Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Dormeo Memory Fresh Madrass Review - Säkerställ komfort och friskhet

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

CPD sömnkonsult

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Dormeo Fresh Memory Foam madrass

24 april 2024 4 min läsning

Om du undrar om Dormeo Memory Fresh-madrassen ska vara din nästa sängkompis har du kommit till rätt ställe! Så låt oss ta ett djupdyk och se vad den här madrassen handlar om.

Visst är det härligt med känslan när man glider ner mellan fräscha, rena lakan? Enligt Dormeo är det vad du får med deras Dormeo Fresh-madrass - varje gång du lägger dig ner. Men är det mer än bara en fräsch sovmiljö natt ut och natt in? Låt oss ta reda på det tillsammans.

Vi går igenom alla funktioner som gör att Dormeo Fresh-madrassen sticker ut och förklarar vem den här madrassen passar bäst för. Så om du råkar ha stött på den här madrassen men inte var säker på om den var värd ett köp, här är allt du behöver veta!

 

Fördelar

En ikon som visar en hand som trycker på ett minnesskum, vilket illustrerar en bekväm produkt
Memoryskum
Med 2 cm minnesskum är madrassen ganska bekväm.
En ikon som föreställer en mikrob och illustrerar en antibakteriell produkt
Antibakteriell, dofthämmande och antistatisk
Med silverstammar gör överdraget madrassen motståndskraftig mot allt.
En ikon som föreställer en medalj som indikerar en garanti
15 års garanti
Detta är cirka 5 år mer än de flesta madrasser i mellan- och högprissegmentet.

Nackdelar

En ikon som visar negativa uppvärmningsegenskaper
Lätt överhettning
Madrassen är inte dålig, men den kan hålla kvar en del värme.
En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Icke avtagbart skydd
En icke avtagbar kåpa innebär att underhållet blir lite svårare.

Vem är Dormeo Memory Fresh-madrassen avsedd för?

Speciellt utformad för att ge dig en renare och mer uppfriskande nattsömnDormeo Memory Fresh är tillverkad för att hålla damm, bakterier och andra vanliga hushållsallergener borta. 

Som sådan är Dormeo Fresh perfekt för personer som lider av allergier eller har problem med andningsvägarna. 

Utöver detta är Dormeo Fresh madrass vad man skulle kunna kalla en budgetorienterad produkt. Så den här madrassen är inte bara skonsam mot din hud och dina luftvägar, den är också skonsam mot din plånbok.

Vad använder vi den här produkten till?

Dormeo Memory Fresh madrass är en 14 cm hög madrass av heltäckande skum. Därför är den skräddarsydd för personer som föredrar den mjuka komfort och konturering som memory foam ger. 

Memory Fresh är också utformat för att kombinera naturliga antibakteriella och antibiotiska fördelar med silver med minneskumDärför är överdraget på Dormeo Fresh-madrassen inte bara ett hölje för madrassens skumkropp, utan det är också en Sköld som skyddar dig mot allergener, bakterier och dammpartiklar.

Med allt detta sagt kan vi använda det för att : 

Finns det olika versioner av Dormeo Memory Fresh-madrassen?

Som ofta är fallet med Dormeos madrasser finns det några versioner av samma produkt, med subtila förändringar mellan dem. När det gäller Dormeo Fresh har vi förutom Classic även Fresh Plus och Fresh Deluxe.

Dormeo Fresh Plus

En produktbild av Dormeo Fresh Plus Memory Foam-madrassen

Dormeo Memory Fresh Plus-madrassen är en liten förbättring jämfört med standardmadrassen Dormeo Fresh. Den största skillnaden mellan de två ligger i mängden minnesskum som används för att tillverka madrassen.

Till skillnad från Classic, som består av en 12 cm hög bas och ytterligare 2 cm skum som sys fast direkt i överdraget, har Dormeo Fresh Plus en 14 cm hög Ecocell-baserad bas och ytterligare 3 cm skum som sys fast i det Florentine-sydda överdraget.

Allt detta gör Dormeo Fresh plus till en något mjukare madrass än Fresh Classic. Och om du är en sidosovare kan detta vara ett stort plus. En mjukare madrass gör det möjligt för höft och axlar att sjunka ner ordentligt i madrassen och hålla ryggraden rak.

Fördelar

En ikon som visar en hand som trycker på ett minnesskum, vilket illustrerar en bekväm produkt
Extra minnesskum
Till skillnad från den vanliga modellen har Fresh Plus 3 cm minnesskum.
En ikon som visar produkten som är mjuk att ta på
Lite mjukare
Den här madrassen är medium jämfört med den medium-fasta Fresh-modellen.
En ikon som föreställer en mikrob och illustrerar en antibakteriell produkt
Antibakteriella och antimikrobiella
Precis som standardmodellen är skyddet motståndskraftigt mot i stort sett allt.

Nackdelar

En ikon som representerar ett icke avtagbart hölje
Icke avtagbart skydd
Precis som i standardmodellen kan du inte ta bort locket.
En ikon som föreställer en magsovare, vilket illustrerar att produkten inte är vänlig mot magsovare
Inte för magsömniga
Kan vara för mjuk för personer som sover på mage och rygg.

Funktioner som du bör känna till om Dormeo Memory Fresh-madrassen

Låt oss nu diskutera Dormeo Fresh lite mer i detalj genom att gå igenom några av de viktigaste funktionerna som den här ger till bordet.

en bild av dormeo memory fresh madrass' lager
Antibakteriellt och luktdämpande överdrag med silverfibrer

Som vi redan nämnt är Memory Fresh-skummadrassen utformad för att kombinera de naturliga fördelarna med Silver, världens äldsta naturliga antibiotikum, med nästa generations tryckavlastande material för att skapa bästa möjliga nattsömn.

Den lyxöverdraget är berikat med silverfibrer som har naturliga antibakteriella och luktdämpande egenskaper som hjälper till att eliminera obehagliga lukter som orsakas av fuktabsorption i madrassen. Som du vet är madrasser kända för att absorbera fukt och svett, vilket inte bara gör dem till en grogrund för dammkvalster och andra allergener utan också får dem att lukta illa. Det har också fördelen av att vara en antistatisk sköld för att skydda madrassen från dammpartiklar som kan orsaka allergier.

Med Dormeo Fresh madrass kommer ingen av dessa två att vara ett problem.

12 cm Ecocell-skum

12 cm högt stödjande lager låter kanske inte så mycket, men när man betänker att vi talar om Dormeos andningsbara Ecocell-skum - det som är utformat för att vara permanent hållbart tack vare sin tredimensionella cellstruktur, förstår man varför den här madrassen klarar av att göra ganska mycket på bara 14 cm höjd. 

Det är dock långt ifrån säkert att detta kommer att ge dig den mest stödjande nattsömn du kan tänka dig, vi kan inte se varför den här inte skulle passa bra för rygg- och sidosovare - särskilt om de inte väger så mycket.

Vid medelhög fasthetbör denna madrass tillfredsställa de flesta sovares behov.

Visco-Elastic memory foam för stöd och mjukhet

En annan sak som gör att denna madrass fungerar på endast 14 cm djup är viskoelastiskt minnesskum utvecklad av Dormeo efter åratal av forskning.

Den viskoelastiskt minnesskum som anpassar sig till kroppens läge och formDet innebär inte bara att den anpassas efter din kropps behov, utan också att du får tillräckligt stöd och rätt riktning, oavsett vilken position du sover i.

Dessutom.., på grund av den höga elasticiteten hos Dormeos memory foam - kommer den här madrassen att vara ganska studsig och responsiv, vilket är anledningen till att Dormeo säger att deras Ecocell-skum är "utformat för att vara permanent elastiskt".

15 års garanti och en provperiod på 60 nätter

På grund av kvalitetshantverk, användning av endast de bästa materialen och den viskoelastiska karaktären hos det minnesskum som används i denna madrass, erbjuder Dormeo dig en 15 års garanti på Fresh-madrassen. Men bara för att vara säker på att du verkligen vill tillbringa dina kommande 15 år med att sova på Dormeo Fresh får du också en komfortgaranti på 60 nätter, eller en provperiod för att testa madrassen.

Om du inte tycker att den passar kan du returnera madrassen och få full återbetalning av inköpspriset, eller så kan du välja att byta ut den mot en alternativ modell, t.ex. Dormeo Fresh Plus eller Deluxe, så länge du fortfarande omfattas av provperioden på 60 nätter period.

en bild av dormeo memory fresh madrass konstruktion

Test av Dormeo Memory Fresh-madrass

Dormeo Memory Fresh-madrass på en sängbotten

Med tanke på att det bara är 14 cm djupDärför hade vi inte så höga förväntningar på Fresh-madrassen. Men vi blev positivt överraskade. Trots att den är tunn är Fresh ganska bekväm, men vad som förmodligen är ännu mer imponerande - den är ganska stödjande...också. Detta beror främst på den 12 cm höga Ecocell viskoelastiska stödbasen av minnesskum.

När den används på en solid bas är detta en riktig, medelfast madrass. Den erbjuder ljudkomfort, behaglig konturering och precis tillräckligt med stöd för ryggraden för att du ska ligga rätt under hela natten. Dormeo Fresh är därför en ett bra val för rygg- och sidosovare. Magsovare, å andra sidan, kanske vill leta efter något som är lite fastare, särskilt om de är lite på den tunga sidan.

Dormeo Fresh Memory Foam-madrass är också ganska tryck- och smärtlindrande samt rörelseisolerande - vilket är något man kan förvänta sig av en madrass med enbart skum. Men vad du kanske inte förväntar sig är en utmärkt studs från en tunn, memory foam-madrass - men det är vad du får här. 

Slutligen silverberikat hölje gör denna budgetorienterade madrass till en produkt som ger utmärkt valuta för pengarna genom att inte bara göra den hypoallergena men faktiskt antibakteriella och antimikrobiella.

Som i alla andra recensioner av Dormeo Memory Fresh-madrasser måste vi nämna nackdelar med denna madrass. Så när det gäller negativa sidor, detta madrass lider av allmänna problem med minnesskum som initial avgasning och några mindre problem med överhettning, men vid den här prisnivån skulle vi inte betrakta det som nackdelar.

VIKTIGA FUNKTIONER:

  • Typ: Memoryskum
  • Fasthet: 6/10
  • Madrassdjup: 14 cm
  • Storlek: Enkel, Small Double, Dubbelrum, King, Super King

Vad vi gillar med Dormeo Memory Fresh-madrassen

Vad vi inte gillar med Dormeo Memory Fresh-madrassen

Vad gör Dormeo Memory Classic bättre än andra liknande produkter?

en närbild av dormeo memory fresh-madrass

Ett stort antal madrasser på marknaden är allergivänliga, men inte många av dem är faktiskt antibakteriella som Dormeo Fresh-madrassen. Ännu viktigare är att ingen av dem är antibakteriell vid denna prispunkt.

Därför, om du kämpar med allergier och inte vill spendera mycket pengar på en madrass - känn dig fri att bara välja den här. Dormeo Fresh är en absolut värdehöjare, särskilt om du lider av allergier.

Eller, å andra sidan, om du bara vill vara säker på att det inte kryper runt några bakterier på din madrass. Alternativt kan du skaffa ett madrasskydd, men det kräver ett extra köp och därmed mer pengar.

Hur testade vi produkten?

en bild av dormeo memory fresh madrass rullad i en förpackning

Varje test börjar med en enkel beställning, och även om det tog ett tag innan den här beställningen levererades - så hade vi inget emot att vänta. Du, å andra sidan, kanske har det. Så kom ihåg att det kan ta upp till 14-28 dagar för din nya madrass att komma fram till din dörr. Vår anlände i 10.

Vid ankomsten packade vi upp madrassen och lät den stå i ett välventilerat rum för att expandera och luftas ut. Det fanns en del initial avgasning närvarande, men det är helt okej. Efter att madrassen hade expanderat helt började vi våra tester.

Först har vi inspekterat bygg- och hantverkskvaliteten, varefter vi har påbörjat våra praktiska tester. För att få objektiva resultat utförde vi inte bara mätbara tester som rulltestet, kettlebelltestet och sjunkningstestet, utan vi involverade också ett mänskligt element.

Var och en av våra medarbetare hade tillbringat mer än några dagar under kontrollerade förhållanden för att testa varje aspekt av madrassen, från stöd och komfort, över respons och andningsförmåga, hela vägen till rörelseisolering och tryckavlastning.

Vanliga frågor om din Dormeo Memory Fresh-madrass

Låt oss till slut svara på några vanliga frågor.

Är Dormeo Fresh-madrassen bra för alla typer av sovande?

Fresh är en medelfast madrass som passar alla typer av sovande, även om vi skulle rekommendera magsovande personer att leta efter något som är lite längre.

Ska jag använda Dormeo Fresh-madrassen om jag återhämtar mig efter en operation?

Med tanke på att det här är en antibakteriell och tryckavlastande madrass ser vi inte varför du inte skulle vilja använda den här under återhämtningen efter operationen.

Hur rengör jag min Dormeo Fresh-madrass?

Det enda sättet att rengöra Dormeo Fresh är genom dammsugning och/eller punktrengöring med en fuktig trasa. För att förhindra fläckar kan det vara bra att använda ett madrasskydd.

Betalar jag för leveransen av Dormeo Fresh-madrassen?

Leveransen av alla Dormeo-madrasser, inklusive Dormeo Fresh, inom Storbritannien är helt gratis.

Kommentarer (0)

Det finns ännu inga kommentarer

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Utvalda bilder för Hur förändrar tekniken madrassindustrin
22 april 2024

Hur förändrar tekniken madrassindustrin?

När vi pratar om madrasstyper tänker de flesta på resårmadrasser, skummadrasser och kanske latex. Det kan dock vara lite svårt att ...
utvald bild för Silentnight Miracoil Memory Madrass Review
08 mars 2024

Silentnight Miracoil Memory Madrass Video Review

{ "@kontext": "https://schema.org","@type": "VideoObject", "name": "Är Silentnight Miracoil Memory Madrass värt dina pengar? Vår In-De...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska