Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Silentnight Studio Original Madrass recension

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Bild på Silentnight Original madrass recension.

2 maj 2024 6 min läsning

Silentnight Studio Originalmadrass är en av de fyra madrasser som finns i Silentnights Studio-kollektion, och det är den enda helskummadrassen av dem alla fyra. Det är en av de mest populära madrasserna som Silentnight har att erbjuda, och därför ville vi sätta den på prov och se hur bra den presterar.

Vem är Silentnight Studio Original madrass för?

Den här annonseras som en medium madrass, även om vi har funnit att det är något fastare än så. Eftersom den här madrassen är mer i linje med en medium-fast madrass, känner vi att det är säkert att säga att den här madrassen siktar på att vara madrassen för alla.

Vi måste dock konstatera att sedan detta är en helt skummadrassDe av er som sover väldigt varmt kanske vill titta åt andra hållet.

Fördelar

En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
Denna madrass är Purotex-behandlad. 100% antibakteriell och allergivänlig.
En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Stödjande
Mycket stödjande och elastisk. Den har en lätt studseffekt.
ensidig-pro
Bra för par
Tack vare den goda rörelseisoleringen är den här madrassen ett utmärkt val för par.

Nackdelar

En ikon som visar negativa egenskaper för andningsförmåga
Dålig andningsförmåga
Dålig andningsförmåga. Inte alls för varma sovare.
En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Icke avtagbart skydd
Trots att överdraget är allergivänligt och av hög kvalitet går det inte att ta bort.

Vad använder vi den här produkten till?

Som ofta är fallet med madrasser med helt skum, skulle vi använda Silentnight Studio Original för att uppleva känslan av att krypa ner i madrassen och få en god natts sömn.

Eftersom detta är en måttligt prissatt produkt, vi kan inte riktigt se den här användas som gästsängsmadrass, utan mer som ett sovrumär den perfekta madrassen för både enskilda personer och par. I ett nötskal är den idealisk för:

Är Silentnight Studio Original-madrassen en uppgraderad version av en tidigare Silentnight Studio Original-madrass?

Silentnight Studio Original madrass brukade finnas i flera iterationer, med den största skillnaden mellan dem som en fasthetsgrad. För ett tag sedan ändrades det och en enda, medelfast produkt introducerades, och det är den vi granskar idag. Så vi antar att du kan kalla det en uppgraderad version.

Funktioner som du bör känna till om Studio Original madrass

Denna madrass har sin egen uppsättning definierande funktioner som vi vill prata med dig om, så här går du.

En bild av Silentnight Studio Original Madrass i närbild.

Geltex (3 cm) + memory foam-struktur (4 cm)

A 3 cm tjockt Geltex-lager, som är en kombination av en extremt elastisk gel och andningsbart minnesskumGel har två huvudfördelar - det håller madrassen sval under natten, men det gör den också mysig och bekväm. Gelens elastiska natur ger också madrassen en viss studsighet, vilket inte är något vi ofta ser i en madrass av minnesskum.

Under den, vi har ett 4 cm lager av premium memory foamsom har utformats för att forma sig efter din kropp och ge stöd där det behövs som mest.

Icke avtagbart stickat Purotex-överdrag mot allergi

För att kompensera för att överdraget inte går att ta av eller tvätta i maskin har Silentnight Studio Original-madrassen enlevereras med ett Purotex-behandlat, stickat allergivänligt överdrag.

Även om detta inte kompenserar för att den inte kan tvättas i maskin, ger det dig sinnesfrid att veta att du kommer att sova i en dammkvalsterfri, bakteriefri och allergenfri säng.

26 cm djup

Studio Originalmadrass är 26 cm djup, vilket är precis runt vad många skulle anse vara idealiskt. Den är tillräckligt hög för att vara bekväm på alla sängramar samtidigt som den är perfekt för de flesta underlakan och madrasskydd.

Förutom 7 cm Geltex-skum och vanligt minnesskum har vi ett bottenlager av Studio Flex-minnesskum med hög densitet som är det huvudsakliga stödlagret i Silentnight Studio Original-madrassen. Det är 19 cm djupt och märkbart fastare än resten av lagrenvilket är precis vad du kan förvänta dig av en stödjande bas av minnesskum med hög densitet.

60 nätter sömn test

Till skillnad från många andra företag, Silentnight erbjuder endast en provperiod på 60 nätter för sina madrasser.

Om du gör rätt spelar det ingen roll. Men om du inte råkar gilla din nya madrass kan du se var den här provperioden kommer till korta.

Först och främst.., den är betydligt kortare jämfört med vad konkurrenterna erbjuderMen det här är inte en provperiod med full återbetalning, utan en provperiod med bytessömn. Det betyder att om du inte råkar gilla Silentnight Studio Originalmadrass har du 60 dagar på dig att byta den mot en annan madrass från Silentnights katalog.

Antiallergi-godkänd

Som vi har nämnt tidigare är detta en Purotex-behandlad madrassvilket innebär att den är antibakteriell och allergivänlig.

För att bevisa att detta inte bara är ett marknadsföringstrick för att få dig att spendera extra pengarDetta påstående backas upp av en certifiering från Allergy UK, vilket innebär att madrassen är godkänd mot allergier.

5 års garanti

När du köper Silentnight Studio Original-madrass får du en 5 års garanti som kommer med det.

Under dessa fem år täcker garantin tillverkningsfel och skador, men täcker inte naturligt slitage, försummelse från användarens sida, underlåtenhet att underhålla och skador på madrassen som orsakats av användaren.

Som du vet är fem år också betydligt mindre jämfört med vad konkurrenterna erbjuder, men det är inget du eller vi kan göra något åt det.

Recension av Silentnight Studio Original madrass

En bild av Silentnight Studio Original Madrass från sidan.

Nu till recensionen av Studio Original-madrassen.

Sammantaget är detta en solid madrass. Det finns inget otroligt bra eller dåligt med det, vilket framgår av dess relativt konkurrenskraftiga prissättning. Det här är en vanlig mellanklassmadrass som erbjuder bra stöd, komfort och allt annat som hör till, men den utmärker sig egentligen inte på något sätt.

Med det i åtanke, Studio by Silentnight-madrasser ger ett bra stöd. Med tanke på att det är en medelfast madrass med helt skum, borde det inte vara förvånande. Den är objektivt bekväm, erbjuder en hel del rörelseisolering och lugnande tryckavlastning, är allergivänlig och dammavvisande, och den sjunker inte i mitten eller runt kanterna.

Å andra sidan kan du förmodligen hitta en madrass med ett mycket bättre erbjudande om provperiod och garanti, till att börja med.

Också, även om den här har ett gelinfuserat memory foam-lager, den lyckas fortfarande bli varm, så om det är något du vanligtvis kämpar med - är den här inte något för dig. Kanske ska du välja en resårmadrass om du blir varm?

På den ljusa sidan verkar denna madrass vara ganska hållbare, och vi är övertygade om att du kommer att kunna använda den även efter garantitiden.

Sammantaget är detta en solid madrass som i stort sett alla kommer att kunna njuta av. Den träffar rätt på alla ställen och kämpar på de vanliga sätten, så du vet att du inte kommer att bli överraskad.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Vad vi tycker om Silentnight Studio Original madrass

Varför vi inte gillade Silentnight Studio Original madrass

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Om vi skulle peka ut vad som gör Silentnight Studio Original-madrass bättre än resten av liknande produkter - så skulle vi ärligt talat inte kunna det. Som vi redan har sagt, den här madrassen är bra, men den utmärker sig inte på något sätt. Så vi antar att det som gör den här bättre än de andra är det faktum att den är väl avrundad och utan större brister.

Hur testade vi produkten?

Vi närmar oss varenda en av dessa produktrecensioner med samma mål i åtanke - att ge dig en objektiv recension. För att kunna göra det måste vi få tag på produkten och testa den själva.

När det gällde just den här produkten beställde vi den helt enkelt online, och fem dagar och en gratis leverans senare fanns vår nya singelmadrass på kontoret, redo att packas upp, testas och granskas.

Som du vet är det inte lätt att leverera en objektiv recension. En madrasskänsla är subjektiv, och det som en person tycker är perfekt kan en annan tycka är helt fruktansvärt. För att kunna vara objektiva låter vi våra medarbetare tillbringa tio nätter med madrassen under olika förhållanden och låter dem skriva ner sina tankar och intryck, som vi sedan analyserar och diskuterar.

En bild av Silentnight Studio Original Madrass.

Detta är inte perfekt, men å andra sidan är det så nära att vara objektivt som möjligt eftersom vårt granskningsteam är mångsidigt och har olika sömnpreferenser.

Sammantaget har den här madrassen, som du redan vet, visat sig vara något över genomsnittet i stort sett alla kategorier som vi uppmärksammar. Det är en B-minus över hela linjen såvitt vi är bekymrade, med bara några få variationer som tryckavlastning och temperaturreglering.

Vanliga frågor om din Silentnight Studio Original-madrass

Slutligen, låt oss svara på några frågor om Original Silentnight Studio Madrass.

Är Silentnight Studio Original-madrassen lämplig för sidosovare?

Med ett ord - ja. Den kanske inte är så mjuk som vissa lätta sidosovare vill att den ska vara, men på det hela taget är det en lämplig madrass för sidosovare.

Bör ryggsovare använda Silentnight Studio Original-madrass?

Ja. Ryggsovare bör inte ha några problem att sova på den här skummadrassen.

Är Silentnight Studio Original-madrassen bra för magsömn?

Det beror på. Om du är genomsnittlig eller lätt, så ja, det skulle vara lämpligt för dig. Å andra sidan, om du har några extra kilon på kroppen, bör du leta efter något lite fastare.

Hur rengör jag min Silentnight Studio Original-madrass?

Med ett icke avtagbart överdrag begränsas rengöringsmöjligheterna till dammsugning eller att helt enkelt torka av madrassen med en fuktig trasa.

Hur länge håller min Silentnight Studio Original-madrass?

I genomsnitt skulle vi säga att denna Silentnight-madrass skulle hålla i sex, kanske sju år.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Utvalda bilden av Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass.
02 maj 2024

Winstons Ultra Cotton 3500 Pillow Top Madrass Review

Ultra Cotton 3500 Pocket Spring Pillow Top madrass är en komplex produkt. Vi ville dock inte tråka ut dig med onödiga detaljer, så ...
utvald bild av hur ofta ska du byta madrass
02 maj 2024

Hur ofta bör du byta madrass?

Naturligtvis gäller detta inte alla modeller, eftersom hållbarheten beror på produktens kvalitet, hur mycket du använder den, om du tar hand om ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska