Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Silentnight Essentials Pocket 600 Madrass recension

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

Utvald bild av Silentnight Essentials Pocket 600 Madrass Review.

2 maj 2024 8 min läsning

Om du är ute efter en prisvärd pocketresårmadrass som ger dig en god natts sömn, och du vill ha pocketresårer istället för minnesskum, så ser Silentnight Essentials Pocket 600 madrass ut som ett potentiellt bra val. I den här djupgående recensionen av The Sleep Advisors får du veta mer om den här madrassen.

Vem är Silentnight Essentials Pocket 600 madrass för?

Det är inte ovanligt att sömnföretag informerar kunderna om vilka sovställningar deras produkter är lämpliga för, men den här gången gav Silentnight oss inte den informationen.

I allmänhet innebär det att den kan vara lämplig för alla sömnpositioner. Enligt vår mening är Essentials Pocket 600-madrassen bäst för rygg- och sidosovare, medan vissa magsovare kanske inte tycker att det är ett idealiskt val för deras sömn.

Fördelar

En ikon som föreställer en växt och illustrerar en veganvänlig produkt
Veganvänlig
100% veganvänlig produkt. Miljövänlig anskaffning och tillverkning.
En ikon som visar luft som passerar genom ett tyg
Hög andningsförmåga
Tack vare det gelinfunderade lagret håller du dig sval hela tiden.
En ikon som föreställer ett blad som indikerar allergivänliga egenskaper
Allergivänlig
Eco-Comfort-fibrerna är 100% hypoallergena, så allergiker kommer att älska den här.

Nackdelar

En ikon som visar en icke-fast och stödjande yta
Inte bra tryckavlastning
Även om den här använder pocketfjädersystem kunde tryckavlastningen vara bättre.
En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Icke avtagbart skydd
Även om det är ett lyxigt Damask-överdrag är det inte avtagbart och kan tvättas i maskin.
En ikon som visar ingen garanti
Endast 3 års garanti
Majoriteten av kunderna vill gärna ha en garanti på 5 år.

Vad använder vi den här produkten till?

Vi använder Silentnight Essentials Pocket 600 madrass för att ge oss själva en bekväm och allergivänlig sovmiljö. Den ger ett medelhögt stöd till kroppen, så vi använder den för både stöd och komfort. Den är allergivänligDärför kan du vara säker på att det inte finns några dammkvalster eller knott i närheten av din säng. Därför är den utmärkt för:

Funktioner som du bör veta om Silentnight Essentials Pocket 600 madrass

Eftersom det är viktigt att köpa en madrass för att få en god natts sömn, kommer vi att gå igenom de viktigaste egenskaperna som du bör känna till om Silentnight Essentials Pocket 600 madrass. När du väl vet mer om dessa funktioner kommer det att göra ditt beslut om att köpa den här produkten mycket enklare.

En närbild av Silentnight Essentials Pocket 600 madrass.

Ett lager med 600 pocketfjädrar

Hjärtat och själen i denna madrass är 600 individuella pocketfjädrar och de är placerade på undersidan av Silentnight Essentials Pocket 600-madrassen. Var och en av dessa 600 pocketfjädrar arbetar individuelltsom alla resulterar i att du får en bekväm och stödjande madrass. Var och en av dessa fjädrar kommer att ta på sig konturerna av din kropp och sedan får du personligt stöd i hela kroppen.

Dessutom är var och en av 600 individuella pocketfjädrar absorberar rörelser, för att minska rörelseöverföringen och göra madrassen lämplig för två personer att sova på utan att störa varandra.

Medium fasthet

Marknaden i Storbritannien domineras av medelfasta madrasser, och den här madrassen tillhör också den kategorin. Det är helt logiskt att tillverkarna i allmänhet väljer madrasser med medelhög spänningeftersom de på så sätt skapar en balans mellan komfort och stöd och gör madrassen lämplig för alla sovställningar.

Om du är normalbyggd kommer den här madrassens fasthet att passa dig. Den är tillräckligt fast för att inte sjunka för mycket, och tillräckligt mjuk för att vara bekväm. Men om du är en sidosovare som har en lägre kroppsvikt behöver du förmodligen en mjukare madrass, medan tyngre magsovare vill köpa en lite fastare madrass.

Gel-infunderad komfortfyllning för andningsförmåga

Istället för vanligt memory foam, Silentnight Essentials Pocket 600-madrass levereras med ett gelinfunderat komfortfyllningslager för bättre andningsförmåga och luftflöde samt ökad komfort.

Med det passande namnet Geltex, detta 11 cm djupa lager är utformat för att uppnå optimalt luftflöde och aktiv kylningsamtidigt som de är responsiva och flexibla på samma gång. Så du kommer inte bara att sova svalt, du kommer också att sova bekvämt och mysigt.

Allergivänliga Ecocomfort-fibrer

Allt fler brittiska sömnföretag ansluter sig till Panda, som är det ledande brittiska miljövänliga sömnföretaget, och de börjar ägna mer uppmärksamhet åt att vara miljömedvetna. Företaget Silentnight har därför skapat Eco Comfort-fibern, som är tillverkade helt av återvunna plastflaskor, vilket har en mycket positiv inverkan på livsmiljön och vår budget, eftersom fibrer som erhålls från återvinning är billigare jämfört med vissa andra typer.

Silent Night Eco Comfort-fibrerna bildar ett lager som ligger ovanför 600 pocketfjädrar och det är ett lager med hög andningsförmåga som har till uppgift att kyla dig. Eco Comfort-fibrerna är också allergivänliga.

En bild av höjden på Silentnight Essentials Pocket 600 madrass.

Vävt och slitstarkt Damask-överdrag

Damast är en lyxig typ av tyg som har funnits sedan medeltiden. Damast tillverkades förr uteslutande av siden, men idag är Damask namnet på material som har en sådan design, och förutom siden kan det också tillverkas av bomull, polyester, ull och andra material. Om du ser mönster som syns på båda sidor av klädseln är det förmodligen Damask.

Damast används ofta till madrassöverdrag. Detta fint vävda tyg är av hög kvalitet så Damask-överdraget på Silentnight Essentials Pocket 600-madrassen är mycket slitstarkt.

Dubbelsidig

Silentnight erbjuder två typer av Essentials Pocket 600-madrasser, enkelsidig och dubbelsidig. Dubbelsidigt är naturligtvis dyrare, men prisskillnaden är mycket liten, så det är bättre att köpa dubbelsidigt. Då kan du vända på madrassen med några månaders mellanrum och därmed avsevärt minska slitaget, och vi menar särskilt uppkomsten av bucklor. Om du köper en enkelsidig modell kommer du bara att kunna rotera den, men du kommer inte att kunna vända den och få en helt ny sovyta.

26 cm djup

Om du väljer en Silentnight Essentials 600 mirapocketmadrass med en sida blir djupet 24 cm, och om du väljer det dubbelsidiga alternativet är det 26 cm. Vi rekommenderar definitivt att du väljer 26 cm, eftersom det är önskvärt att madrassen är minst 25 cm tjock, även om det också beror på materialet.

En bild av Silentnight Essentials Pocket 600 madrassens lager och uppbyggnad.

Den ju högre din kroppsvikt är, desto tjockare bör madrassen vara. Om du är lättare kan en mycket tjock madrass också vara för fast för dig. Det är därför denna 26 cm tjocka madrass är ett utmärkt val för olika typer av människor.

Kemikaliefri och skumfri

Eco Comfort-fibrerna är inte det enda som gör den här madrassen miljövänlig. Under hela tillverkningsprocessen av denna produkt behandlas den inte med ytterligare skum och kemiska behandlingar för att undvika att förorena miljön och utsätta dig för skadliga kemikalier. Det innebär att det inte finns några giftiga kemikalier i den. Den är till och med skumfri, och vi vet att skum är ett av de mest använda materialen i sömnindustrin, men Silentnight vill erbjuda dig en skumfri madrass.

3 års garanti

A 3 års garanti är en tillfredsställande garantitid, med tanke på att det är en mycket prisvärd och ny madrass. Även om den 3-åriga garantin inte ens är i närheten av den 10-åriga garanti som vissa avancerade madrasser har, kommer det att stå klart för dig att det här är ett bra erbjudande när du jämför priserna. Njut av att sova gott eftersom garantin täcker dig i 3 år!

Granskning av Silentnight Essentials Pocket 600 madrass

En bild från sidan av Silentnight Essentials Pocket 600 madrass.

Silentnight Essentials Pocket 600-madrass består av tre lager. Det första lagret, längst bort från dig, består av 600 individuella pocketfjädrar som ger dig stöd, formar sig efter din kropp och minskar rörelseöverföringen. Nästa lager är tillverkat av Eco Comfort-fibrer som andas och är allergivänliga, tillverkad av återvunna plastflaskor. Allt detta är omslutet av ett mycket slitstarkt vävt Damask-överdrag. Den är lämplig för alla tre sömnpositionerna om vi talar om normalbyggda personer.

Madrassen är 24 cm tjock om du köper den enkelsidiga versionen, och 26 cm tjock om du väljer den dubbelsidiga versionen. Den är helt fri från alla kemikalier så du behöver inte oroa dig för om din sömn kommer att vara naturlig och fri från kemiska behandlingar. Som vi sa majoriteten av sömnarna kommer att njuta av det, medan vissa magsovare kan tycka att det är en mjuk madrass. Allt som allt - det är en bra pris för en sådan högkvalitativ madrass.

VIKTIGA FUNKTIONER:

Vad vi tycker om Silentnight Essentials Pocket 600 madrass

Varför vi inte gillade Silentnight Essentials Pocket 600 madrass

Vad gör den här produkten bättre än andra liknande produkter?

Vi gillar Silentnight Essentials Pocket 600-madrassen överlag, men det som vi tycker gör den bättre än andra liknande madrasser är miljövänligheten. Fibrer som erhålls genom återvinning av plastflaskor används för ett lager så att företaget tänker på naturen och miljöskyddet. Det är också veganvänlig. Zonindelat stöd med Mirapocket-fjädrar, miljövänliga material, allergivänliga Silentnight Eco Comfort-fibrer, medelhögt stöd, bra ryggläge och mindre störning av partnern är de starka sidorna av denna kvalitetsprodukt som kommer att vara mer än tillräckligt för att övertyga dig om att välja denna utmärkta madrass.

Hur testade vi produkten?

Fri leverans till valfritt rum ingår, och du får förmodligen vänta 14 dagar, beroende på plats och tillgänglighet. Leveransservice är begränsad till det brittiska fastlandet och Nordirland.

Det vore verkligen önskvärt att din madrass anlände snabbare än så, men det är värt att vänta. När du får Essentials Pocket 600-madrassen måste du lämna den ett tag för att återfå sin fulla storlek, eftersom den kommer rullad. Kudos till Siletnight-företaget, eftersom avgasning inte är närvarande, förutom den vanliga lukten av nya produkter.

En bild av Silentnight Essentials Pocket 600 madrass med en produkttagg.

När madrassen var helt uträtad gjorde vi först en kvalitetsinspektion. Alla sömmar är välgjorda och Damask-överdraget ger ett lyxigt utseende. Sammantaget är arbetsinsatsen på en hög nivå, mycket högre än vad priset antyder. Testet över natten bekräftade för oss att i allmänhet alla sömnpositioner kan sova på den. Vilken komfort och vilket stöd en enskild kund får beror naturligtvis på många faktorer, inte bara på sovställningen. Andningsförmågan är bra, det är osannolikt att varma sovare kommer att klaga.

Eftersom locket inte går att ta bort hade vi ingen möjlighet att utföra ett underhållstest.

Vanliga frågor om din Silentnight Essentials Pocket 600-madrass

Om det är något annat du är intresserad av angående Silentnight Essentials Pocket 600-madrassen och något som kan hjälpa dig att avgöra om du ska köpa den, kommer vi att göra vårt bästa för att avsluta denna recension med svar på vanliga frågor.

Är Silentnight Essentials Pocket 600 madrass veganvänlig?

Ja, alla material och tillverkningsprocessen för den här madrassen är veganvänliga.

Vilken typ av sovande bör välja Silentnight Essentials Pocket 600-madrass?

Om vi talar om människor med genomsnittlig kroppsbyggnad, kommer Silentnight Essentials Pocket 600-madrass att passa dem oavsett sovposition.

Hur rengör jag min Silentnight Essentials Pocket 600-madrass?

Överdraget är inte avtagbart, så du kan dammsuga och spotttvätta det, och vi rekommenderar att du använder sängkläder som kan maskintvättas.

Har Silentnight Essentials Pocket 600 madrass en provperiod?

Ja, du har 60 dygn på dig att prova den och returnera den om du inte är nöjd.

Vad är skillnaden mellan Miracoil och Mirapocket?

Miracoil-systemet håller ihop alla fjädrar genom att bilda en slags länk. Mirapocket-systemet håller å andra sidan alla fjädrar åtskilda och ser till att varje fjäder är individuellt inbäddad.

Rekommenderad läsning:

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

en bild av happy beds clifton royale madrass
02 maj 2024

Happy Beds Clifton Royale 1000 recension

Happy Beds Clifton Royale 1000 är en fantastisk madrass för sido- och ryggsovare, och anledningen är fastheten. Det här är en medelfast madrass...
en utvald bild av silentnight miracoil lyxmadrass recension
02 maj 2024

Silentnight Eco Comfort Miracoil lyxig madrass recension

Till skillnad från många andra madrasser med öppen spiral skulle vi inte använda Eco Comfort Miracoil Luxury i ett gästrum eller som en övergångsmadrass för barn...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska