Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket Madrass recension

ett porträttfoto av vår recensent Connie

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Utvalda bild av Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass recension.

2 maj 2024 4 min läsning

I denna Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket Madrass recension kommer vi att se om den här madrassen verkligen kan ta hand om din ryggsmärta och låta dig sova som en mästare!

Sleepeezee är ett brittiskt sömnvarumärke som grundades 1924 och som har hållit högsta standard sedan dess. Detta varumärke är mest känt för madrasser, men företaget har också andra produkter i sitt erbjudande, till och med för husdjur. Vi testade Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass, en av de ortopediska madrasserna som erbjuds av Sleepeezee och här är din recension av The Sleep Advisors.

Och om du fortfarande har frågor efter att ha läst vår Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket Madress recension, känn dig fri att fråga oss i kommentarerna!

Fördelar

En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Svalkande och andningsbar
Förutom de naturliga materialen och Damask-överdraget säkerställer Air Vents andningsförmågan.
En ikon som avbildar en fast och stödjande yta som indikerar stöd och fasthet
Ortopedisk liknande fasthet
Madrassen är extra fast och stödjande. Fasthetsskalan är 9 av 10.
En ikon som föreställer ett förstoringsglas som indikerar hög kvalitet
Naturliga material av hög kvalitet
Den perfekta kombinationen av ull och kashmir gör den naturlig.

Nackdelar

En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Icke avtagbart skydd
Trots ett lyxigt Damask-överdrag kan du inte ta bort det.
en ikon som visar att produkten inte är lämplig för alla
Inte för alla
På grund av den höga graden av fasthet och extra stöd kanske vissa lättare sidosovare inte tycker om den.
ensidig-con
Ensidig
Hållbarheten skulle vara ännu bättre om det hade varit en dubbelsidig madrass.

Vem är Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass för?

Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket-madrass är för alla de som lider av nack- och ryggsmärta, så de behöver en ortopedisk, samt för fram- och baksovare som vill ha fast stöd. Eftersom den är extra fast är den helt olämplig för sidosovare.

Vi tror att den även är till för allergiker. Andningsförmågan är god, och det är något som varmsovare vill veta.

Vad använder vi den här produkten till?

Vi använder Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass för fast stöd. Dessutom får vi extra fast stöd i nedre delen av ryggen eftersom det är där du behöver det mest. Vi använder den till:

Funktioner som du bör veta om Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass

I denna del av vår recension kommer vi att ta upp fastheten, liksom alla delar av denna madrass - pocketfjädersystem, lyxiga fyllningar och överdrag. Dessutom kommer vi att prata om några andra mycket viktiga funktioner, och allt detta tillsammans bör ge dig en tydlig bild av vad den här madrassen faktiskt är och om du ska beställa den.

En bild av Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrasshörna.
Extra fasthet

När de skapade Backcare Ultimate 2000 Pocket Madrass, Sleepeeze sömnexperter visste säkert att de begränsar antalet potentiella kunder genom att tillverka en så fast madrass. På en fasthetsskala från 1 till 10 ligger den här madrassen någonstans mellan 8 och 9, som är lika fast som en sten för sidosovare.

Men på grund av att till sådan fasthet, denna madrass är perfekt för ett stort antal människor som idag har problem med nacke, rygg och andra delar av kroppen. Detta är en fantastisk ortopedisk madrass som ger överlägset kroppsstöd.

2000 individuella pocketfjädrar för ortopediskt stöd och stöd för nedre delen av ryggen

Denna madrass har ett stort antal fickfjädrar, närmare bestämt 2000. Pocketfjädersystemet är ett fjädersystem av högsta klass. Det är ett fjädersystem där var och en av de 2000 fjädrarna, i detta fall, är inrymd i sin egen tygficka. På så sätt fungerar varje pocketfjäder separat, vilket är nödvändigt för att få ett personligt anpassat stöd.

Till skillnad från andra fjädersystem där fjädrarna är sammankopplade, Här ger varje fjäder så mycket stöd som behövs och förhindrar samtidigt rörelseöverföring. Detta gör att du kan ha din egen sovzon och du påverkas inte av din partners kroppsvikt, även om din partner sover oroligt. Tack vare tygfickorna är det här fjädersystemet helt tyst.

Kombination av ull och kashmir för lyxiga fyllningar

Det är nödvändigt att ha komfortlager ovanpå pocketfjädrarna för att du ska kunna sova bekvämt. I stället för memory foam, som oftast används i hybridmadrasser, har man här använt en lyxig fyllning av naturmaterial.

Denna blandning av naturmaterial består främst av ull och kashmir. Ull är utan tvekan det bästa naturmaterialet när det gäller temperaturreglering och det är också en naturlig isolator. Kashmir är ett lyxigt naturmaterial som utvinns från kashmirgetter och som ger både komfort och en lyxig känsla. Kombinationen av ull och kashmir skapar en bekväm och behaglig sovmiljö, som håller dig varm på vintern och sval på sommaren.

Belgisk damastöverdrag och handtuftar för säkra fyllningar

En avancerad madrass, som den här, måste ha ett överdrag som matchar kvaliteten på resten av produkten. Detta är definitivt fallet här eftersom madrassen är omsluten av ett icke avtagbart belgiskt damastöverdrag. Skyddet är mjukt, slitstarkt och har en mycket snygg design.

Du kommer att märka handtofsar på madrassens yta. Ulltofsar påverkar hållbarheten avsevärt. Handtuftning är den bästa och mest hållbara tekniken för att förbinda alla lager. Handtuftade madrasser håller vanligtvis mycket längre. Tack vare handtuftarna i ull är den här madrassen stabil och ger utmärkt kantstöd till skillnad från många andra madrasser som har svårt att ge kantstöd.

Luftventiler för bättre andningsförmåga

Fyra luftventiler i metall på madrassens kant förbättrar luftflödet avsevärt. Pocketfjädrar, ull och kashmir gör redan att madrassen andas, men luftventiler är också nödvändiga eftersom det finns en risk för värmeuppbyggnad utan luftventiler. ALuftventilerna gör också att kvalster och andra allergener inte samlas i madrassen.

Vridbara handtag för enklare rotation

Det här är en enkelsidig madrass, vilket innebär att du inte behöver vända på den för att rotera den. Även om det är mycket enklare att rotera än att vända, är det nödvändigt med vändhandtag. Mycket slitstarka inbyggda vändhandtag på sidan gör det mycket enkelt och snabbt att rotera.

26 cm madrassdjup

Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass är 26 cm djup (ca 10,2 tum) vilket är något över branschgenomsnittet för pocketmadrasser. Även mycket tunga personer kommer att kunna använda den, eftersom den är 26 cm djup blir den inte för tunn även om någon som väger 100 kg eller mer ligger på den.

5 års garanti med 60 dagars provperiod

Ärligt talat förväntade vi oss att madrassen i denna prisklass skulle ha en 8 till 10 års garanti, inte bara en 5 års garanti. Även om en 5-årsgaranti är bättre än branschstandarden, har dyra madrasser som denna vanligtvis en längre garantiperiod. Hur som helst förväntar vi oss inte att du kommer att ha några problem med den här madrassen långt efter att garantin har löpt ut.

Du har möjlighet att att prova det i 60 nätter och avgöra om du vill behålla den eller om du behöver en annan madrass, t.ex. en mjukare.

Granskning av Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass

En närbild av Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass.

Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass är en av de fastaste madrasserna vi någonsin har haft möjlighet att testa. Alla ortopediska madrasser är fasta, eftersom deras främsta uppgift är att ge ett bra stöd, men den här madrassen ger en extra fast känsla. Detta kommer att vara till stor nytta för personer med ryggsmärtor samt för personer som sover på rygg eller mage. Magsovare får extra stöd för nedre delen av ryggen, vilket är avgörande för ryggradens upprätning i den sovpositionen.

Denna madrass har 2000 pocketfjädrar som är individuellt inpackade i tygfickor, vilket ger ett unikt stöd och samtidigt förhindrar rörelseöverföring, så den är perfekt för par. Mellan dig och pocketfjädrarna finns komfortlager av ull och kashmir.

Ullens roll är att reglera temperaturen och kashmir ger komfort och en lyxig känsla. Belgisk Damask-överdrag är av hög kvalitet och ansluts till andra delar av madrassen med hjälp av hand tufts, vilket garanterar stöd från kant till kant samt madrassens stabilitet.

Den är handgjord och godkänd av National Bed Federation. Den levereras med 5 års garanti och en provperiod på 60 nätter.

VIKTIGA FUNKTIONER:

  • Typ: Pocketfjädring
  • Fasthet: 9/10
  • Madrassdjup: 26 cm
  • Garanti: 5 år
  • Storlek: Enkel, Dubbel, King, Super King.

Vad vi tycker om Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass

Varför vi inte gillade Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Oöverträffat stöd gör Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket-madrass bättre än några andra liknande. Som vi har nämnt flera gånger i recensionen är detta en extra fast madrass som ger stöd på hela ytan och extra stöd på nedre delen av ryggen eftersom det är där du behöver det som mest. Stödet är inte den enda egenskapen, för det här är en mycket bekväm madrass. Också, andningsförmåga och temperaturreglering är på en hög nivå. Tillskottet av ull och kashmir är något vi verkligen gillar. Damastöverdraget är fint vävt för att ge ett snyggt utseende och utmärkt hållbarhet. Handtofsar är också värda att nämna.

Hur testade vi produkten?

En bild av Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass i ett sovrum.

Du har en stor fördel när du beställer den här produkten, och det är möjligheten att välja valfritt leveransdatum. Om du väljer leverans på vardagar till din byggnad är det gratis, och leverans på helger eller leverans av två män till det rum du väljer betalas extra, liksom borttagning av den gamla madrassen.

När din produkt anländer måste du först göra två saker. Kontrollera om det finns några skador och ladda ner Sleepeezee Produktvård och garanti PDF fil. Vi gjorde också dessa två saker först, innan vi påbörjade ett rulltest som klarades med bravur. Detta kan inte sägas om underhållstestet, som vi inte ens genomförde eftersom locket inte går att ta bort.

Så fort vi läste egenskaperna hos den här madrassen visste vi att den inte är för sidosovare, men vi litar aldrig helt på andra recensioner förrän vi provar den själva. Därför har våra testpersoner som sover på sidan provat den här madrassen för att bekräfta att den inte är bra för denna sovposition.

Därefter tog testpersoner som sov på fram- och baksidan över den och testade den i en hel månad. Det är ett känt faktum att kroppen behöver några veckor för att vänja sig vid madrassen, och först då kan man säga om den är riktigt bekväm, stödjande och så vidare. Den testades också av varmsovande personer i ett rum med centralvärme.

Slutsats

Och det är allt du behöver veta! Så nu när du har läst vår Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket Madrass recension, tror du att det här är den perfekta madrassen för dig? Låt oss veta i kommentarerna! Och om du har några frågor, kolla in FAQ-avsnittet eller kontakta oss direkt.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Vanliga frågor om din Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket-madrass

Av alla vanliga frågor om din nya Sleepeezee Backcare Ultimate-madrass har vi valt ut fem som vi anser vara viktigast och det är så vi kommer att avsluta den här recensionen.

Ska sidosovare sova på Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket-madrass?

Nej, sidosovare bör definitivt undvika denna madrass, eftersom den kommer att orsaka axel- och höftsmärta inom de första timmarna av användning på grund av fastheten.

Är Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass bra för rygg- och frontsömn?

Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket-madrass är ett utmärkt val för både rygg- och framsovare, eftersom den ger stöd åt hela kroppen och fördelar vikten jämnt, vilket är så viktigt för en god natts sömn och smärtfria morgnar.

Ska personer med smärta i nedre delen av ryggen sova på Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass?

Ja, eftersom den här madrassen ger extra stöd i nedre delen av ryggen, så kommer den att lindra smärta i nedre delen av ryggen och på lång sikt kommer din nedre del av ryggen förmodligen att sluta göra ont helt.

Är Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket madrass bra för personer med smärta i nacke och axlar?

Sleepeezee-madrassen är en ortopedisk madrass som rekommenderas till alla med smärta i nacke och axlar.

Hur rengör jag min Sleepeezee Backcare Ultimate 2000 Pocket-madrass?

Damasköverdraget är inte avtagbart, så förutom punktrengöring om du spiller något, har du inget sätt att rengöra det, så du bör använda sängkläder för att hålla sömnytan ren och fräsch hela tiden.

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Utvalda bild av Sleepeezee Jessica madrass recension.
02 maj 2024

Sleepeezee Jessica madrass recension

Vi använder Sleepeezee Jessica 2200 Pocket Plush-madrass för bekvämare nattsömn och mjukt stöd. Den här madrassen är så mjuk och...
dormeo octasmart hybridmadrass
22 april 2024

Dormeo Octasmart Hybrid Madrass recension

Som vi skulle göra med alla andra hybridmadrasser skulle vi använda Dormeo Octasmart Hybridmadrass för att sova på den. Men tack vare den avancerade tekniken...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska