrönt, kolgrått, chokladbrunt och slående svart - det är de färger du vill använda om du vill ha en modern look i ditt sovrum.

Dessa färger kommer att bidra till att skapa en mer sofistikerad och vuxen känsla i utrymmet. Se bara till att du inte går för långt med det - du vill inte att ditt sovrum ska se ut som en fladdermusgrotta!

Som tur är kan du enkelt lätta upp det med lite vitt. Om du vill att ditt sovrum ska ha en mer luftig och ljus känsla, vill du använda några vita. Du kan antingen använda vita sängkläder eller lägga till några vita möbler i utrymmet. På så sätt får du en perfekt balans mellan mörkt och ljust, varmt och kallt, yin och yang.

Häng upp väggdekorationer

En bild av några väggdekorationer

Att lägga till några väggdekorationer i ditt sovrum är ett bra sätt att ge lite personlighet till utrymmet. Det är också ett bra sätt att fylla upp en tom väggyta. Kanske till och med skapa en gallerivägg? När du väljer konstverk för ditt sovrum är det viktigt att välja bitar som du älskar.

Det här är trots allt ditt utrymme - du bör fylla det med saker som gör dig lycklig! Om det är konstverk eller någon annan typ av väggdekor som får dig att le spelar egentligen ingen roll. Det enda som betyder något är att det gör det.

Lek med flytande hyllor

En bild av flytande hyllor.

Flytande hyllor kan vara riktiga platsbesparare, men ger också ditt sovrum lite karaktär. De hjälper till att helt förändra utseendet på ett rum och kan verkligen få det att känna sig mer modernt och elegant. Om du inte är säker på hur du ska styla dem, ta bara en titt på lite inspiration online. Det finns massor av olika sätt att styla flytande hyllor, så du kommer säkert att hitta något som passar din smak.

Att experimentera med olika material och texturer på hyllorna i ditt sovrum är ett bra sätt att lägga till lite visuellt intresse för utrymmet. Det hjälper också till att få det att känna sig mer inbjudande och mysigt.

Så, vilken typ av texturer ska du använda? Tja, det beror helt på dina personliga preferenser. Men vi rekommenderar att du använder saker som trä eller sten.

Lägg till en statement-pjäs

En bild av en modern väggdekoration i sovrummet.

Varje sovrum behöver en statement piece - något som verkligen sticker ut och gör ett sovrum till mycket mer än bara ett sovrum. Och det finns inget bättre sätt att göra det än att lägga till ett konstverk i rummet.

Nu vet vi att alla inte är konstnärer, så oroa dig inte - det behöver du inte vara! Det finns massor av fantastiska konstverk tillgängliga för köp. Oavsett om du letar efter en målning, ett foto eller en skulptur - vi är säkra på att du hittar något för ditt vackra sovrum.

Eller, om du inte är den som gillar konstverk, kan du göra en sänghimmel eller en mysig kaptenssäng till din statement piece.

Ge den en touch av modern design

En bild av en modern sovrumsdesign.

Om du inte gillar det traditionella utseendet kanske du vill överväga att ge ditt mysiga sovrum en touch av modern design.

Det finns massor av olika sätt att göra detta på, men några bra idéer är att lägga till ett abstrakt konstverk i rummet eller använda geometriska mönster. Du kan också försöka integrera några rena linjer och enkla möbler i utrymmet. Nyckeln är att hålla det minimalistiskt och snyggt, vilket är kärnan i modern design.

Få taklampor

En bild av ett sovrum med pendellampa.

Pendellampor är alltid en bra idé, men de passar särskilt bra i sovrum. De hjälper till att skapa en varm och inbjudande atmosfär i utrymmet. Dessutom tillför de inte bara lite välbehövligt ljus till utrymmet, utan de ser också riktigt chic ut och kan enkelt höja utseendet på ditt sovrum.

Dessutom bidrar de till att skapa en varm och inbjudande atmosfär i utrymmet, vilket är perfekt för att koppla av efter en lång dag. Så om du letar efter ett sätt att ge ditt sovrum en makeover är pendellampor definitivt ett bra val.

Använd rottingelement för extra dekoration

En bild av rottingkruka för växt.

Om du handlar om den bohemiska atmosfären kan det vara en fantastisk idé att lägga till rottingelement i ditt sovrum - särskilt om ditt sovrum är fullt av växter!

Det ger inte bara lite textur och intresse för utrymmet, utan det hjälper också till att skapa en mer avslappnad och naturlig atmosfär. Dessutom är det det perfekta sättet att lägga till lite extra förvaring i rummet om du väljer några rottingkorgar.

Så om du letar efter ett sätt att lägga till lite bohemisk känsla i ditt sovrum, rekommenderar vi att du försöker rotting!

Slutsats

Och det är alla våra idéer om sovrummet! Vad tycker du om dem? Lämna dina tankar, eller till och med ytterligare tips, i kommentaravsnittet så ser vi till att komma till dig så snabbt vi kan.

Sprid nyheten

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Artiklar du inte vill missa

Utvalda bild av idéer för förvaring av små sovrum.
02 maj 2024

Idéer för förvaring av små sovrum

Om du letar efter en liten sovrumsförvaringsidé som hjälper dig att spara massor av utrymme, överväga att använda en skiktad hylla. Genom att stapla flera ...
utvald bild för indie sovrumsidéer
22 april 2024

Indie sovrumsidéer för ditt unika utrymme

En indie sovrumsestetik handlar om att få det att återspegla din personlighet och dina intressen, så allas design kommer att se annorlunda ut. Vanligt...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska