Header burger öppet
Sök logotyp

Hoppa till

Visas för närvarande:

Emma Original VS Emma Hybrid: 7 viktiga skillnader

TSA-granskaren Connie Hack

Skrivet av Connie

Sömnrådgivare

en ikon som representerar en metod för testning av produkter

Hur vi testar

Vår testprocess

Utvalda bilder för Emma Original VS Emma Hybrid

2 maj 2024 15 min läsning

Emma Original vs Emma Hybrid - vilken är den bästa madrassen? Det kommer du snart att få reda på!

Emma Sleep är ett världsberömt företag och ett välkänt namn inom madrassbranschen. Nästan alla deras produkter är prisbelönta, så du kommer förmodligen inte att göra ett misstag oavsett vilken du bestämmer dig för att köpa.

Men när har det någonsin hindrat oss från att försöka ta reda på vilken som är bäst. Idag tävlar vi mellan två av deras bästsäljare och bara en av dem kan bli vinnare.

Emma Original anses allmänt vara den bästa madrassen som Emma någonsin har tillverkat. Den var Storbritanniens mest sålda madrass två år i rad, för att inte tala om den mest prisbelönta. Från och med 2021 har designen fräschats upp och uppdaterats något, så vi ville se hur den står sig mot sin hybridmotsvarighet.

Emma Hybrid är en annan av Emmas prisbelönta madrasserMen den här gången har vi några minipocketfjädrar med i mixen.

Är pocketfjädrar i miniatyr tillräckligt för att göra skillnadeller är det bättre att köra helt i skum? Svaret på den och många andra frågor kommer att finnas tillgängligt om bara några minuter.

Så, utan vidare dröjsmål, här är Emma Hybrid vs Original Madrasskamp!

Jämförelsetabell Emma Original VS Emma Hybrid

MadrassEmma OriginalEmma Hybrid 
TypMemoryskumHybrid
Höjd 25 cm25 cm
Antal lager34
Fasthet 67
Stöd 88
Bra för Rygg- och sidosovareRygg- och sidosovare
Temperaturreglering67
Isolering av rörelse 1010
Omslag99% polyester, 1% elastan99% polyester, 1% elastan

Övergripande komfort

Komfort är en mycket subjektiv sak. Det som vissa av er kanske tycker är perfekt, tycker andra är för mjukt, fast, varmt, ojämnt - allt möjligt. Så det blir ganska svårt att säga vilken som är bekvämare, men vi ska försöka.

en bild av emma originalmadrass på en sängram

Emma Original har en Halo memory foam komfortlager precis under överdraget, följt av det punktelastiska Airgocell-lagret. Halo foam-lagret är ett perfekt komplement till en memory foam-madrass eftersom det anpassar sig perfekt till din kroppsform. Airgocell-skiktet är å andra sidan ett skikt med öppna porer som är utformat för att avlägsna värme och fukt. Aergocell-skumlagret är ganska bra på det det gör, och när du räknar in HRX-skumbasen som stöder dessa två, får du en ganska bekväm madrass för de flesta sovande och sovpositioner.

en bild av testning av emma hybridmadrass

Emma Hybrid har exakt samma Airgocell-skumlager, med ett 2 cm tunt mikrospiralskikt av stål och ett tryckavlastande viskoelastiskt minnesskum under det. Detta ger en övergripande skillnad i komfort och stöd, men inte tillräckligt stor för att kalla den bättre än originalet.

Komfortmässigt - vi kallar det här oavgjort. Nio av tio för både Emma Original och Emma Hybrid.

Stöd

Emma Original är en av de mest stödjande memory foam-madrasserna du kan köpa. Med det sagt är den förmodligen inte tillräckligt stödjande för tunga magsovare. Det är dock inte heller den andra Emma-madrassen - Emma Hybrid. Båda dessa är medium-fasta madrasser, så de kommer att vara bra för vissa magsovare, men inte för alla.

en bild av Emmas ursprungliga madrassstruktur

Båda har en stödjande HRX-skumbas med zonindelat stöd. HRX-skumbasen utgör större delen av den här madrassen, och dess strategiskt skurna zoner ger tillräckligt stöd på alla rätt ställen, vilket gör båda dessa Emma-madrasser idealiska för sido- och ryggsovare.

en bild av emma hybridstruktur av lager

Nu skulle vi ha gett Emma Hybrid har en liten fördel på den här avdelningen tack vare de extra 2 cm minipocketfjädrarnamen avsaknaden av kantstöd (som vi pratar mer om i vår recension av Emma Hybrid-madrassen) på den här gör att det blir oavgjort. Åtta av tio över hela linjen.

Temperaturreglering

Om du någonsin har sovit på madrasser med minnesskumDu vet att det inte är den roligaste upplevelsen under sommaren. En madrass av memory foam som består av flera lager av memory foam kan inte andas särskilt mycket, och det är den sorgliga sanningen.

En illustration av Emma Original-madrassens andningsförmåga och temperaturreglering.

Båda dessa är ganska anständiga i denna avdelning tack vare utmärkta insatser från Emma för deras Airgocell-skumMen ändå, om du vill ha en helt sval och torr sovmiljö under sommaren, är det mycket bättre att välja en traditionell pocketfjädermadrass. De är inte idealiska för varma sovare, men de är inte så dåliga, särskilt för (nästan) heltäckande skummadrasser.

Men.., Emma Hybrid tar en liten vinst i denna omgång tack vare minipocketfjädrar som ger lite extra andningsutrymme. Värmen kommer att hitta sin väg bort från din kropp lite lättare med Emma Hybrid-madrassen. En sexa av tio för originalet och en sjua av tio för hybriden.

Övergripande stabilitet

Madrassens stabilitet är direkt kopplad till madrassens struktur och avgörs av hur stabil och lugn madrassen är när du rör dig på natten. En stabil madrass kommer att vara lyhörd, lite studsig, stödjande runt kanterna, men viktigast av allt rörelseisolerande.

Båda dessa madrasser utmärker sig i denna kategori. Tack vare högkvalitativt skum och en genomtänkt struktur och design är båda dessa perfekt rörelseisolerande och responsiva. En riktig present till en rastlös sovare. En perfekt tia för båda dessa.

en bild av emma original lager illustration

Men eftersom Emma Hybridmadrass kämpar lite med stödet runt kanterna, vi är benägna att ge denna vinst till Originalet, som inte har ett problem med kantstöd.

Om du undrar hur kantstödet påverkar stabiliteten kan du prova att sova bredvid kanten på en madrass som är inte fast runt kantenoch berätta för oss om du känner dig stabil.

en bild av Emmas ursprungliga madrassstruktur

En annan anledning till att vi är benägna att utse Emma Original till vinnare är det faktum att Hybrid blir något mjukare när den används på en sängram med resårbotten. När det gäller den övergripande stabiliteten, a Perfekta tio för Original och åtta och en halv för Hybrid.

Struktur

Som vi sa för en stund sedan påverkar madrassens struktur i hög grad madrassens prestanda - på mer än ett sätt.

Dessa madrasser kan kännas liknandemen när du tar bort madrassöverdraget är de helt olika.

Emma Original-madrassen är en madrass med 3 lager om man bortser från UltraDry Original-överdraget från bilden. Vi börjar med ett Halo memory foam-lager, samma skum som du hittar i Emma Hybrid-madrass, utformad för att anpassa sig till kroppens form för förbättrad ryggradsuppriktning och förbättrad tryckavlastning. Sedan har vi Point Elastic Airgocell-skummet - en förbättrad version av det Airgocell-skum som tidigare användes för Original. Slutligen har vi ett tjockt lager av stödjande HRX Supreme-skum med 5 adaptiva utskärningszoner för stabilitet, komfort och övergripande stöd.

en bild av emma originalstruktur illustration

Emma Hybrid-madrass är å andra sidan en hybrid med 4 lager, återigen exklusive det avtagbara temperaturreglerande topplocket. Först börjar vi med Airgocell-lager för förbättrad temperaturreglering. Sedan har vi ett tunt lager med mikropocketfjädrar som är utformade för anpassningsbar komfort och extra luftcirkulation. Under det hittar vi ett lager av tryck- ochavlastande viskoelastiskt memory foam för minskad rörelseöverföring och förbättrad tryckavlastning. Slutligen stöds allt detta av en något tunnare Bas av HRX kallskum.

en bild av en illustration av emm-hybridmadrassens struktur

Storlekar

Eftersom båda dessa madrasser kommer från samma tillverkare, kommer du att kunna få dem i vilken storlek du vill, oavsett vilken av dessa två du väljer som din nya madrass.

Båda dessa finns i alla brittiska standardstorlekar. De finns båda tillgängliga i:

På grund av de olika konstruktionerna kommer dock madrassens vikt att skilja sig åt, där Hybrid är en aning tyngre.

Leverans & provkörning

Än en gång, med tanke på att både Emma Original och Emma hybridmadrass kommer från samma företag deras leverans- och provningsalternativ är exakt desamma.

När det gäller leveransprocessen, Emma Sleep samarbetar med DPD, UPS och Rheenus för att leverera din nya Emma-madrass till din dörr direkt från Emmas lager. Leveransen är gratis till det brittiska fastlandet, men det kan tillkomma vissa avgifter för internationella beställningar.

En bild av en kvinna som öppnar ett paket med Emma-madrass.

Båda dessa madrasser levereras med en häpnadsväckande 200 nätters rättegångDärmed kan du testa din madrass i över sex månader. Om du inte råkar gilla eller trivas med madrassen kan du returnera den till Emma helt kostnadsfritt.

När det gäller garantin levereras både Original och Hybrid med en 10 års tillverkargaranti, vilket garanterar hållbarhet, livslängd och kvalitet på dessa madrasser.

Vilka är de 7 viktigaste skillnaderna mellan Emma Original & Emma Hybrid?

Nu när vi har jämfört de två madrasserna ska vi gå lite djupare för att identifiera några av de viktigaste skillnaderna mellan de två. Att förstå dessa skillnader hjälper dig att bestämma vilken av dessa två som passar bäst för dig och dina behov.

1. Original har 3 specialskikt, medan Hybrid har 4 skikt

Om vi skulle skära rakt igenom de här två madrasserna skulle vi omedelbart märka en stor skillnad mellan dem.

Emma Original har en 3-lagers konstruktion - ett 3 cm tjockt Halo-lager, ett 3 cm tjockt Point Elastic Airgocell-lager och det 19 cm djupa HRX Supreme-underlaget.

en bild av emma originals lager

Å andra sidan.., Emma Hybrid börjar med en 4 cm tjock Ultra-andningsbart Airgocell memory foam-lager, följt av det 2 cm tjocka lagret med mikrospiraler av stål. Under det finns 3 cm tjockt tryckavlastande viskoelastiskt minnesskum som ligger ovanpå den 16 cm djupa HRX-skumbasen.

Skillnaderna mellan dem alla kommer att belysas nedan.

en bild av en illustration av Emma Hybridmadrass' struktur

2. Original ger bättre stöd och uppriktning för ryggraden medan Hybrid ger bättre stöd för nedre delen av ryggen och benen

Den första skillnaden vi märker är de olika supportnivåerna, eller ännu bättre, de olika supportprioriteringarna.

Emma Original levereras med ett Halo Memory-skumlager som anpassar sig efter kroppens former och kurvor, så att du kan uppleva kroppsnära komfort, tryckavlastning och förbättrad ryggradsuppriktning.

Genom att anpassa sig till kroppens rörelser och kurvor ger Halo-lagret, tillsammans med HRX-basen, varje del av kroppen ett skräddarsytt stöd, vilket gör att ryggraden ligger i optimal position under hela natten.

Emma Hybrid å andra sidan fokuserar på nedre delen av ryggen och benen mest. Detta beror främst på HRX-skumbasen, men mikrospiralerna och det viskoelastiska minnesskummet hjälper också till.

Eftersom de utskurna zonerna är fokuserade på axlar, höfter, knän och underben kommer du att få bästa möjliga stöd inom dessa områden. Naturligtvis innebär detta också att din ryggrad kommer att vara korrekt inriktad, så oroa dig inte för det.

3. Original har fem adaptiva avstängningszoner, medan Hybrid har tre adaptiva avstängningszoner

En av de största skillnaderna mellan dessa två madrasser ligger i HRX-kallskumsbasen.

Emma Original har en High Resiliency Extra Supreme skumbas med fem adaptiva avstängningszoner.

Den nya och förbättrade HRX-basen är något mer hållbar än den tidigare, vilket kan ge upp till ett års extra användning med rätt skötsel. Zonerna är strategiskt placerade under tryckpunkterna för bättre fördelning av kroppsvikten och tryckavlastning. Emma Originals bas är därför perfekt anpassad för dig som sover på sidan.

Emma hybridmadrass med 2000 minipocketfjädrar

Emma Hybrid kommer med en ganska likartad HRX-bas, men den här gången har vi en tidigare generation skum med tre utskärningszoner.

Utskärningszonerna är också strategiskt placerade under de centrala tryckpunkterna, men utskärningarna är bredare och längre ifrån varandra, vilket är en av anledningarna till att den här madrassen är något fastare än Original. Den är fortfarande praktiskt taget perfekt för sidosovare, men längre ifrån varandra placerade utskärningar i höftområdet gör den något bättre för de lätta magsovarna.

4. Original har inte mikrospolar av stål, medan Hybrid har det

Förmodligen ligger den största skillnaden mellan de två i mikrospolskiktet som Emma Hybrid har som Original inte har.

Beroende på madrassens storlek kan du förvänta dig upp till 2.000 individuella mikrospiraler av stål inuti din nya hybridmadrass. Tack vare dessa minipocketfjädrar är Emma Hybrid något bättre på två saker - tryckavlastning och temperaturreglering.

mikrospiraler av Emma-hybridmadrass

Den ytterligare 2 cm mikrospolar av stål ger förbättrad andningsförmåga genom att dra bort den absorberade värmen från memoryskummet och sprida ut den, istället för att skicka tillbaka den till dig.

När det gäller tryckavlastningen, med tanke på hur varje fjäder kan röra sig oberoende av varandra, kommer du att kunna njuta av skräddarsytt stöd och tryckavlastning oavsett vilken position du sover i.

5. Original erbjuder 3 cm Halo Memory Foam medan Hybrid erbjuder 4 cm Ultra-Breathable Airgocell Foam

De översta skikten i dessa två är nu olika, även om båda tidigare hade ett Airgocell-skikt som skikt närmast sovytan.

Fokus för Halo memory foam-lagret är komfort och tryckavlastning, medan fokus för Airgocell-lagret främst är att hålla saker svala och luftiga. Det är en av anledningarna till att Hybrid är bättre lämpad för varma sovplatser.

Emma-Hybrid-madrass-i-ett-sovrum

En annan skillnad är uppenbarligen djupet. På 4 cm, Hybrid har större yta för att absorbera värme och fuktsamt förbättra luftflödet. När du tar med i beräkningen att du har 2 cm coils under den, förstår du varför Emma bestämde sig för att gå med den här layouten.

På originalet har vi 3 cm Halo-skum, vilket är precis tillräckligt för att ge dig tryckavlastning och konturering, men ändå inte för mycket så att all värme absorberas av madrassens översta lager.

6. Originalläget använder 3 cm punktelastiskt Airgocell-skum medan hybridmodellen erbjuder 3 cm tryckavlastande viskoelastiskt minnesskum

Fram till dess att Emma gjorde om designen på sin Original-madrass hade båda dessa madrasser viskoelastiskt memoryskum som komfortlager ovanpå HRX-skumbasen.

Sedan en tid tillbaka finns den nya och förbättrade versionen av Emma Original madrass har ett Point Elastic memory foam-lager i stället för det gamla viskoelastiska lagret.

Som ni säkert förstår av namnet är det nya lagret en blandning av det viskoelastiska skummet och Airgocell-skummet har en öppen porös design, vilket innebär att det nya lagret både kan minska rörelseöverföringen och absorbera och avleda värme och svett.

en bild av Emma Original & Emma Hybrid lämplighet för alla sovande

Den Hybridmadrassen, å andra sidan, har redan löst andningsproblemet med sina spiraler och Airgocell-skiktet ovanpåDe behöver alltså bara oroa sig för att ge tillräckligt stöd åt spolarna, vilket är anledningen till det viskoelastiska skummet.

Som du vet fungerar viskoelastiska material bra under stress och med tanke på att spolarna kommer att pressas direkt mot skumytan vill du att den ska vara så hållbar och elastisk som möjligt.

7. Original har 19 cm zonindelat kallskum, medan Hybrid har 16 cm stödjande kallskum.

Den sista skillnaden mellan de två ligger i deras HRX-skumbaser. Vi har redan diskuterat utskärningarna och de små skillnaderna i det faktiska skummet, men den mest märkbara skillnaden mellan de två är tjockleken.

Emma Original har en djupare bas och är 19 cm lång. Hybrid å andra sidan har en 16 cm djup bas.

Skillnaden i tjocklek mellan dessa två lager har troligen två orsaker.

Ett par som sover i Emma Hybridmadrass

Det första skälet skulle vara att Emma ville att Hybrid skulle behålla profilen på 25 cm, eftersom det allmänt anses vara det perfekta djupet för en madrass.

Det andra skälet skulle förmodligen vara värmehållning. Att skära bort några centimeter av en HD-bas och tilldela den till ett skum med öppna porer gör definitivt skillnad i den totala andningsförmågan.

Detta hade dock ett pris. Att förlora dessa tre centimeter innebar att du skulle få en något mjukare madrass när man använder den på ett spaltgolv. Skillnaden är inte extrem, men den är definitivt märkbar.

Fördelar och nackdelar med Emma Original

Låt oss nu ta en titt på en kort översikt över alla fördelar och nackdelar med Emma Original-madrassen.

Fördelar
Nackdelar
en bild av en kvinna som sover på Emma Original-madrass

Fördelar och nackdelar med Emma Hybrid

Låt oss nu ta en titt på en kort översikt över alla fördelar och nackdelar med Emma Hybrid-madrassen.

Fördelar
Nackdelar
en bild av en lycklig familj på Emma Hybrid-madrass

Emma Original är bäst lämpad för...

Med allt detta sagt är det säkert att säga att Emma Original är en av de bästa madrasserna på marknaden.

Det är praktiskt taget inget fel på den här madrassen, förutom några mindre problem. Sammantaget finns det en god anledning till att detta är Storbritanniens mest sålda madrass, och det är kvalitet.

På den noten är Emma Original bäst lämpad för...

Emma Hybrid är bäst lämpad för...

Emma Hybridmadrass är en annan madrass som du inte kan gå fel med.

Bortsett från några mindre nackdelar har du att göra med en premiummadrass som gör många saker helt rätt, och som sådan skulle den vara ett välkommet tillskott till i stort sett alla sovrum.

På den punkten är Emma Hybrid bäst lämpad för...

Vanliga frågor om Emma Original vs Emma Hybrid

Nu när vi har gått igenom i stort sett varje enskild aspekt av dessa två Emma-madrasser är det dags för oss att svara på några vanliga frågor.

Är Emma Hybrid fastare än Emma Original?

Ja, det är den. Emma Hybrid är något fastare än Emma Original, vilket gör den något mer lämpad för alla sovställningar.

Vilket håller längst: Emma Original eller Emma Hybrid?

Båda dessa madrasser är mycket slitstarka och bör hålla i upp till åtta år med rätt skötsel. När det gäller vilken som håller längst ger vi en liten fördel till Emma Original på grund av dess nya och förbättrade HRX-botten.

Kommer Emma Original och Emma Hybrid med avtagbara överdrag?

Ja, båda dessa madrasser levereras med avtagbara överdrag som kan tvättas i maskin.

Hur tvättar man Emma Original- och Emma Hybrid-madrasser?

Allt du behöver göra är att dra upp dragkedjan på det avtagbara locket och tvätta det i en tvättmaskin i 40 grader Celsius.

Kommer Emma Original och Emma Hybrid rullade?

Ja, båda dessa madrasser levereras hoprullade i en 45 x 45 x 110 cm stor låda.

Är Emma Original och Emma Hybrid bra för sommartid?

De är bra för brittiska somrar eftersom temperaturen sällan når 30 grader Celsius, men om du bor någonstans där det är riktigt varmt föreslår vi att du lägger till en svalkande topp under sommaren.

Är Emma Original bra för sidosovare?

Ja, det är det. Emma Original är ett mycket bra val för dig som sover på sidan.

Är Emma Hybrid bra för sidosovare?

Absolut. Emma Hybrid är ett bra val om du föredrar att sova på sidan.

Ska bak- och framsovare sova på Emma Original?

Det beror på. De som sover på rygg bör i allmänhet trivas med Emma Original. Magsovare kan dock behöva leta efter något lite fastare, särskilt om de är på den tyngre sidan.

Är Emma Hybrid lämplig för personer som sover både fram och bak?

Ryggsovare kommer säkert att uppskatta Hybrid, och det kommer även ett stort antal magsovare att göra. Tunga magsovare kommer dock att vilja leta efter något lite mer stödjande.

Rekommenderad läsning:

Om författaren

Connie
Som CPD-certifierad sömnkonsult vet jag hur viktig sömnen är. Och som en kombinationssovare har jag tyckt att det har varit svårt att få produkter som passar min sömnstil. Jag har mer än 2 års erfarenhet av produkttester med The Sleep Advisors, vilket innebär att jag har sovit på, med och under mer än 500 produkter med varierande grad av framgång. Detta läggs till mer än 2 års erfarenhet som produktrecensent för tidningarna Closer, Heat och Grazia, så jag har en rigorös process. Jag älskar att dela mina sömnvittnesmål med våra läsare och höra deras erfarenheter också.
Relaterade inlägg

Fler artiklar om madrasser

Utvalda bilder för den bästa gelmadrassen
23 april 2024

Bästa gelmadrass

Nu när vi har gått igenom våra favoritgelmadrasser, låt oss prata om hur du kan hitta den vinnande modellen för dig själv! Så vi kommer att ...
Sleep Advisors-granskaren i smärta
22 april 2024

Bästa madrass för ischias

När du väljer rätt madrass måste du ta hänsyn till typen, hur fast den är, om den behöver vara allergivänlig, underhållet ...
Missa inte det här!
Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...
[instagram-flöde flöde=1]
Stäng-knappen

Missa inte det här!

Få de senaste recensionerna, specialerbjudanden, nya utgåvor och mycket mer...

Genom att skicka in detta formulär godkänner du att vi skickar ut e-post till dig.
Se våra Integritetspolicy.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

sv_SESvenska